Za nalaganje slik v računalnik povežite fotoaparat z brezžičnim omrežjem ali pa s priloženim kablom USB.

Povezovanje prek USB

Če uporabljate kabel USB za povezavo fotoaparata z računalnikom, ki uporablja program ViewNX-i, lahko v računalnik kopirate slike, kjer si jih lahko ogledate, jih urejate in razporejate.

Namestitev programa ViewNX-i

Prenesite namestitveni program ViewNX-i z naslednjega spletnega mesta in sledite navodilom za dokončanje namestitve (obstoječi uporabniki naj prenesejo najnovejšo različico, saj prejšnje različice morda ne podpirajo tega fotoaparata). Potrebna je povezava z internetom. Sistemske zahteve in druge informacije najdete na spletni strani Nikon za svojo regijo.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Capture NX-D

Uporabite Nikonovo programsko opremo Capture NX-D za natančne nastavitve fotografij ali da spremenite nastavitve za slike NEF (RAW) in jih shranite v drugih formatih. Capture NX-D lahko prenesete s:

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Kopiranje slik v računalnik

Za podrobna navodila si oglejte zaslonsko pomoč za ViewNX-i.

 1. Priključite kabel USB.

  Ko izklopite fotoaparat in zagotovite, da je pomnilniška kartica vstavljena, priključite priložen kabel USB, kot je prikazano.

  Razdelilniki USB

  Fotoaparat povežite neposredno z računalnikom; kabla ne priključite prek razdelilnika USB ali tipkovnice.

  Uporabite zanesljiv vir napajanja

  Poskrbite, da prenos podatkov ne bo prekinjen, in sicer tako da preverite, ali je polnilna baterija fotoaparata povsem napolnjena.

  Priključitev kablov

  Ko priključite ali odklopite vmesniške kable, se prepričajte, da je fotoaparat izklopljen. Ne uporabite sile in ne poskusite priključkov vstaviti pod kotom.

 2. Vklopite fotoaparat.

  Komponenta Nikon Transfer 2 programa ViewNX-i se bo zagnala (če se prikaže sporočilo, ki vas poziva, da izberete program, izberite Nikon Transfer 2). Če se Nikon Transfer 2 ne zažene samodejno, zaženite program ViewNX-i in kliknite ikono »Import (Uvoz)«.

  Windows 7

  Če je prikazano naslednje pogovorno okno, izberite Nikon Transfer 2, kot je opisano spodaj.

  1. V možnosti Import pictures and videos (Uvoz slik in videoposnetkov) kliknite Change program (Menjava programa). Prikaže se pogovorno okno za izbiro programa; izberite Nikon Transfer 2 in kliknite OK (V redu).

  2. Dvokliknite .

  Windows 10 in Windows 8.1

  Windows 10 in 8.1 lahko prikažeta poziv za samodejno predvajanje, ko je fotoaparat priključen. Tapnite ali kliknite pogovorno okno in nato tapnite ali kliknite Nikon Transfer 2, da izberete program Nikon Transfer 2.

  macOS/OS X

  Če se Nikon Transfer 2 ne zažene samodejno, preverite, ali je fotoaparat povezan, in nato zaženite Image Capture (aplikacijo, ki je del macOS ali OS X) in izberite Nikon Transfer 2 kot aplikacijo, ki se odpre, ko je zaznan fotoaparat.

 3. Kliknite Start Transfer (Začetek prenosa).

  Slike na pomnilniški kartici bodo kopirane v računalnik.

  Kliknite Start Transfer (Začetek prenosa).

  Prenos videoposnetkov

  Ne poskušajte prenašati videoposnetkov s pomnilniške kartice, medtem ko je vstavljena v drugi fotoaparat. V tem primeru se lahko videoposnetki izbrišejo brez prenosa.

  Med prenosom

  Med prenosom ne izklopite fotoaparata in ne odklopite kabla USB.

 4. Izklopite fotoaparat.

  Ko je prenos končan, izklopite fotoaparat in odklopite kabel USB.

Brezžična omrežja (Wi-Fi)

Te načine lahko uporabljate za povezavo z računalnikom prek Wi-Fi. Za več informacij glejte Vodnik po omrežju.

Vgrajen Wi-Fi

Uporabite Connect to PC (Povezava z računalnikom) v nastavitvenem meniju fotoaparata, da ga povežete neposredno z računalnikom ali prek brezžičnega usmerjevalnika.

Povezave z brezžičnim usmerjevalnikom

Neposredna brezžična povezava

Brezžični oddajnik WT-7

Ko je fotoaparat povezan z dodatnim brezžičnim oddajnikom WT-7, lahko možnost Wireless transmitter (WT-7) (Brezžični oddajnik (WT-7)) v nastavitvenem meniju uporabite za povezavo z računalniki ali strežniki ftp.

Uporabite WT-7 za povezavo v ethernetno omrežje in zanesljivejšo povezavo v brezžična omrežja. S Camera Control Pro 2 (na voljo posebej) lahko oddaljeno upravljate fotoaparat in slike shranite v računalnik takoj, ko jih posnamete.