Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Бутонът E (Компенсация на експозицията).

Използвайте този бутон, за да промените експонацията от стойността, предложена от камерата. Компенсацията на експозицията може да се използва, за да направите снимките по-ярки или по-тъмни.

–1 EV

Без компенсация на експозицията

+1 EV

Регулиране на компенсацията на експозицията

 • Задръжте бутона E и завъртете главния диск за управление.
 • Изберете от стойности между –5 EV (недоекспониране) и +5 EV (свръхекспониране). В режим на филм са налични стойности между –3 EV и +3 EV.
 • По подразбиране промените се правят на стъпки от 1/3 EV . Размерът на стъпките може да се променя с помощта на потребителска настройка b1 [ EV стъпки за управление на експозицията ] до 1/2 EV.
 • По-високите стойности правят обекта по-ярък, а по-ниските по-тъмен.
 • Компенсацията на експозицията не е налична в режим b .

 • Настройките на компенсацията на експозицията се показват в контролния панел.
 • Нормалната експозиция може да бъде възстановена чрез задаване на компенсация на експозицията на ±0. Компенсацията на експозицията не се нулира, когато фотоапаратът се изключи.

 • При стойности, различни от ±0,0, фотоапаратът показва икона E (режим на филм) или икона E и индикатора за експозиция (режим на снимка), след като отпуснете бутона E Текущата стойност за компенсация на експозицията може да бъде потвърдена чрез натискане на бутона E

  Монитор

  Визьор

Режим М

 • В режим на снимане M компенсацията на експозицията засяга само индикатора на експозицията; скоростта на затвора и диафрагмата не се променят.
 • Индикаторът на експозицията и текущата стойност за компенсация на експозицията могат да бъдат показани чрез натискане на бутона E
 • Когато автоматичното управление на ISO чувствителността ( 0 Автоматично управление на ISO чувствителността ) е в сила, ISO чувствителността се настройва автоматично според стойността, избрана за компенсация на експонацията.

Използване на светкавица

Когато се използва опционална светкавица, компенсацията на експозицията засяга както нивото на светкавицата, така и експозицията, като променя яркостта както на основния обект, така и на фона. Потребителска настройка e3 [ Exposure comp. за светкавица ] може да се използва за ограничаване на ефектите от компенсацията на експонацията само до фона.