Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Настройки за ISO чувствителност

G бутон U C меню за снимане на снимки

Регулирайте настройките за ISO чувствителност за снимки.

опция Описание
[ ISO чувствителност ]
 • Изберете от следните настройки.

  Z 7II : Изберете от настройките от ISO 64 до 25600; фотоапаратът също поддържа настройки под ISO 64 с около 0,3, 0,5, 0,7 и 1 EV (еквивалент на ISO 32) и над ISO 25600 с около 0,3, 0,5, 0,7, 1 и 2 EV (еквивалент на ISO 102400).

  Z 6II : Изберете от настройки от ISO 100 до 51200; фотоапаратът също така поддържа настройки под ISO 100 с около 0,3, 0,5, 0,7 и 1 EV (еквивалент на ISO 50) и над ISO 51200 с около 0,3, 0,5, 0,7, 1 и 2 EV (еквивалент на ISO 204800).

 • b предлага опция ISO AUTO.
[ Автоматичен контрол на ISO чувствителността ]

Маркирайте [ On ] и натиснете J , за да активирате автоматичен контрол на ISO чувствителността. Ако е избрано [ Изкл. ], [ ISO чувствителността ] ще остане фиксирана на стойността, избрана от потребителя. Следните опции са налични, когато е избрано [ Вкл .].

 • [ Максимална чувствителност ]: Изберете горна граница за ISO чувствителност, за да предотвратите повишаването й твърде високо.
 • [ Максимална чувствителност с c ]: Изберете горната граница на ISO чувствителност за снимки, направени с помощта на допълнителна светкавица.
 • [ Минимална скорост на затвора ]: Изберете скоростта на затвора, под която ще се активира автоматичният контрол на ISO чувствителността, за да се предотврати недоекспониране в режими P и A. Ако е избран [ Auto ], камерата ще избере минималната скорост на затвора въз основа на фокусното разстояние на обектива. Например, фотоапаратът автоматично ще избере по-бързи минимални скорости на затвора, за да предотврати замъгляване, причинено от разклащане на фотоапарата, когато е прикрепен дълъг обектив.

  • За да видите опциите за автоматичен избор на скорост на затвора, маркирайте [ Auto ] и натиснете 2 . Автоматичният избор на скорост на затвора може да бъде фино настроен чрез избиране на по-бързи или по-бавни минимуми. По-бързите настройки могат да се използват за намаляване на замъгляването при снимане на бързо движещи се обекти.
  • Скоростите на затвора може да паднат под избрания минимум, ако не може да се постигне оптимална експозиция при ISO чувствителност, избрана за [ Максимална чувствителност ].