Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Подселекторът

Използвайте подселектора, за да изберете точката на фокусиране. Центърът на подселектора може също да се използва за заключване на експозицията и фокуса.

Избор на точка за фокусиране

Подселекторът може да се използва за избор на точка за фокусиране, когато за AF зона е избрана опция, различна от [ AF с автоматична зона ], [ AF с автоматична зона (хора) ] и [ AF с автоматична зона (животни) режим ( 0 Режим на AF зона ).

Заключване на експозицията

 • Заключването на експозицията може да се използва за повторно композиране на снимки след измерване на обект, който няма да бъде в избраната зона за фокусиране в крайната композиция.
 • Заключването на експозицията е особено ефективно при точково и централно претеглено измерване.

Заключване на фокуса

 • Използвайте заключване на фокуса, за да заключите фокуса върху текущия обект, когато AF-C е избран за режим на фокусиране.
 • Когато използвате заключване на фокуса, изберете режим на AF зона, различен от [ AF с автоматична зона ], [ AF с автоматична зона (хора) ] и [ AF с автоматична зона (животни) ].

Заключване на фокуса и експонацията

 1. Позиционирайте обекта в избраната фокусна точка и натиснете спусъка наполовина, за да зададете фокус и експонация.

 2. Натиснете центъра на подселектора.

  • Фокусът и експонацията ще се заключат, докато натискате центъра на подселектора. Експозицията няма да се промени дори при промяна на композицията.

  • На мониторите ще се покаже икона AE-L .

 3. Задържайки натиснат центъра на подселектора, прекомпозирайте снимката и снимайте.

  Не променяйте разстоянието между камерата и обекта. Ако разстоянието до обекта се промени, освободете заключването и фокусирайте отново на новото разстояние.

Заключване на фокуса, когато AF-S е избрано за режим на фокусиране

Фокусът се заключва, докато спусъкът е натиснат наполовина. Можете също да заключите фокуса, като натиснете центъра на подселектора.

Заключване на експозицията с бутона за освобождаване на затвора

Ако [ Вкл. (натискане наполовина) ] е избрано за потребителска настройка c1 [ Бутон за освобождаване на затвора AE-L ], експозицията ще се заключи, докато бутонът за освобождаване на затвора е натиснат наполовина.

Правене на няколко снимки на едно и също фокусно разстояние

 • Ако сте заключили фокуса чрез натискане на центъра на подселектора, фокусът ще остане заключен между снимките, ако задържите центъра на подселектора натиснат.
 • Фокусът също ще остане заключен, ако задържите бутона за освобождаване на затвора натиснат по средата между снимките.