Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Introducerea cardurilor de memorie

Camera este echipată cu două sloturi pentru carduri de memorie: un slot care găzduiește un card de memorie CFexpress sau XQD ( q ) și altul care ține un card de memorie SD ( w ), pentru un total de două carduri, câte unul de fiecare tip.

 • Opriți camera înainte de a introduce sau scoate cardurile de memorie.
 • Ținând cardul de memorie în orientarea prezentată, glisați-l drept în slot până când se fixează în poziție.

  • Carduri de memorie CFexpress și XQD :

  • Carduri de memorie SD:

Scoaterea cardurilor de memorie

După ce ați confirmat că indicatorul luminos de acces al cardului de memorie este stins, opriți camera, deschideți capacul slotului pentru card de memorie și apăsați cardul pentru a-l scoate ( q ). Cardul poate fi apoi scos manual ( w ).

Numărul de expuneri rămase

 • Când camera este pornită, afișajul de fotografiere și panoul de control arată numărul de fotografii care pot fi realizate la setările curente.
 • Când cardurile de memorie sunt introduse în ambele sloturi și opțiunea implicită—[ Overflow ]—este selectată pentru [ Secondary slot function ], camera foto va înregistra mai întâi fotografiile pe cardul din slotul ales folosind [ Primary slot selection ] (slot primar) , trecând la cardul din slotul rămas (slotul secundar) când cardul din slotul principal este plin.
 • Dacă sunt introduse două carduri de memorie, camera va afișa numărul de fotografii suplimentare care pot fi înregistrate pe cardul din slotul principal. Când cardul din slotul principal este plin, afișajul va afișa numărul de expuneri rămase pe cardul din slotul secundar.
 • Valorile peste 1000 sunt rotunjite în jos la cea mai apropiată sută. De exemplu, valorile între 1500 și 1599 sunt afișate ca 1,5 k.

  Monitorizați

  vizor

  Panou de control

Carduri de memorie

 • Cardurile de memorie pot fi fierbinți după utilizare. Aveți grijă când scoateți cardurile de memorie din cameră.
 • Nu efectuați următoarele operații în timpul formatării sau în timp ce datele sunt înregistrate, șterse sau copiate pe un computer sau alt dispozitiv. Nerespectarea acestor măsuri de precauție poate duce la pierderea datelor sau la deteriorarea camerei sau a cardului.

  • Nu scoateți și nu introduceți carduri de memorie
  • Nu opriți camera
  • Nu scoateți bateria
  • Nu deconectați adaptoarele de curent alternativ
 • Nu atingeți bornele cardului cu degetele sau cu obiecte metalice.
 • Nu folosiți forță excesivă când manipulați cardurile de memorie. Nerespectarea acestei măsuri de precauție poate deteriora cardul.
 • Nu îndoiți sau scăpați cardurile de memorie și nu le supuneți la șocuri fizice puternice.
 • Nu expuneți cardurile de memorie la apă, căldură sau lumina directă a soarelui.
 • Nu formatați cardurile de memorie într-un computer.

Avertisment de temperatură ridicată pentru cardul de memorie

După cum este indicat pe interiorul capacului slotului pentru card de memorie, cardurile de memorie introduse în cameră se pot încinge. Nu încercați să scoateți cardurile de memorie dacă pe afișajul de fotografiere apare un avertisment de temperatură ridicată; în schimb, așteptați ca camera să se răcească și avertismentul să dispară de pe afișaj.

Niciun card de memorie introdus

Dacă nu este introdus niciun card de memorie, va apărea un indicator „fără card de memorie” pe afișajul de fotografiere și [–E–] va apărea atât pe panoul de control, cât și pe afișajul de fotografiere.

Comutatorul de protecție la scriere

 • Cardurile de memorie SD sunt echipate cu un comutator de protecție la scriere. Glisarea comutatorului în poziția „blocare” protejează cardul la scriere, protejând datele pe care le conține.

 • Un indicator „ – – – ” și un avertisment [ Card ] apar pe afișajul de fotografiere când este introdus un card protejat la scriere.
 • Dacă încercați să eliberați declanșatorul în timp ce este introdus un card protejat la scriere, va fi afișat un avertisment și nu va fi înregistrată nicio imagine. Deblocați cardul de memorie înainte de a încerca să faceți sau să ștergeți fotografii.