A ViewNX-i telepítése

Fényképek szerkesztéséhez, valamint képek feltöltéséhez és megtekintéséhez töltse le a ViewNX-i telepítő legújabb verzióját az alábbi honlapról, és a telepítés végrehajtásához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. A művelet elvégzéséhez internetkapcsolat szükséges. A rendszerkövetelményeket és egyéb információkat megtalálja a lakóhelye szerinti Nikon honlapon.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Capture NX-D

A Nikon Capture NX-D szoftverével szerkesztheti fényképeit, illetve módosíthatja a NEF (RAW) képek beállításait és más formátumokba mentheti azokat. A Capture NX-D letölthető az alábbi holnapról:

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Fényképek másolása számítógépre

Folytatás előtt mindenképpen ellenőrizze, hogy telepítette-e a ViewNX-i alkalmazást (0 A ViewNX-i telepítése).

 1. Csatlakoztassa az USB-kábelt.

  Miután kikapcsolta a fényképezőgépet és meggyőződött arról, hogy van memóriakártya a gépben, csatlakoztassa a tartozék USB-kábelt az ábrán látható módon, majd kapcsolja be a fényképezőgépet.

  USB-hubok

  A fényképezőgépet közvetlenül a számítógéphez csatlakoztassa; ne csatlakoztassa a kábelt USB-hubon vagy billentyűzeten keresztül.

  Használjon megbízható tápellátást

  Az adatátvitel folyamatosságának érdekében győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép akkumulátora teljesen fel van töltve.

  Kábelek csatlakoztatása

  Ügyeljen arra, hogy az interfész kábelek csatlakoztatása és leválasztása közben a fényképezőgép ki legyen kapcsolva. Ne erőltesse a csatlakozást és ne próbálja ferdén behelyezni a csatlakozókat.

 2. Indítsa el a ViewNX-i Nikon Transfer 2 összetevőjét.

  Ha egy üzenet felszólítja a programválasztásra, válassza a Nikon Transfer 2 programot.

  Átvitel közben

  Átvitel közben ne kapcsolja ki a fényképezőgépet és ne húzza ki az USB-kábelt.

  Windows 7

  Amennyiben az alábbi párbeszédablak megjelenik, az alább leírtak szerint válassza a Nikon Transfer 2 programot.

  1. Az Import pictures and videos (Képek és videók importálása) menüben kattintson a Change program (Programváltás) elemre. A megjelenő programválasztó párbeszédablakban válassza a Nikon Transfer 2 lehetőséget, és kattintson az OK gombra.

  2. Kattintson kétszer a ikonra.

  Windows 10 és Windows 8.1

  A Windows 10-es és 8.1-es verziójában a fényképezőgép csatlakozásakor megjelenhet egy automatikus lejátszásra szólító üzenet. Koppintson vagy kattintson a párbeszédablakra, majd a Nikon Transfer 2 kiválasztásához koppintson vagy kattintson a Nikon Transfer 2 ikonra.

  macOS/OS X

  Ha a Nikon Transfer 2 program nem indul el automatikusan, akkor ellenőrizze, hogy a fényképezőgép csatlakozik-e, majd indítsa el a macOS vagy az OS X rendszerbe épített Image Capture alkalmazást, és válassza ki a Nikon Transfer 2 programot a fényképezőgép észlelésekor megnyíló alkalmazásnak.

 3. Kattintson a Start Transfer (Átvitel indítása) lehetőségre.

  A memóriakártyán található összes kép át lesz másolva a számítógépre.

  Start Transfer (Átvitel indítása)

 4. Szüntesse meg a kapcsolatot.

  Az átvitel befejezését követően kapcsolja ki a fényképezőgépet, és húzza ki az USB-kábelt.

További információk

A ViewNX-i használatával kapcsolatos további információkért forduljon online segítséghez.

Ethernet és vezeték nélküli hálózatok

A fényképezőgéphez a mellékelt USB-kábellel csatlakozó, külön beszerezhető WT-7 vezeték nélküli jeladó (0 Egyéb tartozékok) segítségével vezeték nélküli vagy Ethernet hálózaton keresztül számítógéphez vagy ftp-kiszolgálóhoz kapcsolódhat.

Módválasztás

Az alábbi módok állnak rendelkezésre, ha a fényképezőgép külön beszerezhető WT-7 vezeték nélküli jeladó segítségével hálózatra csatlakozik:

A külön beszerezhető vezeték nélküli jeladók használatáról tájékozódjon a készülékhez mellékelt használati útmutatókban. Mindenképpen frissítse az összes kapcsolódó szoftvert a legújabb verzióra.

