Ezzel a funkcióval rögzítheti a vakuteljesítményt, így a képeket a vakuszint megváltoztatása nélkül újrakomponálhatja, és biztosíthatja, hogy a vaku teljesítménye akkor is igazodjon a témához, ha az nem a kép közepén helyezkedik el. A vakuteljesítményt az ISO érzékenység és a rekeszérték módosulásának megfelelően automatikusan kiigazítja a rendszer. Vakuérték rögzítés csak CLS-kompatibilis vakuegységekkel használható (0 A Nikon Kreatív Megvilágítási Rendszer (CLS)).

A vakuérték rögzítés használatához:

 1. Rendelje hozzá a vakuérték rögzítés funkciót a fényképezőgép egyik vezérlőjéhez.

  Az f1 Egyéni beállításban (Egyéni vezérléskiosztás, 0 Egyéni vezérléskiosztás) rendelje a Vakuérték rögzítés funkciót az egyik vezérlőgombhoz.

 2. Csatlakoztasson egy CLS-kompatibilis vakuegységet.

  Rögzítse a CLS-kompatibilis vakuegységet (0 CLS-kompatibilis vakuegységek) a fényképezőgép vakupapucsára.

 3. Állítsa a vakuegységet a megfelelő módba.

  Kapcsolja be a vakuegységet, és állítsa a vaku módot TTL, mérő elővillantás qA vagy mérő elővillantás A beállításra. További részletekről tájékozódjon a vakuegységhez mellékelt dokumentációban.

 4. Állítsa be az élességet.

  Helyezze el a témát a kép középpontjában, és az élesség beállításához félig nyomja le a kioldógombot.

 5. Rögzítse a vakuszintet.

  Miután meggyőződött arról, hogy a vaku készenléti jelzőfénye (M) megjelent a keresőben, nyomja meg az 1. lépésben kiválasztott vezérlőgombot. A vaku a megfelelő vakuszint meghatározásához mérő elővillantást végez. A vakuteljesítmény ezen a szinten rögzül, és a keresőben megjelenik a vakuérték rögzítés ikonja (e).

 6. Komponálja újra a képet.

 7. Készítse el a felvételt.

  A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a kioldógombot. Igény szerint további képek is készíthetők a vakuérték rögzítésének feloldása nélkül.

 8. Oldja fel a vakuérték rögzítést.

  A vakuérték rögzítés feloldásához nyomja meg az 1. lépésben kiválasztott vezérlőgombot. Győződjön meg arról, hogy a vakuérték rögzítés ikon (e) már nem látható a keresőben.