Ha két memóriakártyát helyezett a fényképezőgépbe, a fényképezés menü Elsődleges foglalat kiválasztása elemében (0 Elsődleges foglalat kiválasztása) adhatja meg az elsődlegesként használni kívánt kártyát. Az XQD foglalatban lévő kártya elsődlegesként történő beállításához válassza az XQD foglalat elemet, az SD-kártya beállításához pedig válassza az SD foglalat lehetőséget. Az elsődleges és a másodlagos kártya funkciója a fényképezés menü Másodlagos foglalat funkciója menüpontjában adható meg (0 Másodlagos foglalat funkciója). Válasszon a következő lehetőségek közül: Túlcsordulás (a másodlagos kártyát csak akkor használja, ha az elsődleges kártya megtelt), Biztonsági másolat (minden egyes képet rögzít az elsődleges és a másodlagos kártyára is) és RAW elsődleg. – JPEG másodlag. (mint a Biztonsági másolat esetében, azzal a különbséggel, hogy a NEF/RAW + JPEG beállítással rögzített fényképekből a NEF/RAW példányok csak az elsődleges, a JPEG példányok pedig csak a másodlagos kártyára kerülnek).

„Biztonsági másolat” és „RAW elsődleg. – JPEG másodlag.”

A fényképezőgép által kijelzett még készíthető képek száma a kisebb memóriakapacitással rendelkező kártyára vonatkozik. Ha bármelyik memóriakártya megtelik, a készülék letiltja az exponálást.

Videók rögzítése

Ha két memóriakártya van a fényképezőgépben, a videofelvétel menü Cél menüpontjában adhatja meg, hogy melyik foglalatot kívánja videók rögzítésére használni (0 Cél).