Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Butonul E (Compensarea expunerii).

Utilizați acest buton pentru a modifica expunerea față de valoarea sugerată de cameră. Compensarea expunerii poate fi utilizată pentru a face imaginile mai luminoase sau mai întunecate.

-1 EV

Fără compensare a expunerii

+1 EV

Ajustarea compensației expunerii

 • Țineți apăsat butonul E și rotiți selectorul principal de comandă.
 • Alegeți dintre valori între –5 EV (subexpunere) și +5 EV (supraexpunere). Valorile între –3 EV și +3 EV sunt disponibile în modul film.
 • În mod implicit, modificările sunt făcute în trepte de 1 / 3 EV. Mărimea treptelor poate fi modificată utilizând setarea personalizată b1 [ Pași EV pentru controlul expunerii ] la 1 / 2 EV.
 • Valorile mai mari fac subiectul mai luminos, valorile mai întunecate.
 • Compensarea expunerii nu este disponibilă în modul b .

 • Ajustările pentru compensarea expunerii sunt afișate în panoul de control.
 • Expunerea normală poate fi restabilită setând compensarea expunerii la ±0. Compensarea expunerii nu este resetată când camera este oprită.

 • La alte valori decât ±0,0, aparatul foto afișează o pictogramă E (mod film) sau o pictogramă E și indicatorul de expunere (mod foto) după ce eliberați butonul E Valoarea curentă pentru compensarea expunerii poate fi confirmată prin apăsarea butonului E

  Monitorizați

  vizor

Modul M

 • În modul de fotografiere M , compensarea expunerii afectează numai indicatorul de expunere; viteza obturatorului și diafragma nu se modifică.
 • Indicatorul de expunere și valoarea curentă pentru compensarea expunerii pot fi afișate prin apăsarea butonului E
 • Când este activ controlul automat al sensibilității ISO ( 0 Control automat al sensibilității ISO ), sensibilitatea ISO este ajustată automat în funcție de valoarea selectată pentru compensarea expunerii.

Folosind un bliț

Când este utilizată o unitate de bliț opțională, compensarea expunerii afectează atât nivelul blițului, cât și expunerea, modificând atât luminozitatea subiectului principal, cât și a fundalului. Setare personalizată e3 [ Expunere comp. pentru bliț ] poate fi utilizat pentru a limita efectele compensării expunerii doar la fundal.