Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Bracketing automat

Butonul G U C meniul de fotografiere

Variați ușor expunerea, nivelul blițului, D-Lighting activ (ADL) sau balansul de alb cu fiecare fotografie, „bracketing” valoarea curentă. Bracketing-ul poate fi folosit în situații în care obținerea setărilor corecte este dificilă și nu există timp pentru a verifica rezultatele și a ajusta setările la fiecare fotografie sau pentru a experimenta setări diferite pentru același subiect.

Opțiune Descriere
[ Set de bracketing automat ]

Alegeți setarea sau setările bracketate atunci când bracketingul automat este în vigoare.

 • [ Bracketing AE și bliț ]: Efectuați atât expunerea, cât și bracketing la nivel de bliț.
 • [ Bracketing AE ]: Expunerea numai în bracketing.
 • [ Bracketing bliț ]: Efectuați numai bracketing la nivel de bliț.
 • [ Bracketing WB ]: Efectuați bracketing balansul de alb.
 • [ Bracketing ADL ]: Efectuați bracketing folosind Active D-Lighting.
[ Numărul de fotografii ] Alegeți numărul de fotografii din secvența de bracketing.
[ Creștere ] Alegeți cantitatea în care setările selectate variază în funcție de fiecare fotografie când este selectată o altă opțiune decât [ Bracketing ADL ] pentru [ Setare bracketing automat ].
[ Sumă ] Alegeți cum variază D-Lighting activ la fiecare fotografie când este selectat [ Bracketing ADL ] pentru [ Set bracketing automat ].

Expunere și bracketing bliț

Fără compensare a expunerii

Expunere modificată de: –1 EV

Expunere modificată de: +1 EV

 1. Selectați [ Bracketing AE și bliț ], [ Bracketing AE ] sau [ Bracketing bliț ] pentru [ Setare bracketing automat ].

  Vor fi afișate opțiunile [ Număr de fotografii ] și [ Incrementare ].

 2. Alegeți numărul de fotografii.

  • Evidențiați [ Număr de fotografii ] și apăsați 4 sau 2 pentru a alege numărul de fotografii din secvența de bracketing.

  • La alte setări decât [ 0F ], pe afișaj va apărea o pictogramă de bracketing.

 3. Selectați un increment de expunere.

  • Evidențiați [ Increment ] și apăsați 4 sau 2 pentru a alege incrementul de bracketing.
  • Când este selectat [ 1/3 step ] pentru setarea personalizată b1 [ EV steps for expunere cntrl ], dimensiunea incrementului poate fi aleasă dintre 0,3 ( 1 / 3 ), 0,7 ( 2 / 3 ), 1,0, 2,0 și 3,0 EV. Programele de bracketing cu un increment de 2,0 sau 3,0 EV oferă maximum 5 fotografii. Dacă la pasul 2 a fost selectată o valoare de 7 sau 9, numărul de fotografii va fi setat automat la 5.
  • Programele de bracketing cu un increment de 0,3 EV sunt enumerate mai jos.

   [ Numărul de fotografii ] Indicator de expunere și bracketing bliț Numărul de lovituri Ordinea de bracketing (EV)
   0F 0 0
   +3F 3 0/+0,3/+0,7
   -3F 3 0/-0,7/-0,3
   +2F 2 0/+0,3
   -2F 2 0/-0,3
   3F 3 0/-0,3/+0,3
   5F 5 0/-0,7/-0,3/+0,3/+0,7
   7F 7 0/-1,0/-0,7/-0,3/
   +0,3/+0,7/+1,0
   9F 9 0/-1,3/-1,0/-0,7/-0,3/
   +0,3/+0,7/+1,0/+1,3
 4. Fa poze.

  • Faceți numărul de fotografii din programul de bracketing.
  • Valorile modificate pentru viteza obturatorului și diafragma sunt afișate pe afișaj.
  • În timp ce bracketing-ul este în vigoare, afișajul arată o pictogramă de bracketing, un indicator de progres al bracketing-ului și numărul de fotografii rămase în secvența de bracketing. După fiecare fotografie, un segment va dispărea din indicator și numărul de fotografii rămase va fi redus cu una.

   Nr. fotografii: 3

   Creștere: 0,7

   Afișare după prima fotografie

  • Modificările de expunere datorate bracketing-ului se adaugă celor făcute cu compensarea expunerii.

