Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Realizarea de fotografii (mod b )

Selectați modul b (automat) pentru fotografiere simplă „îndreptați și fotografiați”.

Lentile cu butoaie retractabile

Lentilele cu butoaie retractabile trebuie extinse înainte de utilizare. Rotiți inelul de zoom al obiectivului așa cum se arată până când obiectivul se fixează în poziția extinsă.

 1. Porniți camera.

  Monitorul și panoul de control se vor aprinde.

 2. Selectați modul foto rotind selectorul foto/film la C .

 3. Apăsând butonul de blocare a selectorului de mod din partea de sus a camerei, rotiți selectorul de moduri la b .

 4. Pregătiți camera.

  Ținând mânerul în mâna dreaptă și ținând corpul camerei sau obiectivul cu stânga, aduceți coatele pe părțile laterale ale pieptului.

  • Încadrarea fotografiilor în vizor :

   Orientare peisaj (largă).

   Orientare portret (înalt).

  • Încadrarea fotografiilor pe monitor :

   Orientare peisaj (largă).

   Orientare portret (înalt).

 5. Încadrați fotografia.

  Poziționați subiectul principal în parantezele zonei AF.

  • Dacă aparatul foto detectează o față umană, parantezele zonei AF vor fi înlocuite cu un chenar galben în jurul feței subiectului, indicând punctul de focalizare. Dacă sunt detectați ochi, punctul de focalizare galben va apărea în schimb peste unul sau altul dintre ochi ai subiectului.

 6. Apăsați pe jumătate butonul de declanșare pentru a focaliza.

  • Punctul de focalizare va fi afișat în verde când camera focalizează. Dacă aparatul foto nu poate focaliza, parantezele zonei AF vor clipi.
  • Iluminatorul de asistență AF se poate aprinde pentru a ajuta la focalizarea dacă subiectul este slab iluminat.
  • De asemenea, puteți focaliza apăsând butonul AF-ON .

  • Dacă aparatul foto detectează fețele sau ochii subiecților portret umani, punctul de focalizare activ va fi afișat în verde. Punctul de focalizare va clipi în roșu dacă camera nu poate focaliza.

  Iluminatorul AF-Asist

  Nu obstrucționați iluminatorul de asistență AF când este aprins.

 7. Apăsați ușor butonul de declanșare până la capăt pentru a face fotografia.

  • De asemenea, puteți face o fotografie atingând monitorul. Atingeți subiectul pentru a focaliza și ridicați degetul pentru a elibera declanșatorul ( 0 The Touch Shutter ).

Lampa de acces la cardul de memorie

Lampa de acces la cardul de memorie se va aprinde în timp ce fotografia este înregistrată. Nu scoateți cardul de memorie sau bateria.

Temporizatorul de așteptare

Camera folosește un temporizator de așteptare pentru a ajuta la reducerea consumului de baterie. Dacă nu se efectuează nicio operațiune timp de aproximativ 30 de secunde, temporizatorul de așteptare va expira și monitorul, vizorul și panoul de control se vor opri. Cu câteva secunde înainte de oprire, monitorul și vizorul se vor estompa. Ele pot fi reactivate apăsând butonul de declanșare până la jumătate. Perioada de timp înainte ca temporizatorul de așteptare să expire automat poate fi selectată utilizând Setarea personalizată c3 [ Întârziere oprire ] > [ Temporizator de așteptare ].

Utilizarea Zoom în modul Fotografie

Pentru a mări afișajul în modul foto (până la maximum aproximativ 12×), apăsați butonul X

 • Apăsați X pentru a mări, W ( Q ) pentru a micșora.
 • O fereastră de navigare va apărea în colțul din dreapta jos al afișajului.
 • Utilizați selectorul multiplu pentru a defila la zonele cadrului care nu sunt vizibile pe monitor.