Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Други съвместими аксесоари

Предлагат се различни аксесоари за вашия фотоапарат Nikon .

Съвместими аксесоари

 • Наличността може да варира в зависимост от държавата или региона.
 • Вижте нашия уебсайт или брошури за най-новата информация.
Източници на захранване
 • Акумулаторна литиево-йонна батерия EN‑EL15c : батериите EN‑EL15c могат да се използват с цифрови фотоапарати Nikon Z 7II/Z 6II.

  • Могат да се използват и батерии EN‑EL15b/EN‑EL15a/EN‑EL15. Обърнете внимание обаче, че с едно зареждане могат да се направят по-малко снимки, отколкото с EN‑EL15c ( 0 Издръжливост на батерията ).
 • Зарядно устройство за батерии MH‑25a : MH‑25a може да се използва за презареждане на батерии EN‑EL15c.
 • MB-N11 Power Battery Pack/MB-N10 Battery Pack : Батерийни пакети за безогледални фотоапарати Nikon . Прикрепени към камерата, и двете позволяват използването на до две акумулаторни литиево-йонни батерии EN‑EL15c като източник на захранване.

  • MB-N11 е оборудван с бутон за освобождаване на затвора, основен и подкоманен диск, мултиселектор и бутони Fn и AF-ON за използване, когато фотоапаратът е завъртян за правене на снимки в портретна („висока“) ориентация.
  • Батериите EN-EL15b/EN-EL15a/EN-EL15 могат да се използват вместо EN-EL15c. Броят на снимките, които могат да бъдат направени с едно зареждане (т.е. издръжливостта на батерията) обаче ще намалее в сравнение с EN-EL15c ( 0 Издръжливост на батерията ).

  • AC адаптер за зареждане EH-7P , свързан към конектора за зареждане на комплекта батерии, може да се използва за зареждане на батерии, поставени в пакета. Когато е свързан към MB-N11, той може също да захранва фотоапарата.

  • Информация за свързване и премахване на батерията и инструкции за нейната употреба и грижа са достъпни или чрез ръководството, предоставено с MB-N10, или, в случай на MB-N11, в „Допълнителни батерии за захранване MB-N11“ ( 0 Допълнителни батерийни пакети MB-N11 ).

 • EH-7P AC адаптер за зареждане : EH-7P може да се използва за зареждане на батерии, поставени във фотоапарата.

  • Батерията няма да се зарежда, докато камерата е включена.
  • Не може да се използва за зареждане на батерии EN‑EL15a/EN‑EL15.
  • AC адаптерът за зареждане може да се използва за захранване на камерата; за да направите това, изберете [ Enable ] за [ USB захранване ] в менюто за настройка. За повече информация вижте „ USB захранване“ ( 0 USB захранване ).
 • EP‑5B конектор за захранване, EH‑5d/EH‑5c/EH‑5b адаптер за променлив ток : Използвайте адаптери за променлив ток, за да захранвате камерата за продължителни периоди.

Филтри
 • За защита на обектива могат да се използват филтри с неутрален цвят (NC).
 • Филтрите могат да причинят призрачни изображения, когато обектът е в рамка срещу ярка светлина или когато в рамката има източник на ярка светлина. Филтрите могат да бъдат премахнати, ако се появи призрак.
 • Матричното измерване може да не доведе до желаните резултати с филтри с фактори на експозиция (филтриращи фактори) над 1× ( Y44 , Y48 , Y52 , O56 , R60 , X0 , X1 , C‑PL, ND2S , ND4 , ND4S , ND8 , ND8S , ND400 , A2 , A12 , B2 , B8 , B12 ); предлагаме вместо това да се избере [ Централно претеглено измерване ]. Вижте ръководството за филтъра за подробности.
 • Филтрите, предназначени за фотография със специални ефекти, може да попречат на автофокуса или индикатора за фокусиране ( I ).
Дистанционни кабели

Кабел за дистанционно управление MC‑DC2 (дължина 1 м/3 фута 4 инча): Когато е свързан към терминала за аксесоари на камерата, MC‑DC2 може да се използва за дистанционно освобождаване на затвора.

