Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводач

ТАЗИ УСЛУГА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ПРЕВОДИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ GOOGLE. GOOGLE ОТХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ, СВЪРЗАНИ С ПРЕВОДА, ПРЕКИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАКВИТО И ДА Е ГАРАНЦИИ ЗА ТОЧНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ВСЯКАКВИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И НЕНАРУШЕНИЕ.

Справочните ръководства на Nikon Corporation (по-долу, „Nikon“) са преведени за ваше удобство чрез използване на софтуер за превод, предоставен от Google преводач. Направени са значителни усилия за предоставяне на точен превод, но никой автоматичен превод не е съвършен, нито е предназначен да замени преводите, извършени от човек. Преводите се предоставят като услуга за потребителите на справочните ръководства на Nikon и се предоставят „както са“. Не се осигурява никаква гаранция от какъвто и да е вид, изрична или подразбираща се, по отношение на точността, надеждността или корекцията на преводи, направени от английски на друг език. Част от съдържанието (като изображения, видеоклипове, Flash и т.н.) може да не бъде точно преведено поради ограниченията на софтуера за превод.

Официалният текст е версията на английски език на справочните ръководства. Всички несъответствия и разлики, създадени в превода, не са обвързващи и нямат правно действие за целите на спазването или изпълнението. Ако възникнат въпроси, свързани с точността на информацията, съдържаща се в преведените справочни ръководства, направете справка с версията на английски език на ръководствата, която е официалната версия.

Изображение Отстраняване на прах Реф. Снимка

G бутон U B меню за настройка

Получете референтни данни за опцията Image Dust Off в NX Studio . Image Dust Off обработва NEF ( RAW ) снимки, за да смекчи ефектите, причинени от прах, полепнал пред сензора за изображения на фотоапарата. За повече информация вижте онлайн помощта на NX Studio .

Получаване на референтни данни за отстраняване на прах от изображения

 1. Изберете начална опция.

  • Маркирайте [ Старт ] и натиснете J , за да се покаже незабавно диалоговия прозорец [ Отстраняване на праха от изображението референтна снимка ].

  • Маркирайте [ Почистете сензора и след това започнете ] и натиснете J , за да почистите сензора за изображения, преди да започнете. Диалоговият прозорец [ Image Dust Off ref photo ] ще се покаже, когато почистването на сензора за изображения приключи.

  • За да излезете, без да получавате референтни данни за отстраняване на праха от изображението, натиснете G .
 2. С обектива на около десет сантиметра (четири инча) от добре осветен бял обект без черти, рамкирайте обекта така, че да запълни дисплея, и след това натиснете бутона за освобождаване на затвора наполовина.

  • В режим на автоматично фокусиране фокусът автоматично ще бъде настроен на безкрайност.
  • В режим на ръчно фокусиране задайте фокуса на безкрайност ръчно.
 3. Натиснете бутона за освобождаване на затвора докрай, за да получите референтни данни за отстраняване на праха от изображението.

  • Мониторът се изключва при натискане на бутона за освобождаване на затвора.
  • Ако референтният обект е твърде ярък или твърде тъмен, фотоапаратът може да не успее да получи референтни данни за отстраняване на праха от изображението и ще се покаже съобщение и фотоапаратът ще се върне към дисплея, показан в Стъпка 1. Изберете друг референтен обект и натиснете спусъка -освободете бутона отново.

Почистване на сензора за изображение

Референтните данни за отстраняване на прах, записани преди извършване на почистване на сензора за изображения, не могат да се използват със снимки, направени след извършване на почистване на сензора за изображения. Изберете [ Почистете сензора и след това стартирайте ] само ако референтните данни за отстраняване на праха от изображението няма да се използват със съществуващи снимки.

Получаване на референтни данни за отстраняване на прах от изображения

 • Препоръчва се обектив с формат FX с фокусно разстояние най-малко 50 mm.
 • Когато използвате вариообектив, увеличете докрай.
 • Същите референтни данни могат да се използват за снимки, направени с различни обективи или при различни отвори на диафрагмата.
 • Опцията NX Studio Image Dust Off не може да се използва с NEF ( RAW ) снимки, записани с размер на изображението [ Medium ] или [ Small ].
 • Референтните изображения не могат да се разглеждат с компютърен софтуер за изображения.
 • Когато референтните изображения се преглеждат на камерата, се показва решетка.