Pred uporabo napolnite priloženo polnilno baterijo EN-EL15b.

Polnilna baterija in polnilnik

Preberite in upoštevajte opozorila in previdnostne ukrepe v poglavjih »Za vašo varnost« (0 Za vašo varnost) in »Skrb za fotoaparat in polnilno baterijo: previdnostni ukrepi« (0 Skrb za fotoaparat in polnilno baterijo:). previdnostni ukrepi).

Polnilnik baterij

Vstavite priloženo polnilno baterijo EN-EL15b in priklopite polnilnik. Glede na državo oziroma regijo je polnilniku priložen ali stenski električni vmesnik ali napajalni kabel.

 • Stenski električni vmesnik: Vstavite stenski električni vmesnik v vtičnico za napajalni kabel polnilnika (q). Zatič stenskega električnega vmesnika pomaknite, kot je prikazano (w), in vmesnik zavrtite za 90°, da ga pritrdite na mesto (e). Vstavite polnilno baterijo in priklopite polnilnik.

  Zatič stenskega električnega vmesnika

 • Napajalni kabel: Potem ko ste napajalni kabel povezali z vtičem, obrnjenim v prikazani smeri, vstavite polnilno baterijo in priključite kabel.

Lučka CHARGE (POLNJENJE) bo utripala med polnjenjem polnilne baterije. Izpraznjena polnilna baterija se popolnoma napolni v približno dveh urah in 35 minutah.

Polnjenje polnilne baterije

Končano polnjenje

Električni napajalniki

Ko so polnilne Li-ionske baterije EN-EL15b vstavljene v fotoaparat, se bodo polnile, medtem ko je fotoaparat priključen na dodatni električni napajalnik EH-7P (EH-7P ne morete uporabljati za polnjenje polnilnih baterij EN-EL15a in EN-EL15; namesto tega uporabite priložen polnilnik baterij MH-25a). Popolnoma prazna polnilna baterija se bo napolnila približno v dveh urah in 35 minutah. Upoštevajte, da v državah ali regijah, kjer je to potrebno, so električni napajalniki priloženi pritrjenemu adapterju za vtič; oblika adapterja za vtič se razlikuje glede na državo prodaje.

 1. Vstavite EN-EL15b v fotoaparat (0 Vstavite polnilno baterijo in pomnilniško kartico).

 2. Potem ko preverite, da je fotoaparat izklopljen, priključite električni napajalnik in ga vtaknite v vtičnico. Vstavite vtič ali adapter za vtič naravnost v vtičnico in ne pod kotom, pri odstranjevanju električnega napajalnika pa upoštevajte enako previdnost.

  Lučka CHARGE (POLNJENJE)

  Lučka fotoaparata CHARGE (POLNJENJE) sveti jantarno, ko poteka polnjenje in se ugasne, ko je polnjenje končano. Upoštevajte, da lahko fotoaparat uporabljate, ko je povezan, a se baterija ne bo polnila in se fotoaparat ne bo napajal prek električnega napajalnika, medtem ko je fotoaparat vklopljen.

 3. Odklopite in odstranite električni napajalnik, ko je polnjenje končano.

Lučka CHARGE (POLNJENJE)

Če polnilne baterije ni mogoče napolniti z uporabo električnega napajalnika, na primer ker polnilna baterija ni skladna ali je temperatura fotoaparata povišana, bo lučka CHARGE (POLNJENJE) hitro utripala približno 30 sekund in se nato izklopila. Če je lučka CHARGE (POLNJENJE) izklopljena in niste opazovali polnjenja polnilne baterije, izklopite fotoaparat in preverite stanje baterije.