USB кабели
 • UC-E24 USB кабел : USB кабел с конектор тип C за връзка с фотоапарата и конектор тип A за връзка с USB устройството.
 • UC-E25 USB кабел : USB кабел с два конектора тип C.
HDMI кабели
HC‑E1 HDMI кабел : HDMI кабел с конектор тип C за връзка с фотоапарата и конектор тип A за връзка с HDMI устройства.
Адаптери за гореща обувка
Адаптер за синхронизиращ терминал AS‑15 : Монтирайте AS‑15 на гнездото за гореща обувка на камерата, за да свържете студийни стробоскопи или друго светкавично оборудване чрез терминал за синхронизиране.
Калъфи за аксесоари
BS-1 Капак за гнездо за аксесоари : Капак, предпазващ гнездото за аксесоари, когато не е прикрепена светкавица.
Капачки за тяло
BF-N1 Капачка на тялото : Капачката на тялото предотвратява навлизането на прах във фотоапарата, когато обективът не е поставен.
Аксесоари за окуляри за визьор

DK‑29 Гумен наочник : Гумен наочник, който може да се монтира към визьора на фотоапарата. DK‑29 прави изображението във визьора по-лесно да се види, като предотвратява умората на очите.

Премахване

Сменете

Светкавици
 • SB-5000 , SB-910 , SB-900 , SB-800 SB-700 , SB-600 , SB-500 , SB-400 , SB‑300 и SB-R200 Светкавици Speedlight : Тези устройства могат да се монтират на фотоапарата за снимане със светкавица. Някои поддържат и безжично дистанционно управление за снимане със светкавица извън фотоапарата с множество светкавици.

 • SU-800 Безжично управление на светкавицата Speedlight : Безжично управление за използване със светкавици SB-5000 , SB-910 SB-900 , SB-800 , SB-700 , SB-600 , SB-500 и SB-R200 . Светкавиците могат да бъдат разделени на до три групи за дистанционно управление на светкавицата. Самият SU‑800 не е оборудван със светкавица.
Адаптери за монтаж

FTZ II / адаптер за байонет FTZ : Адаптер, който позволява използването на обективи с байонет NIKKOR F с цифрови фотоапарати, които поддържат сменяеми обективи с байонет Z.

 • За информация относно закрепването, премахването, поддръжката и използването на адаптери за монтаж вижте документацията на продукта.

  Актуализирайте до най-новата версия на фърмуера на адаптера за монтиране, ако бъдете подканени след свързване на адаптера. Информация за извършване на актуализации на фърмуера е достъпна чрез уебсайта на Nikon за вашата страна или регион.

Микрофони
 • Стерео микрофон ME-1 : Свържете ME-1 към жака за микрофон на камерата, за да записвате стерео звук. Използването на външен микрофон също така намалява шанса за улавяне на шум от оборудването, като например звуците, издавани по време на запис на филм, когато фокусът е постигнат с помощта на автофокус.
 • Безжичен микрофон ME-W1 : Безжичен Bluetooth микрофон. Използвайте ME-W1 за запис извън камерата.
Безжични предаватели

Безжичен предавател WT-7 : Използвайте WT-7, за да качвате снимки през безжична мрежа или да управлявате камерата от компютър, работещ с Camera Control Pro 2 (предлага се отделно). Можете също така да правите и преглеждате снимки дистанционно от компютър или смарт устройство.

Изисква безжична мрежа и някои основни познания за мрежата. Не забравяйте да актуализирате софтуера на безжичния предавател до най-новата версия.

Безжични дистанционни контролери
 • Безжични дистанционни контролери WR-R11b, WR-R10 и WR-T10

  • Когато безжично дистанционно управление WR-R11b/ WR-R10 е прикрепено към терминала за аксесоари, камерата може да се управлява безжично с помощта на безжично дистанционно управление WR‑T10.
  • Безжичните дистанционни управления WR-R11b/ WR-R10 могат също да се използват за управление на радиоуправляеми светкавици.
  • За синхронизирано пускане, включващо повече от една камера, готови множество камери със сдвоени модули WR-R11b/ WR-R10 .

  Когато свързвате WR-R11b/ WR-R10 , уверете се, че капакът за терминала за аксесоари и USB и HDMI конекторите е напълно отворен.

 • Безжично дистанционно управление WR‑1 : устройствата WR‑1 се използват с безжични дистанционни управления WR-R11b/ WR-R10 или WR‑T10 или с други дистанционни управления WR‑1, като устройствата WR‑1 функционират или като предаватели, или като приемници. Когато WR-R11b/ WR-R10 или WR‑1, конфигуриран като приемник, е свързан към терминала за аксесоари на камерата, втори WR‑1, конфигуриран като предавател, може да се използва за правене на снимки и дистанционно регулиране на настройките на камерата.

