Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Изберете език и настройте часовника

Опцията за език в менюто за настройка се маркира автоматично при първото показване на менюта. Изберете език и настройте часовника на камерата.

 1. Включете камерата.

 2. Маркирайте [ Език ] в менюто за настройка и натиснете 2 .

  • Елементът [ Език ] автоматично се маркира в менюто за настройка при първото натискане на бутона G след покупката.
  • За информация относно използването на менютата вижте „Използване на менютата“ ( 0 Използване на менютата ).

 3. Изберете език.

  Натиснете 1 или 3 за да маркирате желания език, и натиснете J (достъпните езици варират в зависимост от държавата или региона, в който фотоапаратът е закупен първоначално).

 4. Маркирайте [ Часова зона и дата ] и натиснете 2 .

 5. Изберете часова зона.

  • Изберете [ Часова зона ] в дисплея [ Часова зона и дата ].
  • Маркирайте часова зона в дисплея [ Часова зона ] и натиснете J
  • Дисплеят показва карта на часовата зона, изброяваща избраните градове в избраната зона и разликата между времето в избраната зона и UTC.

 6. Включете или изключете лятното часово време.

  • Изберете [ Лятно часово време ] в дисплея [ Часова зона и дата ].
  • Маркирайте [ On ] (лятното часово време е включено) или [ Off ] (лятното часово време е изключено) и натиснете J .
  • Избирането на [ On ] премества часовника с един час напред; за да отмените ефекта, изберете [ Изключено ].

 7. Сверете часовника.

  • Изберете [ Дата и час ] в дисплея [ Часова зона и дата ].
  • Натиснете J след като използвате мултиселектора, за да настроите часовника на датата и часа в избраната часова зона (имайте предвид, че фотоапаратът използва 24-часов часовник).

 8. Изберете формат на датата.

  • Изберете [ Формат на датата ] в дисплея [ Часова зона и дата ].
  • Маркирайте реда на показване на желаната дата (година, месец и ден) и натиснете J

 9. Излезте от менютата.

  Натиснете леко бутона за освобождаване на затвора наполовина, за да излезете от режим на снимане.

Иконата t

Мигаща t икона в дисплея за снимане показва, че часовникът на фотоапарата е нулиран. Датата и часът, записани с нови снимки, няма да са правилни; използвайте опцията [ Часова зона и дата ] > [ Дата и час ] в менюто за настройка, за да настроите часовника на правилния час и дата. Часовникът на фотоапарата се захранва от независима батерия на часовника. Батерията на часовника се зарежда, когато основната батерия е поставена във фотоапарата. Зареждането отнема около 2 дни. Веднъж зареден, той ще захранва часовника за около месец.

SnapBridge

Използвайте приложението SnapBridge , за да синхронизирате часовника на фотоапарата с часовника на смартфон или таблет (смарт устройство). Вижте онлайн помощта SnapBridge за подробности.