Sledite spodnjim korakom, če želite fotografirati v (samodejnem) načinu b, samodejnem osnovnem načinu fotografiranja, kjer večino nastavitev uravnava fotoaparat glede na pogoje fotografiranja.

Objektivi z zložljivim ohišjem

Pred uporabo morate objektive z zložljivim ohišjem razširiti. Obračajte obroč za zoom objektiva, kot je prikazano, dokler se objektiv ne zaskoči v iztegnjenem položaju.

 1. Vklopite fotoaparat.

  Zaslon in nadzorna plošča bosta zasvetila.

 2. Izberite način za fotografiranje.

  Zavrtite izbirnik načina fotografije/videoposnetka na C.

 3. Izberite način b.

  S pritiskom sprostitve zaklepanja vrtljivega gumba za izbiro načina na vrhu fotoaparata zavrtite vrtljivi gumb za izbiro načina na b.

  Vrtljivi gumb za izbiro načina

  Sprostitev zaklepanja vrtljivega gumba za izbiro načina

 4. Pripravite fotoaparat.

  Primite z desno roko ročaj, z levo pa ohišje fotoaparata ali objektiv. S komolcema se oprite ob strani svojega prsnega koša.

  Kadriranje fotografij v iskalu

  Pokrajinska (ležeča) usmerjenost

  Portretna (pokončna) usmerjenost

  Kadriranje fotografij na zaslonu

  Pokrajinska (ležeča) usmerjenost

  Portretna (pokončna) usmerjenost

 5. Kadrirajte fotografijo.

  Kadrirajte posnetek in uporabite pomožni izbirnik ali večnamenski izbirnik, da umestite točko ostrenja nad svoj motiv.

  Točka ostrenja

 6. Izostrite.

  Če želite ostriti, pritisnite sprožilec do polovice ali pritisnite gumb AF-ON (pomožna osvetlitev za AF lahko zasveti, če je motiv slabo osvetljen). Če je za način delovanja z izostritvijo izbrana možnost AF-S, bo točka ostrenja prikazana v zeleni barvi, če lahko fotoaparat izostri; če fotoaparat ne more izostriti, bo točka ostrenja utripala rdeče.

  Pomožna osvetlitev za AF

  Ne ovirajte pomožne osvetlitve za AF, ko sveti.

 7. Fotografirajte.

  Enakomerno pritisnite sprožilec do konca navzdol, da posnamete fotografijo (fotografirate lahko tudi z dotikom zaslona: dotaknite se motiva, da izostrite, in dvignite prst, da sprožite zaklop). Lučka za dostop do pomnilniške kartice sveti, medtem ko se fotografija snema na pomnilniško kartico. Dokler lučka ne preneha svetiti in dokler snemanje ni zaključeno, ne jemljite pomnilniške kartice iz fotoaparata, niti ne odstranite in ne prekinite vira napajanja.

  Lučka za dostop do pomnilniške kartice

Časovnik stanja pripravljenosti

Če ne izvajate nobene dejavnosti približno 30 sekund, se prikaz zatemni za nekaj sekund, preden se zaslon, iskalo in nadzorna plošča izklopijo, da zmanjšajo praznjenje polnilne baterije. Za ponovno obnovitev prikaza pritisnite sprožilec do polovice. Čas, preden se časovnik stanja pripravljenosti samodejno izklopi, lahko izberete z nastavitvijo po meri c3 (Power off delay (Čas zakasnitve izklopa) > Standby timer (Časovnik stanja pripravljenosti).