Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Свързване към компютри чрез USB

Свържете камерата с помощта на предоставения USB кабел. След това можете да използвате софтуера Nikon NX Studio , за да копирате снимки на компютъра за преглед и редактиране. За информация относно установяване на безжични връзки към компютри вижте „Свързване към компютри чрез Wi-Fi “ ( 0 Свързване към компютри чрез Wi-Fi ) в „Установяване на безжични връзки към компютри или смарт устройства“.

Инсталиране на NX Studio

Ще ви е необходима интернет връзка, когато инсталирате NX Studio . Посетете уебсайта Nikon за най-новата информация, включително системните изисквания.

 • Изтеглете най-новата инсталационна програма NX Studio от уебсайта по-долу и следвайте инструкциите на екрана, за да завършите инсталацията.

  https://downloadcenter.nikonimglib.com/

 • Обърнете внимание, че може да не успеете да изтеглите снимки от камерата с помощта на по-стари версии на NX Studio .

Копиране на снимки на компютър чрез NX Studio

Вижте онлайн помощ за подробни инструкции.

 1. Свържете камерата към компютъра.

  След като изключите фотоапарата и се уверите, че картата с памет е поставена, свържете предоставения USB кабел, както е показано.

  Използване на четец на карти

  Картините могат да се копират и от карта с памет, поставена в четец на карти на трета страна. Трябва обаче да проверите дали картата е съвместима с четеца на карти.

 2. Включете камерата.

  • Компонентът Nikon Transfer 2 на NX Studio ще стартира. Софтуерът за прехвърляне на изображения Nikon Transfer 2 е инсталиран като част от NX Studio .
  • Ако се покаже съобщение, което ви подканва да изберете програма, изберете Nikon Transfer 2 .
  • Ако Nikon Transfer 2 не стартира автоматично, стартирайте NX Studio и щракнете върху иконата „Импортиране“.
 3. Щракнете върху [ Start Transfer ].

  Снимките от картата с памет ще бъдат копирани на компютъра.

 4. Изключете камерата.

  Изключете USB кабела, когато прехвърлянето приключи.

Windows 10 и Windows 8.1

Windows 10 и Windows 8.1 може да покажат подкана за автоматично пускане, когато камерата е свързана.

Щракнете върху диалоговия прозорец и след това върху [ Nikon Transfer 2 ], за да изберете Nikon Transfer 2.

macOS

Ако Nikon Transfer 2 не стартира автоматично, потвърдете, че фотоапаратът е свързан и след това стартирайте Image Capture (приложение, което идва с macOS ) и изберете Nikon Transfer 2 като приложение, което се отваря, когато фотоапаратът бъде открит.

Внимание: Прехвърляне на видеоклипове

Не се опитвайте да прехвърляте видеоклипове от картата с памет, докато е поставена във фотоапарат от друга марка или модел. Това може да доведе до изтриване на видеоклиповете, без да бъдат прехвърлени.

Внимание: Свързване към компютри

 • Не изключвайте фотоапарата и не изключвайте USB кабела, докато прехвърлянето е в ход.
 • Не използвайте сила и не се опитвайте да поставите конекторите под ъгъл. Уверете се също така, че държите конекторите прави, когато изключвате кабела.
 • Винаги изключвайте фотоапарата, преди да свържете или разкачите кабел.
 • За да сте сигурни, че трансферът на данни няма да бъде прекъснат, уверете се, че батерията на фотоапарата е напълно заредена.

USB хъбове

Свържете камерата директно към компютъра; не свързвайте кабела през USB хъб или клавиатура. Свържете камерата към предварително инсталиран USB порт.