Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Selectorul de moduri

Utilizați selectorul de moduri pentru a alege dacă viteza obturatorului și/sau diafragma pot fi reglate manual sau sunt setate automat de cameră.

Folosind selectorul de moduri

Apăsați butonul de blocare a selectorului de moduri și rotiți selectorul de moduri pentru a alege dintre următoarele moduri:

Modul Descriere
b Auto Un mod simplu, „point-and-shoot”, care lasă aparatul foto responsabil de setări ( 0 Realizarea fotografiilor ( Modul b ) , Filmarea filmelor ( Modul b ) ).
P Auto programat Aparatul foto setează viteza obturatorului și diafragma pentru o expunere optimă.
S Auto cu prioritate de declanșare Utilizați pentru a îngheța sau a estompa mișcarea. Tu alegi viteza obturatorului; aparatul foto selectează diafragma pentru cele mai bune rezultate.
A Auto cu prioritate de deschidere Utilizați pentru a estompa fundalurile sau pentru a focaliza atât prim-planul, cât și fundalul. Tu alegi diafragma; aparatul foto selectează viteza obturatorului pentru cele mai bune rezultate.
M Manual Controlezi atât viteza obturatorului, cât și diafragma. Setați viteza obturatorului la „bulb” sau „timp” pentru expuneri de lungă durată.

U1

U2

U3

Modul de setare utilizator Atribuiți setărilor utilizate frecvent acestor poziții. Setările pot fi rechemate prin simpla rotire a selectorului de moduri.

P (Automat programat)

 • În acest mod, camera ajustează automat viteza obturatorului și diafragma conform unui program încorporat pentru a asigura o expunere optimă în majoritatea situațiilor.
 • Diferite combinații de timp de expunere și diafragmă care produc aceeași expunere pot fi selectate prin rotirea selectorului principal de comandă („program flexibil”).

  • În timp ce programul flexibil este în vigoare, este afișat un indicator de program flexibil ( U ).
  • Pentru a restabili setările implicite pentru viteza obturatorului și diafragma, rotiți selectorul principal de comandă până când indicatorul nu mai este afișat. Programul flexibil se termină și atunci când selectorul de moduri este rotit la o altă setare sau camera este oprită.

S (Automat cu prioritate declanșatorului)

 • În modul automat cu prioritate de declanșare, alegeți viteza obturatorului, în timp ce aparatul foto ajustează automat diafragma pentru o expunere optimă. Alegeți viteze rapide ale obturatorului pentru a „îngheța” mișcarea, viteze mici ale obturatorului pentru a sugera mișcare prin estomparea obiectelor în mișcare.
 • Rotiți selectorul principal de comandă pentru a seta viteza obturatorului.
 • Viteza obturatorului poate fi setată la valori între 1 / 8000 s și 30 s, sau x200.
 • Viteza obturatorului poate fi blocată la valoarea selectată ( 0 f4: Shutter Speed & Aperture Lock ).

A (Automat cu prioritate deschidere)

 • În automat cu prioritate de deschidere, alegeți diafragma în timp ce aparatul foto ajustează automat viteza obturatorului pentru o expunere optimă.
 • Diafragma poate fi ajustată prin rotirea selectorului secundar de comandă.
 • Valorile minime și maxime ale diafragmei variază în funcție de obiectiv.
 • Diafragma poate fi blocată la valoarea selectată ( 0 f4: Shutter Speed & Aperture Lock ).

M (manual)

 • Controlezi atât viteza obturatorului, cât și diafragma. Alegeți acest mod pentru expunerea îndelungată a unor subiecte precum artificiile sau cerul nopții (fotografia „Bulb” sau „Time”, 0 Long Time-Expositions ).
 • Viteza de expunere și diafragma pot fi ajustate cu referire la indicatorii de expunere prin rotirea cadranelor de comandă.
 • Rotiți selectorul principal de comandă pentru a alege viteza obturatorului. Viteza obturatorului poate fi setată la valori între 1 / 8000 s și 30 s, la „Bulb” sau „Timp” sau la x200.

 • Diafragma poate fi ajustată prin rotirea selectorului secundar de comandă.
 • Valorile minime și maxime ale diafragmei variază în funcție de obiectiv.
 • Viteza obturatorului și diafragma pot fi blocate la valorile selectate ( 0 f4: Shutter Speed & Aperture Lock ).

Indicatori de expunere

Indicatorii de expunere de pe monitor și vizor arată dacă fotografia ar fi sub- sau supraexpusă la setările curente. Indicatorii de expunere pot fi citiți după cum urmează (afișajul variază în funcție de opțiunea selectată pentru Setarea personalizată b1 [ Pași EV pentru controlul expunerii ]):

Afişa [ 1/3 pas ] selectat pentru [ pași EV pentru controlul expunerii ]
Expunere optimă Subexpus cu 1/3 EV Supraexpus cu peste 3 1 / 3 EV
Monitorizați
vizor

Avertizare de expunere

Afișajele vor clipi dacă setările selectate depășesc limitele sistemului de măsurare a expunerii.

Viteze extinse ale obturatorului

Pentru viteze de expunere de până la 900 s (15 minute), selectați [ Activat ] pentru Setarea personalizată d6 [ Viteze de expunere extinse (M) ].

Control automat al sensibilității ISO (mod M )

Dacă este activat controlul automat al sensibilității ISO ( 0 Control automat al sensibilității ISO ), sensibilitatea ISO va fi ajustată automat pentru o expunere optimă la viteza obturatorului și diafragma selectate.

