A D850 készülék az alábbi képminőség-beállításokat támogatja.

A képminőséget úgy állíthatja be, hogy megnyomja a T gombot és a fő vezérlőtárcsát addig forgatja, amíg a kívánt beállítás megjelenik a funkciójelzőn.

T gomb

Fő vezérlőtárcsa

JPEG tömörítés

A csillaggal („”) jelölt képminőség-beállítások tömörítési eljárásának célja a maximális minőség biztosítása; a fájlok mérete a jelenettől függően változó. A csillag nélküli beállítások pedig olyan tömörítési típust használnak, amely kisebb fájlméret létrehozására törekszik; a fájlok mérete – a rögzített jelenettől függetlenül – nagyjából azonos.

NEF + JPEG

Ha egy behelyezett memóriakártyával tekint meg NEF (RAW) + JPEG formátumban készült képeket a fényképezőgépen, akkor csak a JPEG képek jelennek meg. Ha mindkét példányt ugyanarra a memóriakártyára mentette, akkor a kép törlésekor mindkettő törlődik. Ha a JPEG másolatot külön memóriakártyára mentette a Másodlagos foglalat funkciója > RAW elsődleg. – JPEG másodlag. beállítással, akkor mindkét példányt külön-külön törölni kell.

A képminőség menü

A képminőség a fényképezés menü Képminőség menüpontjának használatával is állítható (0 Képminőség).

Lásd még

A különböző képminőség- és képméret-beállításokkal tárolható fényképek számára vonatkozó információkért lásd a „Memóriakártyák kapacitása” részt (0 Memóriakártyák kapacitása).

NEF (RAW) tömörítés

A NEF (RAW) képek tömörítési típusának kiválasztásához jelölje ki a fényképezés menü NEF (RAW) rögzítés > NEF (RAW) tömörítés menüpontját, majd nyomja meg a 2 gombot.

NEF (RAW) bitmélység

A NEF (RAW) képek bitmélységének kiválasztásához jelölje ki a fényképezés menü NEF (RAW) rögzítés > NEF (RAW) bitmélység menüpontját, majd nyomja meg a 2 gombot.

NEF (RAW) képek

A NEF (RAW) képekről JPEG másolatok készíthetők az NX Studio szoftverrel és más programokkal, illetve a retusálás menü NEF (RAW) feldolgozás menüpontjával (0 NEF (RAW) feldolgozás).