Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Режим на управление на светкавицата

Когато на фотоапарата е монтирана светкавица, която поддържа унифициран контрол на светкавицата ( SB-5000 , SB-500 , SB-400 или SB-300 ), режимът на управление на светкавицата, нивото на светкавицата и други настройки на светкавицата могат да се регулират с елемента [ Управление на светкавицата ] > [ Режим на управление на светкавицата ] в менюто за заснемане на снимки. Наличните режими за управление на светкавицата варират в зависимост от използваната светкавица. Наличните опции в дисплея за управление на светкавицата варират в зависимост от опцията, избрана за [ Режим на управление на светкавицата ].

 • Настройките за светкавици, различни от SB-5000 , SB-500 , SB-400 и SB‑300, могат да се регулират само чрез контролите на светкавицата.
 • Настройките за SB-5000 , монтиран на гнездото за аксесоари, също могат да се регулират с помощта на контролите на светкавицата.
опция Описание
[ TTL ]
 • Мощността на светкавицата се регулира автоматично в зависимост от условията на снимане.
 • Изходът може да се регулира с помощта на [ Компенсация на светкавицата (TTL) ]. В случаите на SB-500 , SB-400 и SB-300 , компенсацията на светкавицата може да се регулира с помощта на елемента [ Компенсация на светкавицата ] в менюто за снимане на снимки.
[ Автоматична външна светкавица ]
 • Светлината от светкавицата се отразява от обекта към сензор за автоматична външна светкавица и мощността на светкавицата се регулира автоматично.
 • Изходът може да се регулира с помощта на [ Автоматична компенсация на външната светкавица ].
 • Автоматичната външна светкавица поддържа режими „автоматична бленда“ ( q A ) и „не-TTL автоматичен“ ( A ). Вижте ръководството на светкавицата за подробности.
[ Ръководство за приоритет на разстоянието ]
 • Изберете разстоянието до обекта; мощността на светкавицата ще се регулира автоматично.
 • Разстоянието до обекта се избира чрез [ Опции за приоритет на разстояние ] > [ Разстояние ], докато мощността на светкавицата може да се регулира чрез [ Компенсация на светкавицата ].
[ Ръководство ]
 • Изберете нивото на светкавицата ръчно.
 • Мощността на светкавицата се избира чрез [ Ръчно изходно количество ].
[ Повтаряща се светкавица ]
 • Светкавицата се задейства многократно, докато затворът е отворен, създавайки ефект на многократна експозиция.
 • Използвайте [ Repeating flash ] > [ Output ], за да регулирате мощността на светкавицата, и [ Times ], за да изберете броя на задействания на устройството. [ Честота ] контролира колко често устройството задейства в секунда, измерено в Hz.
 • Максималният брой пъти, когато светкавицата ще се задейства, варира в зависимост от [ Изход ] и [ Честота ]. Вижте ръководството на светкавицата за подробности.

Унифициран контрол на светкавицата

Унифицираното управление на светкавицата позволява на камерата и светкавицата да споделят настройки. Промените в настройките на светкавицата, направени с фотоапарата или светкавицата, се отразяват и на двете устройства, както и промените, направени с помощта на опционалния софтуер Camera Control Pro 2 . Светкавицата трябва да поддържа единно управление на светкавицата.