Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Функции, налични с фърмуер “C” версия 1.60

Режими на монитора „Приоритет на визьора“.

Режимът на монитора [ Приоритет на визьора ] е заменен от [ Приоритет на визьора (1) ] и [ Приоритет на визьора (2) ].

 • В режим [ Приоритет на визьора (1) ] визьорът се включва само когато гледате през него. Това поведение е идентично с това за [ Приоритет на визьора ] в по-ранните версии на фърмуера „C” на камерата.
 • В режим [ Приоритет на визьора (2) ], визьорът ще се включи както когато гледате през него, така и за няколко секунди, след като фотоапаратът е включен, спусъкът е натиснат наполовина или бутонът AF-ON е натиснат.
 • Опцията [ Приоритет на визьора ] за [ Ограничаване на избора на режим на монитор ] в менюто за настройка също е заменена от [ Приоритет на визьора (1) ] и [ Приоритет на визьора (2) ].
 • Ако [ Приоритет на визьора (1) ] или [ Приоритет на визьора (2) ] е избрано, когато мониторът е наклонен, поставянето на окото ви към камерата няма да задейства визьора.

Нови настройки за предварителен преглед за Flash Photography

[ Винаги ] и [ Само когато светкавицата не се използва ] са добавени към наличните опции за персонализирана настройка d9 [ Прилагане на настройките към live view ] > [ Включено ].

опция Описание
[ Включено ]

Ефектите от промените в настройки като баланс на бялото, Picture Controls и компенсация на експонацията се виждат на дисплея за снимане. Натискането на 2 , когато [ Включено ] е маркирано, показва опциите [ Винаги ] и [ Само когато светкавицата не се използва ].

 • [ Винаги ]: Ефектите от настройките също се виждат, когато светкавицата е прикрепена и готова за задействане.

  • Тази настройка се препоръчва, когато дисплеят се използва за регулиране на фоновата експозиция.
  • Основният обект може да изглежда тъмен на дисплея за снимане.
 • [ Само когато светкавицата не се използва ]: Яркостта на дисплея се регулира за по-лесно гледане (съгласно [ Изкл. ]), когато светкавица е прикрепена и готова за задействане. Ефектите от настройките върху цветовете са видими независимо от това.
[ Изключено ]
 • Ефектите от промените в настройки като баланс на бялото, Picture Controls и компенсация на експонацията не се виждат на дисплея за снимане. Цветът, яркостта и други настройки се регулират за по-лесно гледане по време на продължителни периоди на употреба.
 • На дисплея за снимане ще се появи икона g .

Нова потребителска настройка: d10 „Топли цветове на дисплея“

Опция [ Топли цветове на дисплея ] е добавена към менюто с персонализирани настройки на позиция d10. Използвайте по-топли цветове с намалена яркост в екраните за снимане, меню и/или възпроизвеждане. Това прави дисплеите по-лесни за гледане с визия, адаптирана към тъмна среда по време на астрономическа фотография и други подобни.

опция Описание
[ Опции за топли цветове на дисплея ]

Изберете от следните опции.

 • [ Режим 1 ]: Използвайте по-топли цветове в екраните за снимане, меню и възпроизвеждане.
 • [ Режим 2 ]: Използвайте по-топли цветове в дисплея на менюто. По-топли цветове също се използват за иконите и друга информация в дисплеите за снимане и възпроизвеждане, но не и за изгледа през обектива или съдържанието на самите снимки.
 • [ Изкл. ]: Не се използват топли цветове.
[ Яркост на топъл цветен дисплей ] Натиснете 1 или 3 , за да регулирате яркостта на дисплея с топли цветове. Изберете по-високи стойности за повишена яркост, по-ниски стойности за намалена яркост.

Нова потребителска настройка: d11 „Рамка на изображение“

Опция [ Рамка на изображение ] е добавена към менюто с персонализирани настройки на позиция d11. Изберете [ Изключено ], за да скриете бялата рамка около екраните за снимане в монитора и визьора.

Персонализираните настройки са преномерирани

С добавянето на потребителски настройки d10 [ Топли цветове на дисплея ] и d11 [ Рамка на изображение ], [ Показване на решетка с кадриране ], [ Очертаване на фокуса ] и [ Преглед на всички в непрекъснат режим ] Персонализираните настройки са преномерирани, както е показано.

Нова персонализирана настройка: g7 „Червен индикатор за кадър за запис“

Опция [ Red REC frame indicator ] е добавена към менюто с персонализирани настройки на позиция g7. Ако е избрано [ Вкл. ], около дисплея за снимане ще се появи червена граница, докато се снима филм. Това помага за предотвратяване на пропуснати снимки, като ви предупреждава, когато записът е в ход.

Персонализираната настройка е преномерирана

С добавянето на [ Червен индикатор на рамката на REC ] в позиция g7, [ Присвояване на бутони MB-N11 ] вече е с номер g8.

Нова опция за менюто за настройка: „Размер на дисплея на Finder (Photo Lv)“

Опция [ Размер на дисплея на Finder (photo Lv) ] е добавена към менюто за настройка. Изберете увеличение за дисплея на визьора от [ Standard ] и [ Small ]. Избирането на [ Малък ] улеснява виждането на целия обект.