  Когато използвате безжично дистанционно управление с WR-R10 , уверете се, че фърмуерът за WR-R10 и WR‑1 е актуализиран до най-новите версии ( WR-R10 фърмуер версия 3.0 или по-нова и WR‑1 фърмуер версия 1.0.1 или по-късно). За информация относно актуализации на фърмуера вижте уебсайта на Nikon за вашия регион. Консултирайте се с представител на оторизиран сервиз Nikon , когато актуализирате фърмуера за WR-R10 от версии преди версия 2.0 до версия 3.0 или по-нова.

Щипката за HDMI / USB кабел

За да предотвратите случайно прекъсване на връзката, прикрепете предоставената щипка към USB кабели или допълнителни HDMI кабели, както е показано (имайте предвид, че щипката може да не пасва на всички HDMI кабели на трети страни).

 • Илюстрациите показват USB кабела. Прекарайте HDMI кабели през другия канал.
 • Дръжте монитора в позиция за съхранение, когато използвате кабелната скоба.

  Поставете проекцията на щипката за HDMI / USB кабел в съответния вдлъбнатина на камерата, преди да включите кабела.

  USB кабел

  HDMI кабел и USB кабел се използват едновременно

Поставяне и премахване на капака на обувката за аксесоари

Капакът се плъзга в обувката, както е показано. За да премахнете капака, хванете камерата здраво, натиснете капака надолу с палец и го плъзнете в показаната посока.

Допълнителни батерийни пакети MB-N11

Части на MB-N11: Имена и функции

Името и функцията на всяка част от MB-N11 са изброени по-долу.

1 Контактна капачка Защитава захранващите/сигналните контакти на MB-N11.
2 Сигнални контакти
3 Силови контакти
4 Мултиселектор за вертикално снимане Изпълнява ролята, избрана чрез потребителска настройка f9 [ Присвояване на бутони MB-N11 ].
5 Бутон AF‑ON за вертикално снимане Изпълнява ролята, избрана чрез потребителска настройка f9 или g7 [ Присвояване на бутони MB-N11 ].
6 Главен диск за управление за вертикално снимане Изпълнява същата роля като контролата за съвпадение на камерата.
7 Резе на държача-камера Вижте „Поставяне на батерии в MB-N11“ ( 0 Поставяне на батерии в MB-N11 ) и „Ако капакът на камерата на държача се отдели“ ( 0 Ако капакът на камерата на държача се отдели ).
8 Капак на държача-камера

9 Капак на конектора за зареждане Използва се при свързване на допълнителен AC адаптер за зареждане EH-7P .
10 Конектор за зареждане
11 LED лампа (×2) Свети, докато батериите се зареждат.
12 Монтажен винт Използва се при закрепване на MB-N11 към фотоапарата.
13 Колело за закрепване
14 Камера за държач на батерията Където е поставен държачът на батерията.
15 Резе за държач на батерията Заключва държача на батерията на място след поставяне.
16 Капак на захранващия конектор За използване с допълнителни конектори за захранване EP‑5B.
17 Гнездо за статив

18 Държач на капака на батерията Държи капака на отделението за батерията на фотоапарата, докато е изваден от фотоапарата.
19 Диск за подкоманди за вертикално снимане Изпълнява същата роля като контролата за съвпадение на камерата.
20 Контролно заключване

Заключва контролите на MB-N11, за да предотврати случайно действие.

 • Блокировката за управление не е превключвател на захранването. Използвайте превключвателя на захранването на камерата, за да я включите или изключите.
21 Бутон за освобождаване на затвора за вертикално снимане Изпълнява същата роля като контролата за съвпадение на камерата.
22 Fn бутон за вертикално снимане Изпълнява ролята, избрана чрез потребителска настройка f9 или g7 [ Присвояване на бутони MB-N11 ].

23 Камера за батерията A Побира една презареждаема литиево-йонна батерия EN‑EL15c.
24 Изводи за захранване на батерията (×2) Вижте „Поставяне на батерии в MB-N11“ ( 0 Поставяне на батерии в MB-N11 ).
25 Камера за батерия B Побира една презареждаема литиево-йонна батерия EN‑EL15c.
26 Захранващи клеми на държача на батерията Вижте „Поставяне на батерии в MB-N11“ ( 0 Поставяне на батерии в MB-N11 ).
27 Резе на батерията Заключва батерията в камера A на място след поставяне.
28 Държач за батерия Вижте „Поставяне на батерии в MB-N11“ ( 0 Поставяне на батерии в MB-N11 ).