Átvitel közben

Átvitel közben (képek Ethernet vagy vezeték nélküli hálózaton keresztüli átvitele során vagy küldésre váró képek esetén) a következő funkciók nem használhatók:

Videók

Videók feltölthetők átvitel módban, ha a fényképezőgép Ethernet vagy vezeték nélküli hálózatra csatlakozik, és a Hálózat > Beállítások menüpontban nem az Automatikus küldés vagy a Mappa küldése lehetőség van érvényben.

HTTP-kiszolgáló mód

Http-kiszolgáló módban az alábbi funkciók nem használhatók:

 • videofelvétel és visszajátszás a fényképezőgépen;
 • a fényképezés menü Néma élő nézet fényképezés > Be (2. mód) menüpontja (0 Néma élő nézet fényképezés).

Mappa küldése

Amennyiben a beállítás menü Hálózat > Beállítások > Mappa küldése menüpontjában kiválasztott mappa több mint 1000 fájlt tartalmaz, csak a (legalacsonyabb fájlsorszámtól számított) első 1000 kerül feltöltésre a rendeltetési helyre.

Vezeték nélküli jeladók

A WT-7 és a WT-7A/B/C között a támogatott csatornák száma a legfőbb különbség; minden olyan esetben, ahol nincs másképp feltüntetve, a WT-7-re vonatkozó információk a WT-7A/B/C egységekre is érvényesek.

Fényképek nyomtatása

A kiválasztott JPEG képek kinyomtathatók egy közvetlenül a fényképezőgéphez csatlakoztatott PictBridge nyomtatón.

A nyomtató csatlakoztatása

Csatlakoztassa a fényképezőgépet a mellékelt USB-kábel segítségével. Ne erőltesse a csatlakozást és ne próbálja ferdén behelyezni a csatlakozókat.

A fényképezőgép és a nyomtató bekapcsolását követően a monitoron az üdvözlő képernyő után megjelenik a PictBridge visszajátszási képernyője.

Fényképek kiválasztása nyomtatáshoz

A NEF (RAW) vagy TIFF (RGB) képminőség-beállítással készített képek (0 Képminőség) nem választhatók ki nyomtatásra. A NEF (RAW) képekről JPEG másolatok készíthetők a retusálás menü NEF (RAW) feldolgozás menüpontjával (0 NEF (RAW) feldolgozás).

Nyomtatás közvetlen USB-kapcsolaton keresztül

Gondoskodjon arról, hogy az akkumulátor teljesen fel legyen töltve, vagy használjon külön beszerezhető hálózati tápegységet és tápcsatlakozót. Amikor közvetlen USB-kapcsolaton keresztüli nyomtatásra készít fényképeket, állítsa a Színtér menüpontot sRGB beállításra (0 Színtér).

Képek nyomtatása egyenként

 1. Jelenítse meg a kívánt képet.

  További képek megtekintéséhez nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot. Az aktuális kép nagyításához nyomja meg a X gombot (a nagyításból történő kilépéshez nyomja meg a K gombot). Hat fénykép egyidejű megjelenítéséhez nyomja meg a W (M) gombot. A képek kijelöléséhez használja a választógombot, a kijelölt kép teljes képernyős megjelenítéséhez pedig nyomja meg a X gombot. Ha más helyen tárolt képeket kíván megtekinteni, kisképes megjelenítésnél nyomja meg a W (M) gombot, majd válassza ki a kívánt memóriakártyát és mappát.

 2. Adja meg a nyomtatási beállításokat.

  A következő elemek megjelenítéséhez nyomja meg az J gombot, majd a kívánt elem kijelöléséhez nyomja meg a 1 vagy a 3 gombot. A kijelölt elem beállítási lehetőségeinek megtekintéséhez nyomja meg a 2 gombot (csak az aktuális nyomtató által támogatott beállítások jelennek meg, az alapbeállítás használatához válassza a Nyomtató alapértéke elemet). A kívánt beállítás kiválasztása után az J gomb megnyomásával térhet vissza a nyomtatóbeállítások menübe.

 3. Indítsa el a nyomtatást.

  Jelölje ki a Nyomtatás indítása lehetőséget, és a nyomtatás elindításához nyomja meg az J gombot. Ha az összes példány kinyomtatása előtt kívánja abbahagyni a nyomtatást, nyomja meg az J gombot.

Több kép nyomtatása

 1. Jelenítse meg a PictBridge menüt.

  A PictBridge visszajátszási képernyőjén nyomja meg a G gombot.

 2. Válasszon ki egy beállítást.

  Jelölje ki az alábbi beállítások egyikét, majd nyomja meg a 2 gombot.

