Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Функция вторичен слот

G бутон U C меню за снимане на снимки

Изберете ролята на картата във вторичния слот, когато две карти с памет са поставени във фотоапарата.

опция Описание
P [ Преливане ] Картата във вторичния слот се използва само когато картата в основния слот е пълна.
Q [ Резервно копие ] Всяка снимка се записва два пъти, веднъж на картата в основния слот и отново на картата във вторичния слот.
R [ RAW първичен - JPEG вторичен ]
  • NEF ( RAW ) копия на снимки, направени при настройки на NEF ( RAW ) + JPEG , се записват само на картата в основния слот, JPEG копията се записват само на картата във вторичния слот.
  • Снимките, направени при други настройки за качество на изображението, се записват два пъти при една и съща настройка, веднъж на картата в основния слот и отново на картата във вторичния слот.

[ RAW първичен - JPEG вторичен ]

Ако [ Вкл. ] е избрано за [ Многократна експозиция ] > [ Запазване на индивидуални изображения ( NEF ) ] в менюто за заснемане на снимки или ако [ Вкл. ] е избрано за [ HDR (висок динамичен диапазон) ] > [ Запазване на отделни изображения ( NEF ) ] в менюто за заснемане на снимки, необработените копия на отделните NEF ( RAW ) снимки, които съставляват всяко многократно експониране или HDR изображение, ще бъдат записани на двете карти с памет заедно с JPEG композита, независимо от избраната опция за качество на изображението.

[ Архивиране ] и [ основен RAW - вторичен JPEG ]

Освобождаването на затвора е деактивирано, когато някоя от картите е пълна.

Преглед на снимки в двоен формат

  • Използвайте елемента [ PB слот за запис с двоен формат ] в менюто за възпроизвеждане, за да изберете слота, от който да се възпроизвеждат снимки с двоен формат.
  • Когато преглеждате снимки в двоен формат, можете да видите другото копие, като използвате [ Преминаване към копиране на друга карта ] в менюто i .

Изтриване на копия

Когато изтривате снимки, записани чрез [ Архивиране ] или [ RAW първичен - JPEG вторичен ], имате избор да изтриете или двете копия, или само копието на картата в текущия слот.

  • Натискането на O , когато по време на възпроизвеждане е избрана картина, създадена с помощта на някоя от тези опции, показва съобщение за потвърждение.
  • За да изтриете само копието на картата в текущия слот, маркирайте [ Избрано изображение ] и натиснете O отново. Копието на останалата карта не се изтрива.
  • За да изтриете и двете копия, маркирайте [ Same images on w and x ] и натиснете O .