Прикрепване на MB-N11

Преди да прикрепите MB-N11, изключете фотоапарата. За да предотвратите нежелана операция, докато закрепването е в ход, оставете контролното заключване на MB-N11 в L (заключено) положение, докато процесът приключи.

 1. Отстранете контактната капачка от батерията.

  Съхранявайте контактната капачка на сигурно място.

 2. Отстранете капака на отделението за батерията от долната част на фотоапарата и го поставете в държача на капака на отделението за батерията на MB-N11.

  Ако във фотоапарата има поставена батерия, извадете я.

 3. Прикрепете MB-N11 към фотоапарата.

  Завъртете колелото за закрепване в посоката, показана от стрелката F LOCK , за да закрепите батерията на място.

Премахване на MB-N11

За да премахнете MB-N11, изключете фотоапарата, след това разхлабете колелцето за закрепване, като го завъртите в посока, обратна на тази, показана със стрелката. След като извадите MB-N11, отстранете капака на отделението за батерията от държача на капака на отделението за батерията и го поставете на фотоапарата.

 • Не забравяйте да смените контактната капачка на MB-N11, когато батерията не се използва.

Поставяне на батерии в MB-N11

MB-N11 може да се използва с до две акумулаторни литиево-йонни батерии EN‑EL15c. Преди да поставите батериите, изключете фотоапарата. За да предотвратите нежелана работа, докато батериите се сменят, вие също ще трябва да оставите заключването на контрола на MB-N11 в L (заключено) положение, докато смяната приключи.

 1. Като държите ключалката на камерата на държача натисната, плъзнете капака на камерата на държача в показаната посока и след това го отворете.

 2. Натиснете ключалката на държача на батерията в показаната посока и извадете държача на батерията.

 3. Поставете батериите в държача за батерии.

  Поставете батериите, както е показано. Ключалката на батерията ще щракне на мястото си, когато батерията в Камера А е поставена докрай.

 4. Поставете първо клемите на държача на батерията.

  Като използвате долната част на държача на батерията, за да натиснете ключалката на държача на батерията, плъзнете държача на батерията първо в клемите на камерата. Резето ще щракне обратно на мястото си, когато държачът е вкаран напълно.

 5. Затворете капака на камерата на държача и го заключете, като го натиснете и плъзнете в показаната посока.

Отстраняване на батериите

Отстранете държача и след това извадете батериите, както е показано.

Смяна на батерията в камера A

 • Батерията в камера A може да се смени, без да се маха държача на батерията. Плъзнете батерията в камерата, като спрете, когато резето щракне на място.

 • Батерията може да бъде извадена чрез натискане на ключалката, както е показано, и плъзгане на батерията от държача.

Смяна на батерии по време на снимане

Когато са поставени две батерии, можете да смените батерията в камера А, без да изключвате фотоапарата. Може да намерите това полезно, когато използвате камерата непрекъснато за продължителни периоди. Внимавайте да не натискате ключалката на държача на батерията и да не изваждате държача на батерията, докато сменяте батериите.

Поръчка на батерията

 • Ако използвате само една батерия, тя може да бъде поставена във всяка камера.
 • Когато се поставят две батерии, първо ще се използва батерията в камера А. Фотоапаратът ще превключи към батерията в камера B, когато батерията в камера A се изтощи.

Зареждане на батерии с помощта на променливотоков адаптер за зареждане

Допълнителни променливотокови адаптери за зареждане EH‑7P могат да се използват за зареждане на батерии, поставени в MB‑N11.

 1. Свържете AC адаптер за зареждане EH‑7P към конектора за зареждане на MB‑N11.

  • Изключете камерата. Батериите няма да се зареждат, докато камерата е включена.
  • Батериите могат да се зареждат в MB-N11 дори когато пакетът е изваден от фотоапарата. Не забравяйте да прикрепите контактната капачка към MB‑N11, преди да продължите.
 2. Включете AC адаптера за зареждане в домашен електрически контакт.

  • Батериите се зареждат, докато камерата е изключена.
  • LED лампата за батерията, която се зарежда в момента, ще свети, докато зареждането е в ход. LED лампата се изключва, когато зареждането приключи.

  • Времето, необходимо за зареждане на две напълно изтощени батерии е около 5 часа и 30 минути.
  • Ако са поставени две батерии, първо ще се зареди батерията в камера B.
  • Формата на EH‑7P варира в зависимост от страната или региона на продажба.
 3. Когато зареждането приключи, изключете AC адаптера за зареждане и го изключете от MB‑N11.