  • Kiválasztás nyomtatásra: Képeket választhat ki nyomtatásra. A választógombbal jelöljön ki képeket (más helyeken tárolt képek megtekintéséhez nyomja meg a W (M) gombot, és válassza ki a kívánt kártyát és mappát; az aktuális kép teljes képes megjelenítéséhez nyomja meg és tartsa lenyomva a X gombot), majd a L (Z/Q) gomb nyomva tartása közben nyomja meg a 1 vagy a 3 gombot a példányszám (maximum 99) kiválasztásához. Egy adott kép kiválasztásának megszüntetéséhez állítsa a nyomtatási példányszámot nullára.
  • Indexkép: Ha indexképet szeretne készíteni a memóriakártyán tárolt összes JPEG fényképről, folytassa a 3. lépéssel. Amennyiben a memóriakártya 256-nál több fényképet tartalmaz, csak az első 256 kép kerül nyomtatásra. Figyelmeztetés jelenik meg, ha a 3. lépésben kiválasztott oldalméret túl kicsi indexképek nyomtatásához.
 3. Adja meg a nyomtatási beállításokat.

  Adja meg a nyomtató beállításait a „Képek nyomtatása egyenként” rész 2. lépésében leírtak szerint (0 Képek nyomtatása egyenként).

 4. Indítsa el a nyomtatást.

  Jelölje ki a Nyomtatás indítása lehetőséget, és a nyomtatás elindításához nyomja meg az J gombot. Ha az összes példány kinyomtatása előtt kívánja abbahagyni a nyomtatást, nyomja meg az J gombot.

Fényképek megtekintése televízión

A fényképezőgépet külön beszerezhető High-Definition Multimedia Interface (HDMI) kábellel (0 Egyéb tartozékok) vagy (más gyártótól külön megvásárolható) C típusú HDMI kábellel csatlakoztathatja nagy felbontású videokészülékhez. HDMI kábel csatlakoztatása vagy eltávolítása előtt mindig kapcsolja ki a fényképezőgépet.

Csatlakoztatás a fényképezőgéphez

Csatlakoztatás nagy felbontású készülékhez
(HDMI csatlakozójú kábelt válasszon)

Állítsa a készüléket a HDMI csatornára, majd kapcsolja be a fényképezőgépet és nyomja meg a K gombot. Visszajátszás közben a képek a televízió képernyőjén jelennek meg. A hangerő a televízió vezérlőivel állítható; a fényképezőgép vezérlői nem használhatók.

HDMI beállítások

A beállítás menü HDMI menüpontja (0 HDMI) szabályozza a kimenet felbontását és az egyéb speciális HDMI beállításokat.

Kimenet felbontása

Megadhatja a HDMI készülékre küldött képek kimeneti formátumát. Ha az Automatikus beállítást választja, a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a megfelelő formátumot.

Külső eszköz rögzítésvezérlése

A külső eszköz rögzítésvezérlésének bekapcsolása lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép vezérlőgombjai indítsák el és állítsák le a felvételt, amikor a fényképezőgép HDMI kapcsolaton keresztül az Atomos nyílt protokollt (Atomos SHOGUN, NINJA és SUMO sorozatú monitoros felvevőkészülék) támogató, külső gyártótól származó felvevőkészülékhez csatlakozik. Ilyenkor egy ikon jelenik meg a fényképezőgép monitorán: videó élő nézetben A, videofelvétel rögzítése alatt pedig B (3840 × 2160 vagy 1920 × 1080 lassított képméret-beállítás esetén azonban a fényképezőgép vezérlőgombjai nem használhatók videó rögzítésére; ez esetben használja a felvevőkészülék vezérlőgombjait). Felvétel közben ellenőrizze a felvevőkészüléken és annak kijelzőjén, hogy a videofelvételt menti-e a készülék. A felvevőkészülék típusától függően szükség lehet a készülék beállításainak módosítására; bővebb tájékoztatást a felvevőkészülékhez mellékelt használati útmutatóban talál.

Speciális

Visszajátszás televízión

A hosszabb ideig tartó visszajátszáshoz (külön beszerezhető) hálózati tápegység és tápcsatlakozó használata ajánlott. Ha a televízió képernyőjén nem látható a fényképek széle, válassza a HDMI > Speciális > Kimeneti kijelző mérete menüpont 95% beállítását (0 Speciális).

Diavetítések

A visszajátszás menü Diavetítés lehetőségét használhatja automatizált visszajátszásra (0 Diavetítés).

Két monitor

A Két monitor menüpontban megadott beállítástól függetlenül a képek nem jelennek meg a fényképezőgép monitorán, ha a fényképezés menü Néma élő nézet fényképezés elemében a Be (2. mód) lehetőséget választotta (0 Néma élő nézet fényképezés).

Más gyártótól származó felvevőkészülékek használata

Más gyártótól származó felvevő használata esetén az alábbi beállítások használata javasolt:

 • HDMI > Speciális > Kimeneti kijelző mérete: 100%
 • HDMI > Speciális > Kijelzés élő nézetben: Ki