Če želite omogočiti elektronski zaklop in odpraviti šum in tresljaje, ki jih povzroča delovanje mehanskega zaklopa, v meniju za fotografiranje izberite On (Vklop) za Silent photography (Neslišno fotografiranje). Ne glede na izbrano nastavitev za Beep options (Možnosti piska) v nastavitvenem meniju ni slišati piska, ko fotoaparat izostri ali ko samosprožilec odšteva. Upoštevajte, da se elektronski sprožilec uporablja, ne glede na možnost, izbrano za nastavitev po meri d5 (Shutter type (Vrsta zaklopa)).

Med neslišnim fotografiranjem je prikazana ikona. V načinih proženja, ki niso Continuous H (extended) (Neprekinjeno z visoko hitrostjo (podaljšano)), se prikaz za kratek čas zatemni, ko je sprožen zaklop, kar pomeni, da je bila posneta fotografija.

Če omogočite neslišno fotografiranje, spremenite hitrost menjavanja kadrov za načine neprekinjenega proženja (0 Hitrost menjavanja kadrov) in onemogočite nekatere funkcije, vključno z bliskavico, zmanjšanjem šuma pri dolgi osvetlitvi in zmanjšanjem utripanja.

Neslišno fotografiranje

Če za Silent photography (Neslišno fotografiranje) izberete On (Vklop), utišate zaklop, vendar to ne odvezuje fotografov od spoštovanja zasebnosti in pravice do osebne podobe njihovih motivov. Čeprav je utišan šum mehanskega zaklopa, so lahko drugi zvoki še vedno slišni, na primer med samodejnim ostrenjem ali prilagoditvijo zaslonke ali če pritisnete gumb G ali K, ko je za Vibration reduction (Zmanjšanje tresljajev) izbrana možnost, ki ni Off (Izklop). Če se fotoaparat nahaja pod fluorescenčnimi, živosrebrnimi ali natrijevimi svetilkami ali če se fotoaparat ali motiv med fotografiranjem premika, se lahko med neslišnim fotografiranjem v prikazu in na končnih fotografijah pojavi utripanje, trakovi ali popačenje. Pojavijo se lahko tudi neenakomerni robovi, nepravilne barve, učinek moiré in svetle pege. V okolju utripajočih znakov ali drugih neenakomernih virov svetlobe se v določenih delih kadra lahko pokažejo svetla območja ali pasovi, ki se lahko pojavijo tudi, če je motiv na kratko osvetljen s stroboskopom ali kakim drugim svetlim in hipnim virom svetlobe.