Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Правене на снимки (режим b )

Изберете режим b (автоматичен) за проста фотография „насочи и снимай“.

Обективи с прибиращи се цилиндъри

Лещите с прибиращи се цилиндъри трябва да се удължат преди употреба. Завъртете пръстена за мащабиране на обектива, както е показано, докато обективът щракне в разтегнато положение.

 1. Включете камерата.

  Мониторът и контролният панел ще светнат.

 2. Изберете режим на снимка, като завъртите селектора за снимки/филми към C .

 3. Като натиснете освобождаването на заключващия диск за избор на режим в горната част на фотоапарата, завъртете диска за избор на режим на b .

 4. Подгответе камерата.

  Като държите ръкохватката в дясната си ръка и притискате тялото на фотоапарата или обектива с лявата си, притиснете лактите си към страните на гърдите си.

  • Рамкиране на снимки във визьора :

   Пейзажна (широка) ориентация

   Портретна (висока) ориентация

  • Рамкиране на снимки в монитора :

   Пейзажна (широка) ориентация

   Портретна (висока) ориентация

 5. Рамкирайте снимката.

  Позиционирайте основния обект в скобите на AF зоната.

  • Ако фотоапаратът разпознае човешко лице, скобите на AF зоната ще бъдат заменени от жълта рамка около лицето на обекта, показваща точката на фокусиране. Ако бъдат открити очи, жълтата фокусна точка ще се появи над едното или другото око на обекта.

 6. Натиснете бутона за освобождаване на затвора наполовина, за да фокусирате.

  • Точката на фокусиране ще се покаже в зелено, когато камерата фокусира. Ако фотоапаратът не може да фокусира, скобите на AF зоната ще мигат.
  • Илюминаторът за подпомагане на AF може да светне, за да подпомогне фокусирането, ако обектът е слабо осветен.
  • Можете също да фокусирате, като натиснете бутона AF‑ON .

  • Ако фотоапаратът разпознае лицата или очите на портретни обекти, активната фокусна точка ще се покаже в зелено. Точката на фокусиране ще мига в червено, ако камерата не може да фокусира.

  AF-Assist Illuminator

  Не закривайте луминатора за подпомагане на AF, докато свети.

 7. Натиснете плавно бутона за освобождаване на затвора до края, за да направите снимката.

  • Можете също да направите снимка, като докоснете монитора. Докоснете обекта си, за да фокусирате, и вдигнете пръста си, за да освободите затвора ( 0 Сензорният затвор ).

Лампата за достъп до картата с памет

Лампата за достъп до картата с памет ще свети, докато снимката се записва. Не изваждайте картата с памет или батерията.

Таймер за режим на готовност

Фотоапаратът използва таймер за режим на готовност, за да намали разхода на батерията. Ако не се извършват операции за около 30 секунди, таймерът за режим на готовност ще изтече и мониторът, визьорът и контролният панел ще се изключат. Няколко секунди преди изключване мониторът и визьорът ще се затъмнят. Те могат да се активират отново чрез натискане на спусъка наполовина. Продължителността на времето, преди таймерът за готовност да изтече автоматично, може да бъде избрана чрез потребителска настройка c3 [ Забавяне на изключване ] > [ Таймер за готовност ].

Използване на мащабиране в режим на снимка

За да увеличите мащаба на дисплея в режим на снимка (до максимум приблизително 12×), натиснете бутона X

 • Натиснете X , за да увеличите, W ( Q ), за да намалите.
 • В долния десен ъгъл на дисплея ще се появи прозорец за навигация.
 • Използвайте мултиселектора, за да превъртите до области от рамката, които не се виждат на монитора.