Anularea bracketingului

Pentru a anula bracketing-ul, selectați [ 0F ] pentru [ Număr de fotografii ].

Opțiuni de bracketing

Când este selectat [ AE & flash bracketing ], aparatul foto variază atât expunerea, cât și nivelul blițului. Selectați [ Bracketing AE ] pentru a varia doar expunerea, [ Bracketing bliț ] pentru a varia doar nivelul blițului. Rețineți că bracketingul blițului este disponibil numai în modurile de control bliț i-TTL și, acolo unde este acceptat, deschiderea automată ( q A ) ( 0 Control bliț i-TTL , Unități bliț compatibile ).

Expunere și bracketing bliț

 • În modurile de eliberare continuă, fotografierea se va întrerupe după ce a fost efectuat numărul de fotografii specificat în programul de bracketing. Fotografierea va relua data viitoare când butonul de declanșare este apăsat.
 • Dacă aparatul foto este oprit înainte de a fi realizate toate fotografiile din secvență, bracketingul va relua de la prima fotografie din secvență când camera este pornită.
 • Dacă cardul de memorie se umple înainte ca toate fotografiile din secvență să fie efectuate, fotografierea poate fi reluată de la următoarea fotografie din secvență după ce cardul de memorie a fost înlocuit.

Bracketingul expunerii

Setările (viteza obturatorului și/sau diafragma) modificate în timpul bracketing-ului expunerii variază în funcție de modul de fotografiere.

Modul Setare
P Viteza obturatorului și diafragma 1
S Diafragma 1
A Viteza obturatorului 1
M Viteza de expunere 2, 3

Dacă este selectat [ Activat ] pentru [ Setări sensibilitate ISO ] > [ Control sensibilitate ISO automat ] în meniul de fotografiere, aparatul foto va varia automat sensibilitatea ISO pentru o expunere optimă atunci când limitele sistemului de expunere ale camerei sunt depășite.

Dacă este selectat [ Activat ] pentru [ Setări sensibilitate ISO ] > [ Control sensibilitate ISO automată ] în meniul de fotografiere, aparatul foto va folosi mai întâi controlul automat al sensibilității ISO pentru a aduce expunerea cât mai aproape de cea optimă și apoi va adapta această expunere prin viteza de expunere variabilă.

Utilizați setarea personalizată e6 [ Bracketing automat (mod M) ] pentru a alege dacă aparatul foto variază viteza obturatorului, diafragma sau atât viteza obturatorului, cât și diafragma.

Bracketing balans de alb

 1. Selectați [ Bracketing WB ] pentru [ Set auto bracketing ].

  Vor fi afișate opțiunile [ Număr de fotografii ] și [ Incrementare ].

 2. Alegeți numărul de fotografii.

  • Evidențiați [ Număr de fotografii ] și apăsați 4 sau 2 pentru a alege numărul de fotografii din secvența de bracketing.

  • La alte setări decât [ 0F ], pe afișaj va apărea o pictogramă de bracketing.

 3. Selectați o creștere a balansului de alb.

  • Evidențiați [ Increment ] și apăsați 4 sau 2 pentru a alege incrementul de bracketing.
  • Mărimea incrementului poate fi aleasă dintre 1 (1 pas), 2 (2 pași) sau 3 (3 pași).
  • Fiecare pas este echivalent cu 5 mired. Valorile „A” mai mari corespund unor cantități crescute de chihlimbar. Valorile mai mari „B” corespund unor cantități crescute de albastru.
  • Programele de bracketing cu un increment de 1 sunt enumerate mai jos.

   [ Numărul de fotografii ] Indicator de bracketing al balansului de alb Numărul de lovituri Creșterea balansului de alb Ordinea de bracketing
   0F 0 1 0
   B3F 3 1B 0/B1/ B2
   A3F 3 1A 0/ A2 /A1
   B2F 2 1B 0/B1
   A2F 2 1A 0/A1
   3F 3 1A, 1B 0/A1/B1
   5F 5 1A, 1B 0/ A2 /A1/B1/ B2
   7F 7 1A, 1B 0/A3/ A2 /A1/
   B1/ B2 /B3
   9F 9 1A, 1B 0/A4/A3/ A2 /A1/
   B1/ B2 /B3/B4
 4. Fa poze.

