Válassza a következő záridők egyikét mozgó fények, csillagok, éjszakai jelenetek vagy tűzijáték hosszú időtartamú expozícióval történő megörökítéséhez.

 • Hosszú expozíció (A): A zár nyitva marad, amíg a kioldógombot lenyomva tartja. Az elmosódottság megelőzése érdekében használjon állványt, illetve külön megvásárolható vezeték nélküli távvezérlőt vagy vezetékes távkioldót (0 Egyéb tartozékok).
 • Időzített (%): Indítsa az expozíciót a fényképezőgépen, illetve a külön megvásárolható vezetékes távkioldón vagy vezeték nélküli távvezérlőn található kioldógombbal. A zár a gomb másodszori megnyomásáig nyitva marad.

Záridő: A (35 másodperces expozíció)
Rekesz: f/25

 1. Készítse elő a fényképezőgépet a művelet elvégzéséhez.

  Erősítse fel a fényképezőgépet állványra, vagy helyezze stabil, sík felületre.

  Hosszú időtartamú expozíciók

  Zárja le a kereső szemlencséjének zárját, ezzel megakadályozza, hogy a keresőn át bejutó fény megjelenjen a fényképeken (0 Zárja le a kereső szemlencséjének zárját). Annak érdekében, hogy a zár nyitva tartása alatt ne szűnjön meg az áramellátás, a Nikon teljesen feltöltött akkumulátor, vagy külön megvásárolható hálózati tápegység és tápcsatlakozó használatát javasolja. Hosszú időtartamú expozíciók esetén zaj (fényes foltok, véletlenszerűen elhelyezkedő fényes képpontok vagy köd) jelenhet meg a fényképeken. A fényes foltok és a köd előfordulását mérsékelheti a fényképezés menü Hosszú expozíció zajcsökk. menüpontjának Be beállításával (0 Hosszú expozíció zajcsökk.).

 2. Válassza az M expozíciós módot.

  Nyomja le a I gombot, és forgassa a fő vezérlőtárcsát mindaddig, amíg M kijelzés jelenik meg a funkciókijelzőn.

  I gomb

  Fő vezérlőtárcsa

 3. Válasszon záridőt.

  A fénymérők bekapcsolt állapotában forgassa el a fő vezérlőtárcsát a hosszú expozíció (A) vagy az időzített (%) záridő kiválasztásához. Az expozíció jelzők nem jelennek meg, ha hosszú expozíció (A) vagy időzített (%) beállítást választott.

  Hosszú expozíció

  Időzített

 4. Nyissa a zárat.

  Hosszú expozíció: Élességállítás után nyomja le teljesen a kioldógombot a fényképezőgépen, a külön megvásárolható vezetékes távkioldón vagy vezeték nélküli távvezérlőn. Az expozíció befejezéséig tartsa lenyomva a kioldógombot.

  Időzített: Nyomja le teljesen a kioldógombot.

 5. Csukja be a zárat.

  Hosszú expozíció: Vegye le az ujját a kioldógombról.

  Időzített: Nyomja le teljesen a kioldógombot.