A K (Színhőmérséklet választása) fehéregyensúly-beállítás kiválasztása esetén az alábbi lépésekkel választhat színhőmérsékletet.

Színhőmérséklet választása

Felhívjuk figyelmét, hogy vakus vagy fénycsöves megvilágításnál nem érhető el a kívánt eredmény. Ezekhez a fényforrásokhoz válassza a N (Vaku) vagy a I (Fénycső) beállítást. Egyéb fényforrások esetén készítsen egy próbafelvételt annak eldöntésére, hogy a kiválasztott érték megfelelő-e.

A fehéregyensúly menü

A színhőmérsékletet a fényképezés menü Fehéregyensúly menüpontjában adhatja meg. Az alábbiakban leírtak szerint adja meg a borostyán-kék és a zöld-bíborvörös tengely értékeit.

 1. Válassza a Színhőmérséklet választása lehetőséget.

  Válassza ki a fényképezés menü Fehéregyensúly menüpontját, majd jelölje ki a Színhőmérséklet választása beállítást, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Adja meg a borostyán-kék és a zöld-bíborvörös tengely értékeit.

  A borostyán (A)–kék (B) vagy a zöld (G)–bíborvörös (M) tengely számjegyeinek kijelöléséhez használja a 4 és a 2 gombot, a módosításukhoz pedig a 1 és a 3 gombot.

  A borostyán (A)–kék (B) tengely értéke

  A zöld (G)–bíborvörös (M) tengely értéke

 3. Nyomja meg az J gombot.

  A módosítások elmentéséhez és a fényképezés menübe történő visszalépéshez nyomja meg az J gombot. Ha 0-tól eltérő értéket választott a zöld (G)–bíborvörös (M) tengelyhez, csillag („U”) jelzés jelenik meg a funkciókijelzőn.

A U gomb

K (Színhőmérséklet választása) beállítás esetén a U gomb használható a színhőmérséklet megadására, de csak a borostyán (A)–kék (B) tengely vonatkozásában. Nyomja le a U gombot és forgassa el a segédtárcsát mindaddig, míg a kívánt érték megjelenik a funkciókijelzőn (a beállítások miredben vannak megadva; 0 „Mired”). Ha közvetlenül szeretné megadni a színhőmérsékletet, nyomja meg a U gombot, majd nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot a kívánt számjegy kijelöléséhez, a 1 vagy a 3 gombot pedig a módosításhoz.

U gomb

Segédtárcsa

Funkciókijelző