Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Снимане с намаляване на трептенето

G бутон U C меню за снимане на снимки

Когато е избрано [ On ], намалете ефекта от трептенето от такива източници на светлина като флуоресцентни лампи или лампи с живачни пари.

 • Трептенето може да причини неравномерна експозиция или (при снимки, направени в режими на непрекъснато освобождаване) непоследователна експозиция или оцветяване.
 • Обърнете внимание, че честотата на кадрите за серия от снимки може да спадне или да стане непостоянна, когато е избрано [ Вкл .

Снимане с намаляване на трептенето в менюто за заснемане на снимки

 • В зависимост от източника на светлина намаляването на трептенето може леко да забави реакцията на затвора.
 • Намаляването на трептенето може да открие трептене при 100 и 120 Hz (свързано съответно с променливотоково захранване от 50 и 60 Hz). Желаните резултати може да не бъдат постигнати, ако честотата на захранването се промени по време на серия от снимки.
 • Трептенето може да не бъде открито или желаните резултати може да не бъдат постигнати в зависимост от източника на светлина и условията на снимане, например при сцени, които са ярко осветени или имат тъмен фон.
 • Желаните резултати може да не се постигнат и с декоративни осветителни дисплеи и друго нестандартно осветление.

[ Снимане с намаляване на трептенето ] в менюто за снимане на снимки: Ограничения

Елементът [ Снимане с намаляване на трептенето ] в менюто за снимане на снимки не влиза в сила при някои условия, включително когато:

 • [ Continuous H (extended) ] е избрано за режим на освобождаване
 • [ On ] е избрано за [ Silent photography ] в менюто за заснемане на снимки
 • [ On ] е избрано за [ Silent photography ] в съответното подменю по време на фотография с интервален таймер, запис на филм с интервал от време или изместване на фокуса
 • HDR е активиран
 • Режимът на забавяне на експозицията е включен