Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Caracteristici disponibile cu versiunea de firmware „C” 1.40

Actualizarea firmware-ului Z 7II/Z 6II „C” de la versiunea 1.30 la versiunea 1.40 oferă acces la caracteristicile descrise mai jos.

Opțiuni noi pentru setările personalizate f2 „Comenzi personalizate”: „Salvare poziție de focalizare” și „Apelare poziție de focalizare”

[ Salvare poziție de focalizare ] și [ Apelare poziție de focalizare ] au fost adăugate la rolurile care pot fi atribuite comenzilor camerei pentru Setarea personalizată f2 [ Comenzi personalizate ]. Atribuiți [ Salvare poziție de focalizare ] la [ Buton Fn obiectiv ] și, respectiv, [ Apelare poziție focalizare ] [ Buton Fn2 obiectiv ] pentru a salva și a restabili rapid poziția curentă de focalizare a obiectivului utilizând aceste comenzi („rechemare memorie”). Acest lucru poate fi util dacă reveniți frecvent la subiecte la o distanță fixă de focalizare.

 • Retragerea memoriei este disponibilă numai atunci când pe cameră este montat un obiectiv cu montură Z cu focalizare automată echipat cu butoane Fn și Fn2 . Dacă obiectivul nu este echipat cu un buton Fn2 , camera nu poate salva poziția de focalizare chiar dacă butonul [ Salvare poziție focalizare ] este atribuit butonului Fn al obiectivului.
 • Pozițiile de focalizare pot fi salvate și rechemate atât în modul foto, cât și în modul video.
 • Pozițiile de focalizare pot fi salvate în orice mod de focalizare.
 • Poziția de focalizare memorată este resetată când obiectivul este detașat.

Rechemare memorie

 1. Selectați [ Salvare poziție focalizare ] pentru Setarea personalizată f2 [ Comenzi personalizate ] > [ Buton Fn obiectiv ].

 2. Selectați [ Recall focus position ] pentru setarea personalizată f2 [ Custom controls ] > [ Lens Fn2 button ].

 3. Focalizați pe subiectul dorit în afișajul de fotografiere și apăsați și mențineți apăsat butonul Fn al obiectivului.

  A pictograma va apărea pe afișajul de fotografiere dacă operațiunea are succes.

 4. Apăsați butonul Fn2 al obiectivului.

  • Poziția de focalizare salvată va fi restabilită.
  • Ținând apăsat butonul Fn2 al obiectivului, se activează focalizarea manuală, iar camera nu va refocaliza dacă butonul de declanșare este apăsat la jumătate în timp ce butonul de comandă este apăsat.

Atenții: Rechemare memorie

 • Pozițiile de focalizare nu pot fi salvate în timp ce sunt afișate informații despre fotografiere.
 • Modificările temperaturii ambientale pot duce la rechemarea focalizării într-o poziție diferită de cea în care a fost salvată.
 • Pozițiile de focalizare salvate anterior tind să se schimbe dacă sunt rechemate după ce distanța focală a obiectivului este ajustată prin zoom. Dacă se reamintește o poziție de focalizare salvată după ce se reglează distanța focală a obiectivului, camera va emite patru bipuri scurte, cu condiția ca o altă opțiune decât [ Dezactivat ] să fie selectată pentru [ Opțiuni bip ] > [ Bip activat/dezactivat ] în meniul de configurare .

Bip

 • Dacă este selectată o altă opțiune decât [ Off ] pentru [ Beep options ] > [ Beep on/off ] în meniul de configurare, camera va emite două bipuri scurte când o poziție de focalizare este salvată sau reapelată în modul foto.
 • Un bip nu se aude în fotografia silențioasă, în modul video sau când este selectat [ Dezactivat ] pentru [ Opțiuni bip ] > [ Bip activat/dezactivat ].

Nouă setare personalizată: f9 „Interval de rotație a inelului de focalizare”

Un element [ Interval de rotație a inelului de focalizare ] a fost adăugat la meniul Setări personalizate la poziția f9. Alegeți cât de departe trebuie rotite inelele de focalizare sau de control ale obiectivelor cu montură Z pentru a merge până la capăt de la distanța minimă de focalizare la infinit.

Opțiune Descriere
[ Neliniar ] Distanța de focalizare se modifică mult atunci când inelul este rotit rapid și cu o cantitate mică când inelul este rotit lent, indiferent de cât de departe este rotit inelul.
[ 90° ] Alegeți cât de departe trebuie rotit inelul pentru a ajunge până la distanța minimă de focalizare până la infinit. Pentru a focaliza de la distanța minimă la infinit când, de exemplu, este selectat [ 90° ], inelul trebuie rotit doar cu 90°. Valorile mai mari permit ajustări mai fine.
[ 120° ]
[ 150° ]
[ 180° ]
[ 210° ]
[ 240° ]
[ 270° ]
[ 300° ]
[ 330° ]
[ 360° ]
[ 540° ]
[ 720° ]
[ Max. ] Pentru a focaliza de la distanța minimă de focalizare la infinit, este necesară rotirea inelului la distanța maximă permisă la setările curente ale obiectivului.
 • Dacă obiectivul nu acceptă selecția intervalului de rotație, [ Interval de rotație a inelului de focalizare ] va fi fixat la [ Neliniar ].