Setări de expunere pentru modul film

Următoarele setări de filmare pot fi ajustate în timpul filmării:

Modul Deschidere Viteză Sensibilitate ISO
P , S 1 2
A 4 2
M 4 4 4 3

Controlul expunerii în modul de fotografiere S este același ca în modul P .

Limita superioară pentru sensibilitatea ISO poate fi selectată utilizând elementul [ Setări sensibilitate ISO ] > [ Sensibilitate maximă ] din meniul de filmare.

Dacă este selectat [ Activat ] pentru [ Setări sensibilitate ISO ] > [ Control ISO automat (mod M) ] în meniul de filmare, limita superioară pentru sensibilitatea ISO poate fi selectată utilizând [ Sensibilitate maximă ].

Expunere lungă de timp

Camera oferă două opțiuni pentru expuneri de lungă durată: „Bulb” și „Timp”. Expunerea de lungă durată poate fi folosită pentru fotografii cu artificii, peisaje nocturne, stele sau lumini în mișcare.

O expunere de 35 de secunde la o viteză de expunere de „Bulb” și o diafragmă de f/25

Viteza obturatorului Descriere
Bec Obturatorul rămâne deschis în timp ce butonul de declanșare este ținut apăsat.
Timp Expunerea începe când butonul de declanșare este apăsat și se termină când butonul este apăsat a doua oară.
 1. Păstrați camera stabilă, de exemplu folosind un trepied.

 2. Rotiți selectorul de moduri la M .

 3. Rotiți selectorul principal de comandă pentru a alege o viteză a obturatorului Bulb („Bulb”) sau Timp („Timp”).

  Bec

  Timp

 4. Concentrați și începeți expunerea.

  • „Bulb” : Apăsați butonul de declanșare până la capăt pentru a începe expunerea. Țineți apăsat butonul de declanșare în timpul expunerii.
  • „Timp” : Apăsați butonul de declanșare până la capăt pentru a începe expunerea.
 5. Încheiați expunerea.

  • „Bulb” : Ridicați degetul de pe butonul de declanșare.
  • „Timp” : Apăsați butonul de declanșare până la capăt a doua oară.

Expunere lungă de timp

 • Rețineți că „zgomotul” (puncte luminoase, pixeli luminoși distanțați aleatoriu sau ceață) poate fi prezent la expunerile lungi.
 • Punctele luminoase și ceața pot fi reduse alegând [ Activat ] pentru [ NR expunere lungă ] din meniul de fotografiere.
 • Nikon recomandă utilizarea unei baterii complet încărcate, a unui adaptor de curent alternativ de încărcare opțional sau a unui adaptor de curent alternativ și conector de alimentare opțional pentru a preveni pierderea energiei în timpul expunerilor lungi.
 • Pentru a preveni estomparea, se recomandă utilizarea unui trepied sau a unui dispozitiv, cum ar fi o telecomandă fără fir opțională.

U1 , U2 și U3 (moduri Setări utilizator)

Setările utilizate frecvent pot fi atribuite pozițiilor de setări ale utilizatorului de la U1 la U3 și pot fi rechemate ulterior pur și simplu prin rotirea selectorului de mod.

Salvați setările utilizatorului

 1. Ajustați setările.

  Setările care pot fi salvate includ:

  • opțiunile meniului de fotografiere,
  • opțiunile meniului de filmare,
  • Setări personalizate și
  • modul de fotografiere, viteza obturatorului (modurile S și M ), diafragma (modurile A și M ), programul flexibil (modul P ), compensarea expunerii și compensarea blițului.
 2. Evidențiați [ Salvare setări utilizator ] în meniul de configurare.

  Evidenţiaţi [ Salvare setări utilizator ] în meniul de configurare şi apăsaţi 2 .

 3. Selectați o poziție.

  Evidențiați [ Salvare în U1 ] , [ Salvare în U2 ] sau [ Salvare în U3 ] și apăsați 2 .

 4. Salvați setările utilizatorului.

  Evidențiați [ Salvare setări ] folosind 1 sau 3 și apăsați J pentru a atribui setările curente la poziția selectată.

 5. Faceți fotografii folosind setările salvate.

  Rotirea selectorului de moduri la U1 , U2 sau U3 reamintește ultimele setări salvate în acea poziție.

Setări utilizator U1, U2 și U3

Modul de eliberare nu este salvat. În plus, următoarele setări nu sunt salvate.

 • MENIU FOTOGRAFIE

  • [ Dosar de stocare ]
  • [ Gestionează Picture Control ]
  • [ Expunere multiplă ]
  • [ Fotografiere cu temporizator interval ]
  • [ Film time-lapse ]
  • [ Fotografiere cu schimbarea focalizării ]
 • MENIU FILMARE

  • [ Gestionează Picture Control ]

Resetarea setărilor utilizatorului

 1. Evidențiați [ Reset user settings ] în meniul de configurare.

  Evidenţiaţi [ Reset user settings ] în meniul de configurare şi apăsaţi 2 .

 2. Selectați o poziție.

  Evidențiați [ Reset U1 ] , [ Reset U2 ] sau [ Reset U3 ] și apăsați 2 .

 3. Resetați setările utilizatorului.

  Evidențiați [ Resetare ] și apăsați J pentru a restabili setările implicite pentru poziția selectată (camera va funcționa în modul P ).