Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Бутонът c / E (Режим на освобождаване/самоснимачка).

Изберете операцията, изпълнявана при освобождаване на затвора.

Избор на режим на освобождаване

 • След като натиснете бутона c ( E ), маркирайте режим на освобождаване с помощта на мултиселектора и след това натиснете J , за да изберете маркираната опция.

 • Текущо избраната опция се показва в дисплея за снимане и контролния панел.

Фото режим

опция Описание
U [ Единичен кадър ] Фотоапаратът прави една снимка при всяко натискане на бутона за освобождаване на затвора.
V [ Непрекъснато L ]
 • Фотоапаратът прави снимки с избрана скорост, докато бутонът за освобождаване на затвора е натиснат.
 • Скоростта на кадрите може да бъде избрана чрез натискане на 3 , когато [ Continuous L ] е маркирано в менюто на режим на освобождаване.
 • Изберете от скорости от 1 до 5 fps.
W [ Непрекъснато H ] Фотоапаратът прави снимки с до около 5,5 fps, докато спусъкът е натиснат.
X [ Непрекъснато H (разширено) ]
 • Докато бутонът за освобождаване на затвора се задържа натиснат, фотоапаратът записва до около 10 (Z 7II) или 14 (Z 6II) кадъра в секунда.
 • Намаляването на трептенето няма ефект.
E [ Самоснимачка ] Правете снимки със самоснимачката ( 0 Самоснимачката ).

Дисплей за снимане

 • В непрекъснат режим на ниска скорост и непрекъснат режим на висока скорост, дисплеят се актуализира в реално време, дори докато се снима.
 • Горната част на дисплея за снимане може да потъмнее, когато се използва механичният затвор по време на серия от снимки, но снимките не се засягат.

Скорост на кадри напред

Скоростта на кадрите варира в зависимост от настройките на камерата.

Режим на освобождаване Качество на изображението NEF ( RAW ) битова дълбочина Безшумна фотография
Изкл На
[ Непрекъснато L ] JPEG Избрана от потребителя скорост на кадрите напред Избрана от потребителя скорост на кадрите 1
NEF (RAW) 12 бита
14 бита Избрана от потребителя скорост на кадрите 2
[ Непрекъснато H ] JPEG Прибл. 5,5 fps

Z 7II: прибл. 4 fps

Z 6II: прибл. 4,5 fps

NEF (RAW) 12 бита
14 бита

Z 7II: прибл. 5 fps

Z 6II: прибл. 5,5 fps

Z 7II: прибл. 3,5 fps

Z 6II: прибл. 4 fps

[ Непрекъснато H (разширено) ] JPEG

Z 7II: прибл. 10 кадъра в секунда 3

Z 6II: прибл. 14 кадъра в секунда 3

Z 7II: прибл. 8 fps

Z 6II: прибл. 12 fps

NEF (RAW) 12 бита
14 бита

Z 7II: прибл. 9 кадъра в секунда 4

Z 6II: прибл. 10 кадъра в секунда 4

Z 7II: прибл. 6,5 fps

Z 6II: прибл. 8 fps

В случая на Z 7II скоростта, когато са избрани 5 fps, е приблизително 4 fps. В случая на Z 6II скоростта, когато са избрани 5 fps, е приблизително 4,5 fps.

В случая на Z 7II скоростта, когато са избрани 4 fps или по-бързо, е приблизително 3,5 fps. В случая на Z 6II скоростта, когато са избрани 5 fps, е приблизително 4 fps.

Максимална честота в режим на фокусиране MF или AF-S , или с избран [ Single-point AF ] за режим на AF зона в режим на фокусиране AF-C . Максималната честота във всички останали случаи е приблизително 9 кадъра в секунда (Z 7II) или 12 кадъра в секунда (Z 6II).

Максимална честота в режим на фокусиране MF или AF-S , или с избран [ Single-point AF ] за режим на AF зона в режим на фокусиране AF-C . Максималната скорост във всички останали случаи е приблизително 8 fps (Z 7II) или 9 fps (Z 6II).

Серийна фотография

 • В зависимост от условията на снимане и производителността на картата с памет, лампата за достъп до картата с памет може да свети за някъде от няколко десетки секунди до около минута. Не изваждайте картата с памет, докато лампата за достъп до картата с памет свети. Не само незаписаните изображения могат да бъдат загубени, но камерата или картата с памет може да се повредят.
 • Ако фотоапаратът е изключен, докато лампата за достъп до картата с памет свети, той няма да се изключи, докато не бъдат записани всички изображения в буфера.
 • Ако батерията е изтощена, докато изображенията остават в буфера, освобождаването на затвора ще бъде деактивирано и изображенията ще бъдат прехвърлени на картата с памет.

Непрекъснат H (разширен)

В зависимост от настройките на фотоапарата, експозицията може да варира нестабилно по време на всяка серия. Това може да се предотврати чрез заключване на експонацията ( 0 Заключване на експозицията ).

Буферът на паметта

 • Докато спусъкът е натиснат наполовина, дисплеят за броя на кадрите ще показва броя на снимките, които могат да бъдат съхранени в буфера на паметта.
 • Когато буферът е пълен, дисплеят ще покаже r00 и честотата на кадрите ще падне.
 • Показаното число е приблизително. Реалният брой снимки, които могат да се съхраняват в буфера на паметта, варира в зависимост от настройките на фотоапарата и условията на снимане.

Филми

В режим на филм можете да изберете операцията, изпълнявана при натискане на бутона за освобождаване на затвора ( 0 Правене на снимки в режим на филм ).

опция Описание
U [ Единичен кадър ] Фотоапаратът прави една снимка при всяко натискане на бутона за освобождаване на затвора. С всеки филм могат да бъдат направени до 50 (Z 7II) или 40 (Z 6II) снимки.
c [ Непрекъснато ]
 • Фотоапаратът прави снимки до 3 s (Z 7II) или 2 s (Z 6II), докато спусъкът е натиснат.
 • Кадровата честота варира в зависимост от опцията, избрана за [ Размер на кадър/кадрова честота ] в менюто за заснемане на филм.
 • Докато се снима филм, ще се прави само една снимка при всяко натискане на бутона за освобождаване на затвора.

Самоснимачката

В режим на самоснимачка натискането на бутона за освобождаване на затвора стартира таймер и се прави снимка, когато таймерът изтече.

 1. Натиснете бутона c ( E ), маркирайте [ Самоснимачка ] с помощта на мултиселектора и натиснете 3 .

 2. Изберете желаното забавяне при освобождаване на затвора и брой снимки с помощта на мултиселектора.

  Натиснете J за да изберете маркираната опция.

 3. Рамкирайте снимката и фокусирайте.

  Таймерът няма да стартира, ако затворът не може да бъде освободен, какъвто може да е случаят, например, ако фотоапаратът не може да фокусира, когато AF‑S е избран за режим на фокусиране.

 4. Стартирайте таймера.

  • Икона E се появява на дисплея за снимане, когато самоснимачката е активирана.
  • Натиснете бутона за освобождаване на затвора докрай, за да стартирате таймера; лампата за самоснимачка ще започне да мига. Лампата спира да мига две секунди преди изтичането на таймера.

Правене на множество снимки

Броят на заснетите снимки и интервалът между снимките могат да бъдат избрани чрез потребителска настройка c2 [ Самоснимачка ].