Teljes képes visszajátszás

Kisképes visszajátszás

Teljes képes visszajátszás

Fényképek visszajátszásához nyomja meg a K gombot. Az utoljára készített kép megjelenik a monitoron. További képek megjelenítéséhez végezzen egy tollvonást balra vagy jobbra, vagy nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot; az aktuális fénykép további adatainak megtekintéséhez nyomja meg a 1 vagy a 3 gombot (0 Képinformációk).

K gomb

Kisképes visszajátszás

Több kép megtekintéséhez teljes képes megjelenítés alatt nyomja meg a W (M) gombot. A megjelenített képek száma a W (M) gomb minden egyes megnyomásával 4 – 9 – 72 képre növelhető, illetve csökkenthető a X gomb megnyomásával. A felfelé és lefelé görgetéshez csúsztassa ujját az érintőképernyőn, a képek kijelöléséhez pedig használja a választógombot.

W (M) gomb

A visszajátszás vezérlőelemei

1 O (Q): Az aktuális kép törlése
2 G: A menük megtekintése
3 L (Z/Q): Az aktuális kép védelme
4 X: Nagyítás
5 W (M): Több kép megtekintése
6 J: Használja a választógombbal együtt az alább leírt módon

Az J gomb és a választógomb együttes használata

Két memóriakártya

Ha két memóriakártyát helyezett be, 72 kiskép megjelenítésekor a W (M) gomb megnyomásával kiválaszthatja a visszajátszáshoz használni kívánt memóriakártyát.

Képelforgatás álló helyzetbe

Ha az „álló” (portré) tájolású képeket álló tájolásban kívánja megjeleníteni, válassza a visszajátszás menü Képelforgatás álló helyzetbe menüpontjának Be lehetőségét (0 Képelforgatás álló helyzetbe).

Kép megtekintése

Amennyiben a visszajátszás menü Kép megtekintése menüpontjában a Be beállítás van érvényben (0 Kép megtekintése), felvételkészítés után a fényképek automatikusan megjelennek a monitoron (képek közvetlenül fényképezés utáni megtekintése során a fényképezőgép nem forgatja el automatikusan a felvételeket, mivel a fényképezőgép már a megfelelő tájolásban van). Sorozatfelvétel módban a fényképezés befejezése után kezdődik a megjelenítés, az aktuális sorozat első fényképével.

Lásd még

Kapcsolódó információk:

  • Annak kiválasztásáról, hogy a monitor mennyi ideig maradjon bekapcsolva, amikor semmilyen műveletet nem hajt végre, lásd a A > c4 Egyéni beállítást (Monitor kikapcs. késl. ideje, 0 Monitor kikapcs. késl. ideje).
  • A választógomb középső gombja által betöltött funkció kiválasztásáról az A > f2 Egyéni beállításban (Választógomb középső gombja, 0 Választógomb középső gombja) tájékozódhat.
  • A vezérlőtárcsák képek vagy menük közti navigáláshoz történő használatáról lásd az A > f4 Egyéni beállítás (Vezérlőtárcsák testreszab.) > Menük és visszajátszás elemét (0 Vezérlőtárcsák testreszab.).

Az érintőképernyő használata

Az érintésre érzékeny monitor a következő visszajátszási műveletek elvégzésére használható:


Más képek megtekintése

Más képek megtekintéséhez végezzen egy tollvonást balra vagy jobbra.


Gyors lapozás más képekre

Teljes képes nézetben a kijelző aljának megérintésekor megjelenik egy képmegjelenítő sáv, amelyen az ujját balra vagy jobbra csúsztatva gyorsan más képekre lapozhat.

Képmegjelenítő sáv


Nagyítás (csak fényképeknél)

A széthúzás és az összehúzás mozdulattal nagyíthat és kicsinyíthet, illetve csúsztatással görgetheti a képernyő tartalmát (0 A visszajátszás zoomról bővebben). Teljes képes visszajátszásban két gyors koppintással kinagyíthatja a képet, illetve kiléphet a nagyításból.


Kisképek megtekintése

Kisképes nézetre való „kicsinyítéshez” (0 Kisképes visszajátszás) tegyen összehúzó mozdulatot teljes képes visszajátszásban. Összehúzással és széthúzással választhatja ki a megjelenítendő képek számát 4, 9 és 72 képes nézet közül.


Videók megtekintése

Videolejátszás indításához koppintson a képernyőn megjelenő útmutatóra (a videókat a 1 ikon jelöli). Videó szüneteltetéséhez, illetve a lejátszás folytatásához koppintson a kijelzőre, teljes képes visszajátszásba való kilépéshez pedig koppintson a Z ikonra (felhívjuk a figyelmét arra, hogy a videolejátszás kijelzőjén található bizonyos ikonok érintésre nem reagálnak).

Útmutató

Az i gomb

Teljes képes vagy kisképes visszajátszásban az i gomb megnyomása a következő beállításokat jeleníti meg. A beállításokat az érintőképernyő, illetve a választógomb és az J gomb használatával választhatja ki.

  • Értékelés: Értékelheti az aktuális képet (0 Képek értékelése).
  • Kijel. okoseszközre küldésre/visszavon (csak fényképek esetén): Kiválaszthatja az intelligens készülékre feltölteni kívánt képeket.
  • Retusálás (csak fényképek esetén): A retusálás menü beállításainak használatával (0 N A retusálás menü: retusált másolatok készítése) retusált másolatot készíthet az aktuális fényképről.
  • Hangerő vezérlése (csak videók esetén): Beállíthatja a visszajátszás hangerejét videókhoz.
  • Videó vágása (csak videók esetén): Eltávolíthatja a videók felesleges szakaszait (0 Videók szerkesztése). A videókat úgy is szerkesztheti, hogy a videolejátszás szüneteltetése közben megnyomja az i gombot.
  • Foglalat és mappa kiválasztása: Kiválaszthatja a visszajátszás során használni kívánt mappát. Jelölje ki a kívánt foglalatot, és a kiválasztott kártyán található mappák megjelenítéséhez nyomja meg a 2 gombot, majd jelöljön ki egy mappát, és a kijelölt mappába mentett képek megtekintéséhez nyomja meg az J gombot.

i gomb

Az i gomb menüjéből való kilépéshez és a visszajátszásba való visszatéréshez nyomja meg ismét az i gombot.