Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

USB захранване

G бутон U B меню за настройка

Изберете дали допълнителни адаптери за променлив ток или компютри, свързани чрез USB , могат да се използват за захранване на фотоапарата (захранване USB ). USB захранването позволява използването на фотоапарата, като същевременно ограничава разхода на батерията.

опция Описание
[ Активиране ] Камерата черпи енергия от свързани устройства, докато е включена. Свързаните устройства също ще доставят захранване, когато камерата е изключена, ако Bluetooth качването е в ход или лампата за достъп до картата с памет свети.
[ Деактивиране ] Камерата не черпи енергия от свързани устройства по всяко време.
  • Камерата ще се захранва само когато батерията е поставена.
  • Икона за USB захранване се появява на дисплея за снимане и контролния панел, когато фотоапаратът се захранва от външен източник.
  • За повече информация вижте „Зареждане на AC адаптери“ ( 0 Зареждане на AC адаптери ).

Компютърно USB захранване

  • Преди да използвате компютър за захранване на камерата, проверете дали компютърът е оборудван с USB конектор тип C. Използвайте USB кабел UC-E25 (предлага се отделно), за да свържете фотоапарата към компютъра.
  • В зависимост от модела и спецификациите на продукта, някои компютри няма да доставят ток за захранване на камерата.

„Доставка на мощност“ срещу „зареждане“

Захранването за работата на фотоапарата се нарича „подаване на захранване“, докато терминът „зареждане“ се използва, когато захранването се подава само за зареждане на батерията на фотоапарата. Условията, при които захранването, предоставено от външни устройства, се използва за захранване на камерата или за зареждане на батерията, са показани по-долу.

Избрана опция за [ USB захранване ] Камера Външен източник на захранване, използван за
[ Активиране ] На 1 Подаване на мощност
Изкл Зареждане 2
[ Деактивиране ] На 1
Изкл Зареждане 2

Включва случаи, в които превключвателят на захранването е в положение „ИЗКЛЮЧЕНО“, но Bluetooth качването е в ход или лампата за достъп до картата с памет свети.

Батериите EN-EL15c и EN-EL15b, поставени във фотоапарата, ще се зареждат, когато фотоапаратът е свързан към допълнителен AC адаптер за зареждане или чрез USB към компютър.