Kézi élességállítás módban az élességállításhoz (0 Kézi élességállítás) forgassa el az objektív élességállító gyűrűjét, amíg a téma fókuszba nem kerül. Az élesség pontos beállítása érdekében a X gomb megnyomásával kinagyíthatja a monitoron látható képet (0 Élő nézet ellenőrzése nagyítással).

X gomb

Emellett lehetősége van az élességkiemelés funkció használatára, amely színes körvonalakkal jelzi a fókuszban lévő tárgyakat. Az élességkiemelés bekapcsolásához nyomja meg az i gombot, és a Kiemelési szint menüpontban válasszon a Ki lehetőségtől eltérő beállítást (0 Az i gomb használata).

Az élességállítás területe

Élesség ellenőrzése élő nézetben

Élő nézetben a Pv gomb megnyomásával ideiglenesen kiválaszthatja a maximális rekeszt, ami lehetővé teszi az élességállítás pontosabb ellenőrzését; ilyenkor megjelenik a maximális rekesz kijelzése (0 Az élő nézet kijelző). A rekesz eredeti értékének visszaállításához nyomja meg újra a gombot, vagy állítson élességet az automatikus élességállítás használatával. Amennyiben az élesség ellenőrzése közben teljesen lenyomja a kioldógombot, hogy fényképet készítsen, a rekesz a kép elkészülte előtt visszaáll eredeti értékére.