Nouă setare personalizată: f10 „Comutați Roluri de focalizare/Inel de control”

A fost adăugat un element [ Comutare roluri de focalizare/control inel ] la meniul Setări personalizate la poziția f10. Dacă este selectat [ Pornit ], inelul de focalizare va îndeplini rolul atribuit în prezent inelului de control.

 • Funcția efectuată de inelul de control poate fi selectată utilizând setările personalizate f2 sau g2 [ Controale personalizate ].
 • Această opțiune se aplică numai lentilelor compatibile.

Opțiuni pentru telecomandă (ML-L7).

Un element [ Opțiuni pentru telecomandă fără fir (ML-L7) ] a fost adăugat la meniul de configurare. Când sunt asociate cu camera prin Bluetooth , telecomenzile opționale ML-L7 pot fi utilizate pentru a controla camera de la distanță în timpul fotografierii statice, înregistrării filmelor și altele asemenea.

Stabilirea unei conexiuni

Telecomanda ML-L7 trebuie asociată cu camera înainte de utilizare.

 • Camera poate fi asociată cu o singură telecomandă odată. Dacă este asociată succesiv cu mai multe telecomenzi, camera va răspunde numai telecomenzii cu care a fost asociată ultima dată.
 • Pe lângă prezentul document, va trebui să consultați și documentația pentru telecomanda ML-L7.

Împerechere

 1. Accesați [ Opțiuni pentru telecomandă fără fir (ML-L7) ] din meniul de configurare, evidențiați [ Salvare telecomandă fără fir ] și apăsați J .

  • Camera va intra în modul de asociere.
  • Orice conexiune existentă la un dispozitiv inteligent sau computer se va încheia.

 2. Țineți apăsat butonul de pornire de pe telecomandă timp de peste trei secunde.

  • Camera și telecomanda vor începe împerecherea. În timpul împerecherii, LED-ul de stare de pe telecomandă va clipi de aproximativ două ori pe secundă.
  • O conexiune va fi stabilită între cameră și telecomandă când asocierea este finalizată.
  • W și Z vor apărea pe afișajul de fotografiere.
  • Dacă este afișat un mesaj care afirmă că asocierea a eșuat, repetați procesul de asociere de la Pasul 1.

Conectarea la o telecomandă asociată

 1. Accesați [ Opțiuni la distanță fără fir (ML-L7) ] din meniul de configurare și selectați [ Activare ] pentru [ Conexiune la distanță fără fir ].

 2. Apăsați butonul de pornire al telecomenzii.

  Camera și telecomanda se vor conecta automat.

Elementul „Opțiuni telecomandă fără fir (ML-L7)” din meniul de configurare

Elementul [ Opțiuni pentru telecomandă fără fir (ML-L7) ] din meniul de configurare conține următoarele opțiuni:

 • [ Conexiune la distanță fără fir ]: Selectați [ Activare ] pentru a vă conecta la telecomanda cu care camera a fost asociată cel mai recent. Pentru a încheia conexiunea, selectați [ Dezactivare ].
 • [ Salvare telecomandă fără fir ]: Asociați camera cu o telecomandă. Pentru mai multe informații, consultați „Asociere” în secțiunea „Stabilirea unei conexiuni” ( 0 Stabilirea unei conexiuni ).
 • [ Șterge telecomandă fără fir ]: Încheiați asocierea dintre cameră și telecomandă.

 • [ Atribuire butonul Fn1 ]/[ Atribuire butonul Fn2 ]: Alegeți rolurile atribuite butoanelor Fn1 și Fn2 ale telecomenzii.

  Opțiune Descriere
  [ La fel ca butonul K al aparatului foto ] Butonul îndeplinește aceeași funcție ca și butonul K al aparatului foto.
  [ La fel ca butonul G al aparatului foto ] Butonul îndeplinește aceeași funcție ca și butonul G al camerei.
  [ La fel ca butonul pentru camera i ] Butonul îndeplinește aceeași funcție ca butonul i al camerei.
  [ Nici unul ] Apăsarea butonului nu are efect.

Componente ale telecomenzii ML-L7: nume și funcții

1 butonul „-”. Îndeplinește aceeași funcție ca și butonul W ( Q ) al camerei.
2 butonul „+”. Îndeplinește aceeași funcție ca și butonul X al camerei.
3 Buton pentru înregistrarea filmului Apăsați o dată pentru a începe înregistrarea filmului și din nou pentru a opri.
4 Butonul de pornire
 • Apăsați butonul pentru a porni telecomanda.

