Kakršne koli težave s fotoaparatom lahko odpravite, tako da upoštevate spodnje korake. Preverite ta seznam, preden se obrnete na prodajalca ali pooblaščenega servisnega zastopnika družbe Nikon.

Korak 1

Preverite pogoste težave, ki so navedene v nadaljevanju:

Korak 2

Izključite fotoaparat in odstranite polnilno baterijo. Po približno minuti ponovno vstavite polnilno baterijo in vklopite fotoaparat.

Če ste ravnokar končali s fotografiranjem, počakajte najmanj eno minuto, preden odstranite polnilno baterijo iz fotoaparata, saj ta lahko še vedno zapisuje podatke na pomnilniško kartico.

Korak 3

Obiščite Nikonove spletne strani.

Za informacije o podpori in odgovorih na pogosta vprašanja obiščite spletno stran za svojo državo ali regijo. Za prenos najnovejše strojne programske opreme za fotoaparat obiščite:

Korak 4

Obrnite se na pooblaščenega servisnega zastopnika družbe Nikon.

Obnovitev privzetih nastavitev

Odvisno od trenutnih nastavitev nekateri elementi menija in druge funkcije morda niso na voljo. Če želite dostopati do elementov menijev, ki so obarvani s sivo, ali funkcij, ki so drugače nedostopne, poskusite obnoviti privzete nastavitve z možnostjo Reset all settings (Ponastavitev vseh nastavitev) v nastavitvenem meniju (0 Reset All Settings (Ponastavitev vseh nastavitev)). Upoštevajte pa, da bodo ponastavljeni tudi brezžični omrežni profili, informacije o avtorskih pravicah in drugi vnosi, ki jih ustvarijo uporabniki. Priporočamo, da pred ponastavitvijo shranite nastavitve z možnostjo Save/load settings (Shrani/naloži nastavitve) v nastavitvenem meniju.