Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

e1: Скорост на синхронизиране на светкавицата

Бутон G U Меню A персонализирани настройки

Изберете скоростта на синхронизиране на светкавицата.

опция Описание
[ 1/200 s (автоматична FP) ]

Автоматичната FP високоскоростна синхронизация е активирана със съвместими светкавици, а максималната скорост на синхронизиране за други светкавици е зададена на 1/200 s.

  • В режими P и A ще се активира автоматична FP високоскоростна синхронизация , ако действителната скорост на затвора е по-бърза от 1/200 s. Ако светкавицата поддържа автоматична FP високоскоростна синхронизация, камерата може да избира скорост на затвора до 1/8000 s.
  • В режимите S и M потребителят може да избира скорости на затвора до 1/8000 s, когато използва светкавици, които поддържат автоматична FP високоскоростна синхронизация .
[ 1/200 s ] Скоростта на синхронизиране на светкавицата е зададена на избрана стойност, която може да бъде от 1/200 до 1/60 s.
[ 1/160 s ]
[ 1/125 s ]
[ 1/100 s ]
[ 1/80 s ]
[ 1/60 s ]

Фиксиране на скоростта на затвора при ограничението на скоростта на синхронизиране на светкавицата

В режими S и M скоростта на затвора може да се фиксира на стойността, избрана за потребителска настройка e1 [ Скорост на синхронизиране на светкавицата ], като се избере следващата скорост на затвора след най-бавната възможна скорост на затвора (30 s или „ Време ”). X (индикатор за синхронизиране на светкавицата) ще се появи на дисплея за снимане и контролния панел заедно със скоростта на синхронизиране на светкавицата.

Автоматична FP високоскоростна синхронизация

  • Автоматичната FP високоскоростна синхронизация позволява светкавицата да се използва при най-високата скорост на затвора, поддържана от камерата. Когато е избрано [ 1/200 s (Auto FP) ], фотоапаратът автоматично активира автоматична FP високоскоростна синхронизация при скорости на затвора, по-бързи от скоростта на синхронизиране на светкавицата. Това дава възможност да се избере максималната бленда за намалена дълбочина на рязкост, дори когато обектът е осветен отзад при ярка слънчева светлина.
  • Дисплеят с информация за светкавицата показва „FP“, когато е избран [ 1/200 s (Auto FP) ].