Google Traducere
ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.
Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.
Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.
Fotografiere cu schimbarea focalizării
Butonul G U C meniul de fotografiere
Deplasarea focalizării variază automat focalizarea pe o serie de fotografii. Folosiți-l pentru a face fotografii care vor fi ulterior combinate folosind stivuirea focalizării pentru a crea o singură imagine cu adâncime de câmp crescută. Înainte de a utiliza deplasarea focalizării, alegeți un mod de focalizare AF-S sau AF-C și un alt mod de eliberare decât E
Opțiune | Descriere |
---|---|
[ Începe ] | Începeți să trageți. Aparatul foto va realiza numărul selectat de fotografii, modificând distanța de focalizare cu cantitatea selectată cu fiecare fotografie. |
[ Numărul de fotografii ] | Alegeți numărul de fotografii (maximum 300). |
[ Focalizarea lățimii pasului ] | Deplasarea focalizării variază distanța de focalizare pe o serie de fotografii. Alegeți cantitatea în care distanța de focalizare se modifică cu fiecare fotografie. |
[ Interval până la următoarea fotografie ] | Timpul dintre fotografii, în secunde.
|
[ Blocarea expunerii primului cadru ] |
|
[ Fotografie silențioasă ] | Selectați [ Pornit ] pentru a elimina sunetele declanșatorului în timpul fotografierii.
|
[ Se pornește folderul de stocare ] | Evidențiați oricare dintre următoarele opțiuni și apăsați 2 pentru a selecta ( M ) sau deselecta ( U ).
|
Fotografie cu schimbarea focalizării
- Faceți o fotografie de probă la setările curente.
- Pentru a vă asigura că fotografierea nu este întreruptă, utilizați o baterie complet încărcată, un adaptor AC de încărcare opțional sau un adaptor AC opțional și conector de alimentare.
-
Concentrează-te.
- În timpul deplasării focalizării, camera face o serie de fotografii pornind de la o poziție de focalizare selectată și continuând spre infinit. Având în vedere că fotografierea se termină când este atins infinitul, poziția inițială de focalizare ar trebui să fie puțin în fața (adică, mai aproape de cameră decât) cel mai apropiat punct de pe subiect.
- Nu mutați camera după focalizare.
-
Evidenţiaţi [ Focus shift shooting ] în meniul de fotografiere şi apăsaţi 2 .
-
Ajustați setările de deplasare a focalizării.
-
Alegeți numărul de fotografii.
- Numărul maxim de fotografii este de 300.
- Vă recomandăm să faceți mai multe fotografii decât credeți că veți avea nevoie. Puteți să le strângeți în timpul stivuirii focalizării.
- Pot fi necesare mai mult de 100 de fotografii pentru fotografiile cu insecte sau alte obiecte mici. Pe de altă parte, pot fi necesare doar câteva pentru a fotografia un peisaj din față în spate cu un obiectiv cu unghi larg.
-
Alegeți cantitatea în care distanța de focalizare se modifică cu fiecare fotografie.
- Apăsați 4 pentru a reduce lățimea pasului de focalizare, 2 pentru a crește.
- Rețineți că setările ridicate cresc riscul ca unele zone să nu fie focalizate atunci când fotografiile sunt stivuite. Se recomandă o valoare de 5 sau mai puțin.
- Încercați să experimentați cu diferite setări înainte de a fotografia.
-
Alegeți intervalul până la următoarea fotografie.
- Alegeți intervalul dintre fotografii, în secunde.
- Selectați [ 00 ] pentru a face fotografii la aproximativ 5 fps.
- Pentru a asigura o expunere corectă atunci când utilizați un bliț, alegeți un interval suficient de lung pentru ca blițul să se încarce. Se recomandă o setare de [ 00 ] când fotografiați fără bliț.
-
Activați sau dezactivați blocarea expunerii primului cadru.
- [ Oprit ] este recomandat dacă iluminarea și alte condiții nu se vor schimba în timpul fotografierii, [ Activat ] când fotografiați peisaje și altele asemenea cu iluminare variabilă.
- Selectarea [ Pornit ] blochează expunerea la valoarea pentru prima fotografie, asigurându-se că toate fotografiile au aceeași expunere. Schimbările mari ale luminozității subiectului în timpul fotografierii pot duce totuși la variații aparente ale expunerii. Acest lucru poate fi rezolvat selectând [ Dezactivat ].