  • Fiecare fotografie va fi procesată pentru a crea numărul de copii specificat în programul de bracketing, iar fiecare copie va avea un echilibru de alb diferit.
  • Modificările balansului de alb sunt adăugate la reglarea balansului de alb realizată cu reglarea fină a balansului de alb.
  • Dacă numărul de fotografii din programul de bracketing este mai mare decât numărul de expuneri rămase, declanșarea obturatorului va fi dezactivată. Fotografierea poate începe atunci când este introdus un card de memorie nou.

Anularea bracketingului

Pentru a anula bracketing-ul, selectați [ 0F ] pentru [ Număr de fotografii ].

Restricții de bracketing pentru balansul de alb

Bracketingul balansului de alb nu este disponibil la setările de calitate a imaginii NEF ( RAW ) sau NEF ( RAW ) + JPEG .

Bracketing balansul de alb

 • Bracketingul balansului de alb afectează numai temperatura culorii (axa chihlimbar-albastru din afișajul de reglare fină a balansului de alb). Nu se fac ajustări pe axa verde-magenta.
 • Dacă aparatul foto este oprit în timp ce indicatorul luminos de acces al cardului de memorie este aprins, camera se va opri numai după ce toate fotografiile din secvență au fost înregistrate.
 • În modul autodeclanșator, numărul de copii specificat la Pasul 2 din „Balance de alb Bracketing” ( 0 Bracketing balans de alb ) va fi creat de fiecare dată când declanșatorul este eliberat, indiferent de opțiunea selectată pentru Setarea personalizată c2 [ Autodeclanșator ] > [ Numărul de fotografii ].

Bracketing ADL

 1. Selectați [ ADL bracketing ] pentru [ Auto bracketing set ].

  Vor fi afișate opțiunile [ Număr de fotografii ] și [ Cantitate ].

 2. Alegeți numărul de fotografii.

  • Evidențiați [ Număr de fotografii ] și apăsați 4 sau 2 pentru a alege numărul de fotografii din secvența de bracketing.

  • La alte setări decât [ 0F ], pe afișaj va apărea o pictogramă de bracketing.

  • Numărul de fotografii determină secvența de bracketing:

   Numărul de lovituri Secvență de bracketing
   2 [ Dezactivat ] → Valoarea selectată la Pasul 3
   3 [ Oprit ] → [ Scăzut ] → [ Normal ]
   4 [ Off ] → [ Low ] → [ Normal ] → [ High ]
   5 [ Off ] → [ Low ] → [ Normal ] → [ High ] → [ Extra high ]
  • Dacă ați ales mai mult de două fotografii, treceți la Pasul 4.
 3. Dacă ați selectat 2 fotografii, alegeți valoarea Active D‑Lighting.

  • Când numărul de fotografii este 2, setarea Active D-Lighting pentru a doua fotografie poate fi selectată prin evidențierea [ Cantitate ] și apăsând 4 sau 2 .
  • Următoarele opțiuni sunt disponibile.

   [ Sumă ] Secvență de bracketing
   OFF L [ Oprit ] → [ Scăzut ]
   OPRIT N [ Oprit ] → [ Normal ]
   OFF H [ Off ] → [ High ]
   OFF H + [ Dezactivat ] → [ Foarte mare ]
   OFF AUTO [ Dezactivat ] → [ Auto ]
 4. Fa poze.

  • Faceți numărul de fotografii din programul de bracketing.

  • În timp ce bracketing-ul este în vigoare, afișajul arată o pictogramă de bracketing ADL și numărul de fotografii rămase în secvența de bracketing. După fiecare lovitură, numărul de fotografii rămase va fi redus cu una.

Anularea bracketingului ADL

Pentru a anula bracketing-ul, selectați [ 0F ] pentru [ Număr de fotografii ].

Bracketing ADL

 • În modurile de eliberare continuă, fotografierea se va întrerupe după ce a fost efectuat numărul de fotografii specificat în programul de bracketing. Fotografierea va relua data viitoare când butonul de declanșare este apăsat.
 • Dacă aparatul foto este oprit înainte de a fi realizate toate fotografiile din secvență, bracketing-ul va relua de la prima fotografie din secvență când camera este pornită.
 • Dacă cardul de memorie se umple înainte ca toate fotografiile din secvență să fie efectuate, fotografierea poate fi reluată de la următoarea fotografie din secvență după ce cardul de memorie a fost înlocuit.