Vakukompenzációval a vakuteljesítmény –3 Fé és +1 Fé közötti értékben, 1/3 Fé lépésekben módosítható, megváltoztatva ezzel a főtéma háttérhez viszonyított fényerejét. A vakuteljesítmény növelésével a főtéma világosabbá tehető, csökkentésével pedig elkerülhetők a nemkívánatos világos részek vagy tükröződések. Általában válasszon pozitív értéket a téma világosabbá, negatívat a sötétebbé tételéhez.

A vakukompenzáció értékének kiválasztásához nyomja meg a W (M) gombot és forgassa a segédtárcsát mindaddig, amíg a kívánt érték megjelenik a funkciókijelzőn.

W (M) gomb

Segédtárcsa

±0 Fé(W/M gomb lenyomva)

-0,3 Fé

+1,0 Fé

±0,0-tól eltérő beállítás esetén a W (M) gomb felengedése után a funkciókijelzőn és a keresőben Y ikon jelenik meg. A vakukompenzáció aktuális értéke a W (M) gomb megnyomásával ellenőrizhető.

A normál vakuteljesítmény visszaállításához állítsa a vakukompenzáció értékét ±0,0-ra. A fényképezőgép kikapcsolása nem állítja alaphelyzetbe a vakukompenzációt.

Lásd még

Kapcsolódó információk:

  • A vakukompenzáció lépésközének kiválasztásáról lásd a A > b3 Egyéni beállítást (Expozíció-/vakukomp. lépésköze, 0 Expozíció-/vakukomp. lépésköze).
  • Annak kiválasztásáról, hogy vaku használatakor a fényképezőgép az expozíciókompenzáció mellett alkalmazzon-e vakukompenzációt is, lásd az A > e3 Egyéni beállítást (Expozíciókompenz. vakuhoz, 0 Expozíciókompenz. vakuhoz).
  • A vakuszint automatikus változtatásával készülő felvételsorozatról tájékozódjon a „Sorozatkészítés” részben (0 Sorozatkészítés).