A fénymérés határozza meg, hogy miként állítsa a fényképezőgép az expozíciót. Az alábbi beállítások állnak rendelkezésre:

A fénymérési mód kiválasztásához nyomja meg a Y gombot és forgassa el a fő vezérlőtárcsát mindaddig, amíg a kívánt beállítás megjelenik a keresőben és a funkciókijelzőn.

Y gomb

Fő vezérlőtárcsa

Funkciókijelző

Kereső

Nem-CPU objektív adatai

Amennyiben a beállítás menü Nem-CPU objektív adatai menüpontjában (0 Nem-CPU objektívek) megadja a nem-CPU objektívek gyújtótávolságát és maximális rekeszét, akkor a fényképezőgép a mátrixmérés beállításakor színes mátrixmérést alkalmaz, valamint javul a középre súlyozott és a célpont-fénymérés pontossága. A készülék középre súlyozott fénymérést használ, ha nem-CPU objektív csatlakoztatása esetén csúcsfényre súlyozott mérést választ, illetve ha mátrixmérést állít be olyan nem-CPU objektívhez, amelynek nem adta meg az adatait. Középre súlyozott fénymérés kerülhet használatra akkor is, ha bizonyos CPU objektívekkel (Al-P NIKKOR, ill. nem G, E vagy D típusú AF objektívekkel; 0 A CPU és a G, E, D típusú objektívek azonosítása) csúcsfényre súlyozott mérést választ.

Lásd még

Kapcsolódó információk:

  • Megadhatja, hogy mátrixmérés esetén alkalmazzon-e a készülék arcfelismerést, erről lásd a A > b5 Egyéni beállítást (Mátrixmérés, 0 Mátrixmérés).
  • Az optimális expozíció érdekében külön-külön módosíthatja az egyes fénymérési módokat, erről lásd a A > b7 Egyéni beállítást (Optimális exp. finomhangol., 0 Optimális exp. finomhangol.).