Vakukompenzációval a vezérlő vaku és a távoli vakuegységek vakuszintje –3 Fé és +1 Fé közti értékben, 1/3 Fé lépésekben módosítható. A vakukompenzáció értékének kiválasztásához nyomja meg a W (M) gombot és forgassa a segédtárcsát mindaddig, amíg a kívánt érték megjelenik a funkciókijelzőn.

W (M) gomb

Segédtárcsa

±0 Fé(W/M gomb lenyomva)

-0,3 Fé

+1,0 Fé

Amikor a vezérlő vaku vagy egy távoli vakuegység TTL vagy qA módra, a vakukompenzáció pedig ±0,0-tól eltérő értékre van állítva, akkor Y ikon jelenik meg a funkciókijelzőn és a keresőben, a vakukompenzáció aktuális értéke pedig a W (M) gomb megnyomásával tekinthető meg. A normál vakuteljesítmény visszaállításához állítsa a vakukompenzáció értékét ±0,0-ra. A fényképezőgép kikapcsolása nem állítja alaphelyzetbe a vakukompenzációt.

Lásd még

Kapcsolódó információk:

  • A vakukompenzáció lépésközének kiválasztásáról lásd a A > b3 Egyéni beállítást (Expozíció-/vakukomp. lépésköze, 0 b3: Expozíció-/vakukomp. lépésköze).
  • Annak kiválasztásáról, hogy vaku használatakor a fényképezőgép az expozíciókompenzáció mellett alkalmazzon-e vakukompenzációt is, lásd az A > e3 Egyéni beállítást (Expozíciókompenz. vakuhoz, 0 e3: Expozíciókompenz. vakuhoz).