Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Echilibru alb

Balanța de alb asigură că obiectele albe apar albe, indiferent de culoarea sursei de lumină. Setarea implicită (balans automat de alb sau j ) este recomandată pentru majoritatea surselor de lumină; dacă rezultatele dorite nu pot fi obținute cu balansul de alb automat, alegeți o altă opțiune așa cum este descris mai jos.

Reglarea balansului de alb

  • La setările implicite, balansul de alb poate fi selectat și ținând apăsat butonul Fn1 și rotind selectorul principal de comandă ( 0 Butoanele Fn1 și Fn2 ).

  • Când este selectat 4 [ Auto ] sau I [ Fluorescent ], puteți alege o subopțiune ținând apăsat butonul Fn1 și rotind selectorul de sub-comandă.

Opțiune Temperatura de culoare * Descriere
4 [ Automat ] Balanța de alb este ajustată automat pentru rezultate optime cu majoritatea surselor de lumină. Dacă se folosește o unitate de bliț opțională, balansul de alb va fi ajustat în funcție de condițiile în vigoare atunci când blițul se declanșează.
i [ Păstrați albul (reduceți culorile calde) ] Aproximativ. 3500–8000 K Eliminați tonul cald de culoare produs de iluminarea incandescentă.
j [ Păstrează atmosfera generală ] Aproximativ. 3500–8000 K Păstrează parțial tonul de culoare caldă produs de iluminarea incandescentă.
k [ Păstrați culorile calde ale luminii ] Aproximativ. 3500–8000 K Păstrează tonul cald de culoare produs de iluminatul incandescent.
D [ Lumină naturală automată ] Aproximativ. 4500–8000 K Când este utilizată în lumină naturală în loc de 4 [ Auto ], această opțiune produce culori mai apropiate de cele văzute cu ochiul liber.
H [ Lumina solară directă ] Aproximativ. 5200 K Utilizați cu subiecte luminate de lumina directă a soarelui.
G [ Înnorat ] Aproximativ. 6000 K Utilizați la lumina zilei, pe cer înnorat.
M [ umbră ] Aproximativ. 8000 K Utilizați la lumina zilei cu subiecții la umbră.
J [ Incandescent ] Aproximativ. 3000 K Utilizați sub iluminare incandescentă.
I [ fluorescent ] Utilizați sub iluminare fluorescentă; alege tipul becului in functie de sursa de lumina.
[ Lămpi cu vapori de sodiu ] Aproximativ. 2700 K
[ fluorescent alb cald ] Aproximativ. 3000 K
[ Alb fluorescent ] Aproximativ. 3700 K
[ fluorescent alb rece ] Aproximativ. 4200 K
[ Ziua alb fluorescent ] Aproximativ. 5000 K
[ fluorescent la lumina zilei ] Aproximativ. 6500 K
[ Temp. înaltă. vapori de mercur ] Aproximativ. 7200 K
5 [ Bliț ] Aproximativ. 5400 K Utilizați pentru fotografierea cu bliț.
K [ Alegeți temperatura culorii ] Aproximativ. 2500-10000 K
  • Alegeți direct temperatura culorii.
  • Pentru a alege o temperatură de culoare, țineți apăsat butonul Fn1 și rotiți selectorul secundar de comandă.
L [ Preset manual ]
  • Măsurați balansul de alb pentru subiect sau sursa de lumină sau copiați balansul de alb dintr-o fotografie existentă.
  • Pentru a alege o presetare a balansului de alb, țineți apăsat butonul Fn1 și rotiți selectorul secundar de comandă.
  • Pentru a intra în modul de măsurare directă, apăsați și mențineți apăsat butonul Fn1 ( 0 Preset Manual ).

Valori când reglarea fină este setată la 0.

D [ Lumină naturală automată ]

D [ Lumină naturală automată ] poate să nu producă rezultatele dorite sub lumină artificială. Alegeți 4 [ Auto ] sau o opțiune care se potrivește cu sursa de lumină.

Reglare fină a balansului de alb

La alte setări decât K [ Alege temperatura culorii ], balansul de alb poate fi reglat fin. Utilizați elementele [ Balans de alb ] din meniul i și meniurile de fotografiere și filmare ( 0 Reglare fină a balansului de alb , Meniul balans de alb: Reglare fină ).

Iluminare bliț de studio

4 Este posibil ca [ Auto ] să nu producă rezultatele dorite cu blițuri de studio mari. Utilizați balansul de alb presetat manual sau setați balansul de alb la 5 [ Bliț ] și utilizați reglarea fină pentru a regla balansul de alb.

4 [ Automat ]

  • Informațiile despre fotografii pentru fotografiile realizate folosind 4 [ Auto ] afișează temperatura de culoare selectată de cameră în momentul în care a fost făcută fotografia. Puteți utiliza aceasta ca referință atunci când alegeți o valoare pentru K [ Alegeți temperatura culorii ].
  • Pentru a vizualiza datele de fotografiere în timpul redării, selectați [ Opțiuni de afișare redare ] > [ Informații suplimentare fotografie ] în meniul de redare și bifați ( M ) lângă [ Date fotografiere ].

Temperatura de culoare

Culoarea percepută a unei surse de lumină variază în funcție de privitor; unele pot avea o tentă roșie, în timp ce altele par albastre. Temperatura de culoare este o măsură obiectivă a culorii unei surse de lumină, exprimată în Kelvins (K). Cu cât temperatura culorii este mai scăzută, cu atât turnarea este mai roșie ( q ); cu cât temperatura este mai mare, cu atât gipsul este mai albastru ( w ).

Alegerea unei temperaturi de culoare

În general, alegeți valori mai mici dacă imaginile dvs. au o tentă roșie sau pentru a face intenționat imaginile mai albastre, valori mai mari dacă imaginile dvs. sunt nuanțe de albastru sau pentru a face imaginile mai roșii intenționat.