Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

FV заключване

Тази функция се използва за заключване на мощността на светкавицата за CLS -съвместими светкавици, което ви позволява да правите няколко снимки или да прекомпозирате снимки, без да променяте нивото на светкавицата. Не е необходимо вашият обект да е в центъра на кадъра, което ви дава повече свобода при композиране на снимки.

 • Мощността на светкавицата се регулира автоматично за всякакви промени в ISO чувствителността и диафрагмата.
 • FV заключването не е налично в режим b .
 1. Присвоете [ FV lock ] на контрол с помощта на потребителска настройка f2 [ Персонализирани контроли ].

 2. Монтирайте CLS -съвместима светкавица на обувката за аксесоари на фотоапарата.

 3. Включете светкавицата и изберете режим на управление на светкавицата на предварителната светкавица на монитора q A или A .

  • Ако използвате SB-5000 , SB-500 , SB-400 или SB-300 монтирани на обувката за аксесоари на фотоапарата, изберете [ TTL ] или [ Автоматична външна светкавица ] за [ Управление на светкавицата ] > [ Режим на управление на светкавицата ].
  • За информация относно други светкавици вижте документацията, предоставена с устройството.
 4. Фокус.

  Позиционирайте обекта в центъра на рамката и натиснете бутона за освобождаване на затвора наполовина, за да фокусирате.

 5. Заключете нивото на светкавицата.

  • След като потвърдите, че индикаторът за готовност на светкавицата ( c ) се появява на дисплея за снимане, натиснете контрола [ FV lock ]; светкавицата ще излъчи мониторна предварителна светкавица, за да определи подходящото ниво на светкавицата.
  • Мощността на светкавицата ще се заключи и на дисплея за снимане ще се появи икона за заключване на FV ( r ).

 6. Прекомпозирайте кадъра.

 7. Натиснете бутона за освобождаване на затвора докрай, за да снимате.

  Ако желаете, могат да се направят допълнителни снимки, без да се освобождава заключването на FV. Повторете стъпки от 6 до 7, за да направите допълнителни снимки.

 8. Освободете заключването на FV.

  Натиснете контролата [ FV lock ], за да освободите FV заключването и потвърдете, че иконата за FV заключване ( r ) вече не се показва на дисплея за снимане.