A (külön beszerezhető) GP-1/GP-1A GPS-egységet a GP-1/GP-1A egységhez mellékelt kábellel csatlakoztathatja a fényképezőgép 10 tűs távkioldó-csatlakozójához (0 Egyéb tartozékok), így a fényképek készítésekor lehetővé válik a fényképezőgép aktuális helyzetével kapcsolatos információk rögzítése, illetve a visszajátszási képinformációs kijelzőn történő megtekintésük (0 Képinformációk). A GP-1/GP-1A egység csatlakoztatása előtt kapcsolja ki a fényképezőgépet; bővebb tájékoztatásért olvassa el a GP-1/GP-1A egység használati útmutatóját.

A beállítás menü beállításai

A beállítás menüben található Helyadatok elem a következő beállítási lehetőségeket tartalmazza.

  • Pozíció: Az aktuális szélességi és hosszúsági fok, a tengerszint feletti magasság és az egyezményes világidő (Coordinated Universal Time, UTC).
  • Külső GPS-eszköz beállításai > Készenléti időzítő: Megadhatja, hogy a készenléti időzítő bekapcsoljon-e GPS-egység csatlakoztatásakor.

  • Külső GPS-eszköz beállításai > Óra beáll. műhold alapján: Az Igen beállítás kiválasztása esetén szinkronizálhatja a fényképezőgép óráját a GPS eszköz által szolgáltatott időadatokkal.

A o ikon

A kapcsolat állapotát a o ikon jelzi:

  • o (statikus): A helyadatok lekérése folyamatos.
  • o (villog): A GP-1/GP-1A készülék jelet keres. Az ikon villogása közben készített fényképek nem tartalmaznak helyadatokat.
  • Nem jelenik meg ikon: Legalább két másodperce nem érkezett új helyadat a GP-1/GP-1A egységről. Ha nem látszik a o ikon, az elkészített képek nem tartalmaznak helyadatokat.

Intelligens eszközök

Intelligens készülékéről helyadatokat tölthet le, és beágyazhatja azokat az azt követően készített fényképekbe. Ehhez hozzon létre vezeték nélküli kapcsolatot, kapcsolja be a SnapBridge alkalmazás helyadatok funkcióját és válassza a fényképezőgép beállítás menüjében található Helyadatok > Letöltés intelligens eszközről menüpont Igen lehetőségét (0 Helyadatok).

Egyezményes világidő (UTC)

Az egyezményes világidőre vonatkozó adatokat a GPS készülék szolgáltatja, ezek a fényképezőgép órájától független értékek.