Зареждане на батерии

 • EH‑7P няма да зарежда батериите, ако е свързан към USB порта на фотоапарата, докато MB-N11 е свързан. Свържете EH-7P към конектора за зареждане на MB‑N11.
 • EH‑7P може да се използва само за зареждане на батерии EN‑EL15c и EN‑EL15b. Батериите EN‑EL15a и EN‑EL15 не могат да се зареждат с помощта на EH‑7P. Вместо това използвайте зарядно устройство за батерии MH-25a.
 • Ако батерията не може да се зареди с променливотоков адаптер за зареждане, например защото батерията не е съвместима или температурата на батерията е повишена, LED лампата ще мига бързо за 30 секунди и след това ще се изключи.

Използване на променливотоков адаптер за зареждане като източник на захранване

Допълнителни променливотокови адаптери за зареждане EH‑7P могат да захранват камерата, докато е свързана към конектора за зареждане на MB‑N11.

Захранване

 • Зареждащият променливотоков адаптер ще захранва фотоапарата само ако батерията е поставена в едната или двете камери A и B. EH‑7P ще захранва, когато EN‑EL15c, EN‑EL15b, EN‑EL15a или EN‑EL15 батериите са поставени.
 • Батериите в комплекта батерии няма да се зареждат, докато фотоапаратът се захранва от външен източник на захранване. За повече информация вижте „„Подаване на енергия“ срещу „Зареждане““ ( 0 „Подаване на мощност“ срещу „Зареждане“ ).
 1. Свържете AC адаптер за зареждане EH‑7P към конектора за зареждане на MB‑N11.

  Изключете камерата, преди да продължите.

 2. Включете AC адаптера за зареждане в домашен електрически контакт.

  Формата на EH‑7P варира в зависимост от страната или региона на продажба.

 3. За да започнете захранването на фотоапарата, включете фотоапарата и изберете [ Enable ] за [ USB захранване ] в менюто за настройка.

 4. За да прекратите захранването на камерата, изключете адаптера за променлив ток и го изключете от MB‑N11.

Използване на допълнителен AC адаптер и захранващ конектор

Допълнителният променливотоков адаптер EH‑5d и захранващ конектор EP‑5B осигуряват стабилно захранване, когато камерата трябва да бъде оставена включена за продължителни периоди. Когато използвате адаптера с MB‑N11, поставете EP‑5B в камера A, преди да го свържете към EH‑5d.

 • EH‑5c или EH‑5b могат да се използват вместо EH‑5d.
 • EP‑5B може да се постави само в камера A.
 • След като свържете EP‑5B, отворете капака на конектора за захранване на MB‑N11, позиционирайте кабела на конектора за захранване така, че да минава през слота на конектора за захранване и затворете капака на камерата на държача.
 • Не е необходимо да поставяте батерия в камера B. Батериите, поставени в камера B, не се използват, докато фотоапаратът се захранва от променливотоков адаптер и захранващ конектор.
 • Ако EP‑5B се постави, докато батерията е поставена в камера B, батерията няма да се зареди и EP‑5B няма да захранва фотоапарата, когато е свързан адаптер за променлив ток.

Проверка на нивото на батериите в MB‑N11

Когато MB‑N11 е свързан, нивото на батерията, която в момента захранва фотоапарата, се показва на дисплея за снимане и контролния панел, докато фотоапаратът е включен ( 0 Ниво на батерията ).

 • Камерата, съдържаща използваната в момента батерия, се обозначава с икона до нивото на батерията на дисплея за снимане.

 • Допълнителна информация, включително възрастта на батерията и точното ниво на батерията, може да се види с помощта на елемента [ Информация за батерията ] в менюто за настройка.

Предпазни мерки при употреба

Спазвайте следните предпазни мерки, когато използвате MB‑N11.

 • Докосването на захранващите/сигналните контакти с метални предмети може да причини късо съединение; сменете контактната капачка, преди да съхранявате или транспортирате батерията.
 • Лампата за достъп до картата с памет на фотоапарата може да свети, когато MB‑N11 е прикрепен или отстранен от фотоапарата.
 • Когато използвате фотоапарата с прикрепен MB-N11 и допълнителен адаптер за монтиране на статив FTZ , свържете стативите към стойката за статив на обектива или MB-N11, а не към стойката за статив на FTZ .

  Лещи

  MB-N11

  FTZ

 • MB-N11 не е оборудван с превключвател на захранването. Използвайте превключвателя за захранване на камерата, за да включите и изключите камерата.

