Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Режими на светкавица

Използвайте елемента [ Режим на светкавица ] в менюто за заснемане на снимки, за да изберете ефекта, произведен от светкавицата. Наличните опции варират в зависимост от режима на снимане.

опция Описание Достъпен в
I [ Запълваща светкавица ]
(синхронизиране на предно перде)
Този режим се препоръчва в повечето ситуации. В режими P и A скоростта на затвора автоматично ще бъде зададена на стойности между 1/200 s ( или 1/8000 s с автоматична FP високоскоростна синхронизация ) и 1/60 s. b , P , S , A , M
J [ Намаляване на червените очи ]

Използвайте за портрети. Лампата за намаляване на ефекта "червени очи" на фотоапарата или светкавицата светва преди светкавицата да се задейства, намалявайки "червените очи".

  • Необходима е светкавица с намаляване на ефекта "червени очи".
  • Желаните резултати може да не бъдат постигнати, ако обектът или фотоапаратът се движат преди освобождаването на затвора (тази настройка не се препоръчва при движещи се обекти или в други ситуации, изискващи бърза реакция на затвора).
b , P , S , A , M
L [ Бавна синхронизация ] (Бавна синхронизация)

Що се отнася до „запълваща светкавица“, с изключение на това, че скоростта на затвора се забавя автоматично, за да улови фоновото осветление през нощта или при слаба светлина.

  • Обърнете внимание, че снимките може да са податливи на замъгляване поради трептене на камерата при бавни скорости на затвора.
  • Препоръчва се използването на статив.
П , А
K [ Бавна синхронизация + червени очи ]
(намаляване на червените очи с бавна синхронизация)

Използвайте за включване на фоново осветление в портрети. Намаляването на червените очи се комбинира с бавни скорости на затвора за улавяне на фоново осветление през нощта или при слаба светлина.

  • Обърнете внимание, че снимките може да са податливи на замъгляване поради трептене на камерата при бавни скорости на затвора.
  • Препоръчва се използването на статив.
П , А
M [ Синхронизиране на задното перде ]

Светкавицата се задейства точно преди затворът да се затвори, създавайки ефекта на светлинен поток зад движещи се източници на светлина.

  • Избирането на P или A след избора на тази опция настройва режима на светкавицата на бавна синхронизация.
  • Обърнете внимание, че снимките може да са податливи на замъгляване поради трептене на камерата при бавни скорости на затвора.
  • Препоръчва се използването на статив.
П , С , А , М
s [ светкавица изключена ] Светкавицата не светва. b , P , S , A , M

Студийно стробоскопно осветление

Синхронизацията със задно перде не може да се използва със студийни светкавици, тъй като не може да се получи правилната синхронизация.