Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Subselectorul

Utilizați subselectorul pentru a alege punctul de focalizare. Centrul sub-selectorului poate fi folosit și pentru a bloca expunerea și focalizarea.

Selectarea punctului de focalizare

Selectorul secundar poate fi folosit pentru a alege punctul de focalizare atunci când pentru zona AF este selectată o altă opțiune decât [ Zona AF automată ], [ AF zonă automată (oameni) ] și [ AF zonă automată (animale) ] ( 0 Mod zonă AF ).

Blocarea expunerii

 • Blocarea expunerii poate fi utilizată pentru a recompune fotografii după măsurarea unui subiect care nu se va afla în zona de focalizare selectată în compoziția finală.
 • Blocarea expunerii este deosebit de eficientă cu măsurarea spot și ponderată în centru.

Blocare focalizare

 • Utilizați blocarea focalizării pentru a bloca focalizarea pe subiectul curent când AF-C este selectat pentru modul de focalizare.
 • Când utilizați blocarea focalizării, alegeți un mod de zonă AF, altul decât [ AF zonă automată ], [ AF zonă automată (oameni) ] și [ AF zonă automată (animale) ].

Blocarea focalizării și a expunerii

 1. Poziționați subiectul în punctul de focalizare selectat și apăsați pe jumătate butonul de declanșare pentru a seta focalizarea și expunerea.

 2. Apăsați centrul subselectorului.

  • Focalizarea și expunerea se vor bloca în timp ce apăsați centrul subselectorului. Expunerea nu se va schimba chiar și atunci când compoziția este modificată.

  • O pictogramă AE-L va fi afișată pe monitoare.

 3. Ținând apăsat centrul sub-selectorului, recompuneți fotografia și fotografiați.

  Nu modificați distanța dintre cameră și subiect. Dacă distanța până la subiect se modifică, eliberați blocarea și focalizați din nou la noua distanță.

Blocarea focalizării când AF-S este selectat pentru modul de focalizare

Focalizarea se blochează în timp ce butonul de declanșare este apăsat la jumătate. De asemenea, puteți bloca focalizarea apăsând în centrul subselectorului.

Blocarea expunerii cu butonul de declanșare

Dacă este selectat [ Pornit (apăsare pe jumătate) ] pentru Setarea personalizată c1 [ Buton de declanșare AE-L ], expunerea se va bloca în timp ce butonul de declanșare este apăsat până la jumătate.

Realizarea mai multor fotografii la aceeași distanță de focalizare

 • Dacă ați blocat focalizarea apăsând centrul subselectorului, focalizarea va rămâne blocată între fotografii dacă țineți apăsat centrul subselectorului.
 • Focalizarea va rămâne, de asemenea, blocată dacă țineți apăsat butonul de declanșare la jumătate dintre fotografii.