-
Activați sau dezactivați fotografia silențioasă.
-
Alegeți opțiunile folderului de pornire.
- Evidențiați oricare dintre următoarele opțiuni și apăsați 2 pentru a selecta; elementele selectate sunt marcate cu o bifă ( M ). Pentru a deselecta (elimina bifa de la: U ) o opțiune selectată, evidențiați-o și apăsați din nou 2 .
- Bifați ( M ) lângă [ Dosar nou ] pentru a crea un folder nou pentru fiecare secvență nouă.
- Bifați ( M ) lângă [ Resetare numerotare fișiere ] pentru a reseta numerotarea fișierelor la 0001 ori de câte ori este creat un folder nou.
-
-
Evidențiați [ Start ] și apăsați J
- Filmarea începe după aproximativ 3 s.
- Afișajul se stinge în timpul fotografierii.
- Aparatul foto face fotografii la intervalul selectat, începând de la distanța de focalizare selectată la începutul fotografierii și progresând spre infinit cu distanța de focalizare selectată cu fiecare fotografie.
- Fotografierea se termină când a fost efectuat numărul selectat de fotografii sau când focalizarea atinge infinit.
Încheierea fotografiei cu schimbarea focalizării
Pentru a termina filmarea înainte ca toate fotografiile să fi fost efectuate, fie:
- selectați [ Fotografiere cu schimbarea focalizării ] în meniul de fotografiere, evidențiați [ Dezactivat ] și apăsați J sau
- apăsați butonul de declanșare până la jumătate sau apăsați butonul J între fotografii.
Având în vedere că imaginile realizate la diafragme foarte mici (numere f mari) pot lipsi de definiție, vă recomandăm să alegeți diafragme mai largi (numere f mai mici) decât f/8–f/11.
În timpul fotografierii cu schimbarea focalizării, indicatorul modului de eliberare din panoul de control se va stinge. Lampa de acces la cardul de memorie va clipi.
Fotografie cu schimbarea focalizării
- Viteza obturatorului și timpul necesar pentru înregistrarea imaginii pot varia de la o fotografie la alta. Ca urmare, intervalul dintre înregistrarea unei fotografii și începerea următoarei fotografii poate varia.
- Fotografierea se termină când focalizarea ajunge la infinit și, în consecință, în funcție de poziția de focalizare la începutul fotografierii, fotografierea se poate termina înainte ca numărul selectat de fotografii să fie efectuat.
- Indiferent de opțiunea selectată pentru Setarea personalizată c3 [ Întârziere oprire ] > [ Temporizator de așteptare ], temporizatorul de așteptare nu va expira în timp ce fotografierea este în curs.
- Dacă utilizați un bliț, alegeți un interval mai mare decât timpul necesar pentru încărcarea blițului. Dacă intervalul este prea scurt, blițul se poate declanșa la o putere mai mică decât puterea necesară pentru expunerea completă.
- Dacă fotografierea nu poate continua la setările curente, de exemplu, deoarece viteza obturatorului este setată la „ Bec ” sau „ Timp ”, va fi afișat un avertisment.
- Modificarea setărilor camerei în timp ce fotografiarea cu deplasarea focalizării este în curs poate duce la oprirea fotografierii.
Fotografie cu schimbarea focalizării: restricții
Fotografia cu schimbarea focalizării nu poate fi combinată cu unele caracteristici ale camerei, inclusiv:
- inregistrare film,
- expuneri îndelungate („ Bul ” sau „ Timp ”),
- temporizatorul automat,
- bracketing,
- HDR (gamă dinamică înaltă),
- expuneri multiple,
- fotografie cu cronometru interval și
- înregistrare time-lapse de film.
Când [ Activat ] este selectat pentru [ Fotografie silențioasă ]
Selectarea [ Pornit ] pentru [ Fotografie silențioasă ] dezactivează unele funcții ale camerei, inclusiv:
- Sensibilitate ISO de la Hi 0,3 la Hi 2,0,
- fotografie cu bliț,
- modul de întârziere a expunerii,
- reducerea zgomotului de expunere lungă și
- reducerea pâlpâirii.