  • Telecomanda se va conecta automat la camera cu care este asociată în prezent, presupunând că se află în apropiere.
  • Dacă țineți butonul apăsat mai mult de trei secunde, telecomanda va intra în modul de asociere.
 • Dacă apăsați butonul de pornire în timp ce telecomanda este pornită, aceasta se oprește, după care LED-ul de stare se va stinge.
5 LED de stare Culoarea și comportamentul LED-ului de stare indică starea telecomenzii și a fotografierii. Pentru mai multe informații, consultați „LED-ul de stare a telecomenzii (Z 7II/Z 6II)” ( 0 LED-ul de stare a telecomenzii (Z 7II/Z 6II) ).
6 Buton de declanșare

Apăsați butonul pentru a elibera declanșatorul.

 • Butonul de declanșare a telecomenzii nu poate fi apăsat pe jumătate.
 • Butonul de declanșare a telecomenzii nu poate fi ținut apăsat pentru fotografierea în rafală.
 • Procedura de fotografiere la o viteză de expunere de „Bulb” este aceeași cu cea pentru „Timp”.
7 Selector multiplu Îndeplinește aceeași funcție ca și selectorul multiplu de pe cameră.
8 butonul J (selectare). Îndeplinește aceeași funcție ca butonul J de pe cameră.
9 Fn1 (Funcția 1)/
Butoanele Fn2 (Funcția 2).

Efectuați rolurile atribuite prin meniul de configurare folosind [ Opțiuni de la telecomandă fără fir (ML-L7) ] > [ Atribuire butonul Fn1 ] și [ Atribuire butonul Fn2 ].

 • La setările implicite, butoanele Fn1 și Fn2 ale telecomenzii îndeplinesc aceleași funcții ca și butoanele K și, respectiv, G ale camerei.

LED-ul de stare a telecomenzii (Z 7II/Z 6II)

Culoare Comportament stare
Verde Clipește aproximativ o dată pe secundă Se caută camera asociată.
Verde Clipește rapid (aproximativ de două ori pe secundă) Împerechere.
Verde Clipește aproximativ o dată la trei secunde Conectat la cameră.
Portocale Clipește o dată Fotografia a început.
Portocale Clipește de două ori Fotografia „Bulb” sau „Timp” s-a încheiat.
roșu Clipește o dată Înregistrarea filmului a început.
roșu Clipește de două ori Înregistrarea filmului s-a încheiat.

Reglarea focalizării de la cameră

Dacă este selectat [ Focalizare ] pentru setarea personalizată a2 [ Selecție prioritate AF-S ] în modul de focalizare AF-S , focalizarea se va bloca când butonul de declanșare a camerei este apăsat la jumătate. Apoi puteți apăsa butonul de declanșare de pe telecomandă pentru a face o fotografie la poziția de focalizare selectată.

Temporizatorul de așteptare

Pentru a reactiva camera după ce temporizatorul de așteptare a expirat și monitorul, vizorul și panoul de control s-au oprit, porniți telecomanda și țineți apăsat butonul de declanșare sau de înregistrare a filmului.

Depanare

Încercați soluțiile enumerate mai jos dacă aveți oricare dintre următoarele când utilizați o telecomandă ML-L7.

 • [ Opțiuni pentru telecomandă fără fir (ML-L7) ] nu poate fi selectată în meniul de configurare și camera nu poate fi asociată cu telecomandă:

  • Verificați dacă bateria camerei este încărcată sau utilizați un adaptor de încărcare CA opțional sau un conector de alimentare și un adaptor CA opțional.
  • Confirmați că este selectat [ Dezactivare ] pentru [ Mod avion ] în meniul de configurare.
  • Telecomanda nu poate fi utilizată în timp ce camera este conectată la un computer sau la un dispozitiv inteligent prin USB . Închideți conexiunea USB .
 • Camera nu răspunde la telecomandă:

  • Camera și telecomanda nu sunt conectate. Pentru a vă conecta, apăsați butonul de pornire al telecomenzii. Dacă W nu apare pe afișajul de fotografiere, asociați din nou camera și telecomanda.
  • Confirmați că este selectat [ Activare ] pentru [ Opțiuni la distanță fără fir (ML-L7) ] > [ Conexiune la distanță fără fir ] în meniul de configurare.
  • Confirmați că este selectat [ Dezactivare ] pentru [ Mod avion ] în meniul de configurare.
  • Telecomanda nu poate fi utilizată în timp ce camera este conectată la un computer sau la un dispozitiv inteligent prin USB . Închideți conexiunea USB .
  • Conexiunile wireless simultane atât cu telecomandă, cât și cu un computer sau un dispozitiv inteligent nu sunt acceptate. Dacă încheiați conexiunea la telecomandă prin conectarea la un computer sau la un dispozitiv inteligent, conexiunea poate fi restabilită selectând [ Activare ] pentru [ Opțiuni la distanță fără fir (ML-L7) ] > [ Conexiune la distanță fără fir ] în configurare meniul.