Предупредителни съобщения на камерата

Ако камерата покаже едно от следните съобщения, изпълнете стъпките, описани по-долу.

 • Ако фотоапаратът покаже съобщението [ Освобождаването на затвора е деактивирано. Презаредете батерията. ], поставете резервна батерия. Изключете фотоапарата, преди да продължите, ако въпросната батерия е поставена в камера B или ако има само една батерия в държача и тя е поставена в камера A.
 • Ако фотоапаратът покаже съобщението [ Грешка. Натиснете бутона за освобождаване на затвора, за да нулирате. ], натиснете бутона за освобождаване на затвора. Ако проблемът продължава или се повтаря често, консултирайте се с представител на оторизиран сервиз Nikon .

Ако капакът на камерата на държача се отдели

За да предпазите капака на камерата на държача от повреда, той може да се отдели, ако се приложи сила, докато е отворен. Капакът на камерата на държача може да бъде прикрепен отново, както е показано.

 • Преди да прикрепите отново капака на камерата на държача, плъзнете капака така, че пантата да се вижда.

Спецификации

Източник на захранване

До две акумулаторни литиево-йонни батерии EN‑EL15c *

Могат да се използват и батерии EN‑EL15b/EN‑EL15a/EN‑EL15, но имайте предвид, че броят на снимките, които могат да бъдат направени, или дължината на филмовия материал, който може да бъде записан с едно зареждане (издръжливост на батерията), е по-малко, отколкото при EN‑EL15c.

Време за зареждане

Прибл. 5 часа и 30 минути

 • Време, необходимо за зареждане на две батерии EN‑EL15c с помощта на променливотоков адаптер за зареждане EH‑7P. Предполага се, че температурата на околната среда е 25 °C (77 °F) и че батериите са изтощени.
 • Батериите EN‑EL15a и EN‑EL15 не могат да се зареждат с помощта на EH‑7P. Използвайте съвместимо зарядно устройство за батерии.
Конектор за зареждане

USB тип C. Може да се използва само за свързване на променливотоковия адаптер за зареждане EH‑7P, а не за качване на снимки или други цели.

Работна температура 0 °C – 40 °C (+32 °F – 104 °F)
Размери (Ш × В × Д) Прибл. 138,5 × 113,5 × 76 мм/5,5 × 4,5 × 3 инча, без издадените части
Тегло
 • Прибл. 455 g/1 lb 0,1 oz (с две батерии EN‑EL15c)
 • Прибл. 295 г/10,5 унции (без батерии)

Nikon си запазва правото да променя външния вид, спецификациите и работата на продукта, описан в това ръководство, по всяко време и без предизвестие.

Ниски температури на околната среда

Фотоапаратът може да не работи при ниски температури (приблизително 10 °C/50 °F или по-ниски), когато се захранва от частично заредени батерии. При студено време заредете един комплект батерии преди употреба и дръжте друг на топло място, готов за смяна при необходимост. Веднъж затоплени, студените батерии може да възстановят част от заряда си.

Издръжливост на батерията с батериен пакет

Свързването на допълнителен батериен пакет с две напълно заредени батерии EN‑EL15c увеличава броя на снимките и дължината на филмовия материал, който може да бъде записан (издръжливост на батерията) с приблизително 1,9 пъти спрямо количеството, което може да бъде заснето само с камерата.

Свързване на захранващ конектор и променливотоков адаптер

Изключете фотоапарата, преди да свържете допълнителен конектор за захранване и AC адаптер.

 1. Отворете капаците на отделението за батерията ( q ) и конектора за захранване ( w ).

 2. Поставете захранващия конектор EP‑5B.

  • Уверете се, че сте поставили конектора в правилната ориентация.
  • Като използвате конектора, за да държите оранжевия лост на батерията натиснат на една страна, плъзнете конектора в отделението за батерията, докато лостът фиксира конектора на място.
 3. Затворете капака на отделението за батерията.

  Разположете кабела на захранващия конектор така, че да минава през слота на захранващия конектор и затворете капака на отделението за батерията.

 4. Свържете променливотоковия адаптер EH‑5d/EH‑5c/EH‑5b към конектора за захранване EP‑5B.

  • Свържете захранващия кабел на AC адаптера към AC гнездото на AC адаптера ( e ).
  • Поставете щепсела за постоянен ток в конектора DC IN ( r ).
  • Икона P се показва, когато фотоапаратът се захранва от променливотоковия адаптер и захранващия конектор.