Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Използване на светкавица на камерата

  1. Монтирайте светкавица на обувката за аксесоари на фотоапарата.

    Вижте ръководството, предоставено с устройството, за подробности.

  2. Включете фотоапарата и светкавицата.

    Светкавицата ще започне да се зарежда; индикаторът за готовност на светкавицата ( c ) ще се появи на дисплея за снимане, когато зареждането приключи.

  3. Изберете режим на управление на светкавицата ( 0 Режим на управление на светкавицата ) и режим на светкавица ( 0 Режими на светкавицата ).

  4. Регулирайте скоростта на затвора и диафрагмата.

  5. Снимам.

Скорост на затвора

Скоростта на затвора може да се настрои както следва, когато се използва допълнителна светкавица:

Режим Скорост на затвора
b Задава се автоматично от камерата ( 1/200 s– 1/60 s )
П , А Задава се автоматично от камерата ( 1 / 200 s– 1 / 60 s) *
С 1/200 s –30 s
М 1/200 s–30 s , Булб , Време

Скоростта на затвора може да бъде зададена до 30 s, ако за режим на светкавица е избрана бавна синхронизация, бавна синхронизация със задно перде или бавна синхронизация с намаляване на ефекта червени очи.

Flash модули на трети страни

Фотоапаратът не може да се използва със светкавици, които биха приложили напрежение над 250 V към X контактите на фотоапарата или контактите на късо съединение на обувката за аксесоари. Използването на такива светкавици може не само да попречи на нормалната работа на фотоапарата, но и да повреди веригите за синхронизиране на светкавицата на фотоапарата и/или светкавицата.

i-TTL контрол на светкавицата

Когато допълнителна светкавица, която поддържа системата за креативно осветяване Nikon , е прикрепена и настроена на TTL, фотоапаратът използва предварителни светкавици за монитор за балансирано или стандартно управление на светкавицата „ i-TTL запълваща светкавица“. Управлението на светкавицата i-TTL не е налично със светкавици, които не поддържат системата за креативно осветяване Nikon . Фотоапаратът поддържа следните типове i-TTL управление на светкавицата:

Управление на светкавицата Описание
i-TTL балансирана запълваща светкавица Фотоапаратът използва управление на светкавицата „ i-TTL балансирана запълваща светкавица“ за естествен баланс между основния обект и околното фоново осветление. След натискане на бутона за освобождаване на затвора и непосредствено преди основната светкавица, светкавицата излъчва поредица от предварителни светкавици на монитора, които фотоапаратът използва, за да оптимизира мощността на светкавицата за баланс между основния обект и околното фоново осветление.
Стандартна i-TTL запълваща светкавица Мощността на светкавицата се регулира, за да доведе осветлението в рамката до стандартно ниво; яркостта на фона не се взема предвид. Препоръчва се за снимки, в които основният обект е подчертан за сметка на фоновите детайли или когато се използва компенсация на експонацията.
  • Стандартната i-TTL запълваща светкавица се активира автоматично, когато е избрано [ Точково измерване ].