Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Опции за фина настройка на AF

G бутон U B меню за настройка

Фина настройка на фокуса за текущия обектив.

 • Използвайте само при необходимост.
 • Препоръчваме ви да извършите фина настройка на фокусно разстояние, което използвате често. Ако извършите настройка на фокуса на късо фокусно разстояние например, може да го намерите по-малко ефективно при по-големи разстояния.
опция Описание
[ Включване/изключване на фина настройка на AF ]
 • [ Вкл. ]: Включете фината настройка на AF.
 • [ Изкл. ]: Изключете фината настройка на AF.
[ Фино настройване и запазване на обектива ]

Фина настройка на фокуса за текущия обектив. Натиснете 1 или 3 , за да маркирате елементи и натиснете 4 или 2 , за да изберете от стойности между +20 и –20.

 • Колкото по-голяма е стойността на фина настройка, толкова по-далеч е фокусната точка от обектива; колкото по-малка е стойността, толкова по-близо е фокусната точка.
 • Дисплеят показва текущите и предишните стойности.
 • Камерата може да съхранява стойности за до 40 вида обективи.
 • Новите стойности заместват съществуващите стойности.
[ По подразбиране ] Изберете стойностите за фина настройка за обективи, за които преди това не са били записани стойности, като използвате [ Fine-tune and save lens ]. Натиснете 4 или 2 , за да изберете от стойности между +20 и –20.
[ Списък на запазените стойности ]

Избройте стойности, запазени с помощта на [ Фина настройка и запазване на обектива ]. Маркирането на обектив в списъка и натискането на 2 показва диалогов прозорец [ Избор на номер на обектив ].

 • Диалоговият прозорец [ Избор на номер на обектива ] се използва за въвеждане на идентификатора на обектива.
 • В случай на обективи с байонет Z и някои обективи с байонет F, серийният номер на обектива се въвежда автоматично.

Изтриване на запазени стойности

За да изтриете стойности, записани чрез [ Fine-tune and save lens ], маркирайте желания обектив в списъка [ List saved values ] и натиснете O .

Създаване и запазване на стойности за фина настройка

 1. Прикрепете обектива към камерата.

 2. Изберете [ Опции за фина настройка на AF ] в менюто за настройка, след това маркирайте [ Фина настройка и запазване на обектива ] и натиснете 2 .

  Ще се покаже диалогов прозорец за фина настройка на AF.

 3. Натиснете 4 или 2 за фина настройка на автофокуса.

  • Изберете от стойности между +20 и –20.
  • Текущата стойност се показва с g , избраната преди това стойност с j .
  • Ако има прикрепен вариообектив, можете да изберете отделни стойности за фина настройка за максимален ъгъл (WIDE) и максимално увеличение (TELE). Използвайте 1 и 3 , за да изберете между двете.
  • Колкото по-голяма е стойността на фина настройка, толкова по-далеч е фокусната точка от обектива; колкото по-малка е стойността, толкова по-близо е фокусната точка.
 4. Натиснете J за да запишете новата стойност.

Избор на стойност за фина настройка по подразбиране

 1. Изберете [ Опции за фина настройка на AF ] в менюто за настройка, след това маркирайте [ По подразбиране ] и натиснете 2 .

 2. Натиснете 4 или 2 за фина настройка на автофокуса.

  • Изберете от стойности между +20 и –20.
  • Текущата стойност се показва с g , избраната преди това стойност с j .
  • Колкото по-голяма е стойността на фина настройка, толкова по-далеч е фокусната точка от обектива; колкото по-малка е стойността, толкова по-близо е фокусната точка.
 3. Натиснете J за да запазите новата стойност.