Válassza ezt a módot, ha szeretné minimalizálni a tükör felemelése során a fényképezőgép bemozdulása miatt keletkező elmosódottságot. A tükörfelcsapás mód beállításához nyomja meg a kioldási módválasztó tárcsa zárjának kioldóját, majd forgassa a kioldási módválasztó tárcsát Mup (tükörfelcsapás) állásba. Miután a kioldógomb félig történő lenyomásával beállította az élességet és az expozíciót, a tükör felemeléséhez nyomja le teljesen a kioldógombot. A funkciókijelzőn Z jelzés jelenik meg; a fénykép elkészítéséhez nyomja le ismét teljesen a kioldógombot (élő nézetben nem szükséges felemelnie a tükröt, ilyenkor a kép a kioldógomb első teljes lenyomásakor elkészül). Ekkor hangjelzés hallatszik – ha a beállítás menü Hangjelzés beállítása > Hangjelzés be/ki menüpontjában nem a Ki érték van beállítva (0 Hangjelzés beállítása). A felvétel elkészítése után a tükör lecsukódik.

Tükörfelcsapás

Felemelt tükörrel nem lehet képeket komponálni a keresőben, illetve az automatikus élességállítás és a fénymérés nem használható.

Tükörfelcsapás mód

Automatikusan készül egy kép, ha a tükör felemelése után kb. 30 másodpercig nem végez műveletet.

Az elmosódottság megakadályozása

A fényképezőgép mozgásából adódó elmosódottság elkerülése érdekében óvatosan nyomja le a kioldógombot. Állvány használata javasolt.

Lásd még

Az elmosódottság nagyobb mértékű csökkentéséhez használhatja az elektronikus első redőny zárat, erről lásd a A > d6 Egyéni beállítást (Elektronikus első redőny zár, 0 Elektronikus első redőny zár).