Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Активен D-Lighting

Бутон G U C меню за снимане на снимки

Запазете детайлите в светлините и сенките, създавайки картини с естествен контраст. Използвайте за сцени с висок контраст, например когато снимате ярко осветена природа на открито през врата или прозорец или правите снимки на сенчести обекти в слънчев ден. Активното D-Lighting е най-ефективно, когато се използва с матрично измерване.

[ Изключено ]

[ Y Auto ]

опция Описание
Y [ Автоматично ] Камерата автоматично настройва Active D-Lighting в отговор на условията на снимане.
Z [ Много високо ] Изберете количеството активен D-Lighting, изпълняван от [ Изключително високо ], [ Високо ], [ Нормално ] и [ Ниско ].
P [ високо ]
Q [ Нормално ]
R [ ниско ]
c [ Изключено ] Активният D-Lighting е изключен.

Текущо избраната опция се показва на дисплея по време на снимане.

Активен D-Lighting

  • „Шум“ под формата на произволно разположени ярки пиксели, мъгла или линии може да се появи в снимки, направени с Active D-Lighting.
  • В режим M , [ Y Auto ] е еквивалентен на [ Q Normal ].
  • При някои обекти може да се вижда неравномерно оцветяване.
  • Тази функция не се прилага при висока ISO чувствителност (Hi 0,3–Hi 2,0), включително висока чувствителност, избрана чрез автоматичен контрол на ISO чувствителността.