Kioldási mód választásához nyomja le a kioldási módválasztó tárcsa zárjának kioldóját, és forgassa a kioldási módválasztó tárcsát úgy, hogy annak mutatója a kívánt beállításra mutasson.

Mutató

Fényképezési sebesség alakulása a használt áramforrás szerint

A képtovábbítás maximális sebessége a használt áramforrástól függően változó. Az alábbi számadatok az átlagos maximális fényképezési sebességet jelzik a következő feltételek teljesülése mellett: folyamatos motoros AF, kézi vagy záridő-előválasztásos automatikus expozíció és 1/250 mp vagy rövidebb záridő használata, a d1 Egyéni beállítás kivételével az összes beállítás alapértéken, az átmeneti tárolóban elegendő szabad kapacitás áll rendelkezésre.

Tápellátás Maximális fényképezési sebesség (kép/mp)
Ch Cl
EN-EL15a akkumulátorral vagy EP-5B tápcsatlakozóval és EH-5c/EH-5b hálózati tápegységgel működő fényképezőgép 7 1–6
MB-D18 markolattal (EN-EL15a vagy AA) működő fényképezőgép 7 1–6
MB-D18 markolattal (EN-EL18c) működő fényképezőgép 9 1-8

Előfordulhat, hogy a megadott fényképezési sebesség bizonyos körülmények között nem elérhető. A fényképezési sebesség csökken bizonyos objektívek rögzítése, hosszú záridők és rendkívül kis rekeszértékek (magas f-értékek) használata, illetve magas ISO érzékenység (Hi 0,3–Hi 2) esetén, valamint ha az ISO érzékenység értéke az automatikus ISO érzékenység szabályozás (0 Automatikus ISO érzékenység szabályozás) hatására módosul, ha a fényképezés menü Vibrációcsökkentés > Vibrációcsökkentés beállítása menüpontjának Bekapcsol eleme van érvényben és a fényképezőgép vibrációt észlel (0 Vibrációcsökkentés), bekapcsolta a (VR objektívekkel használható) rázkódáscsökkentés funkciót, az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony, ha az MB-D18 elemtartó markolatba helyezett AA elemek/akkumulátorok töltöttségi szintje vagy hőmérséklete alacsony, illetve ha nem-CPU objektívet rögzített, miközben az f4 Egyéni beállítás (Vezérlőtárcsák testreszab.) > Rekeszbeállítás elemében a Rekeszállító gyűrű beállítást választotta (0 Vezérlőtárcsák testreszab.).

Az átmeneti tároló

A fényképezőgép átmeneti tárolója ideiglenes tárolási lehetőséget nyújt, hogy a fényképek memóriakártyára történő írása közben is folytatni lehessen a fényképezést. Ha azonban az átmeneti tároló megtelik (tAA), akkor a fényképezési sebesség csökken.

Az aktuális beállításokkal az átmeneti tárolóban tárolható felvételek becsült számát az expozíció számláló kijelzője mutatja a keresőben és a funkciókijelzőn, ha a kioldógombot félig lenyomja, illetve élő nézetben megtekinthető a monitoron. A becsült felvételszám a fényképezőgép bekapcsolását követően rövid időre csökkenhet.

Amíg tart a fényképek mentése a memóriakártyára, a kártyaművelet jelzőfénye világít. A fényképezés körülményeitől és a memóriakártya teljesítményétől függően a felvétel néhány másodperctől néhány percig is eltarthat. Ne távolítsa el a memóriakártyát és ne vegye ki az áramforrást, illetve ne válassza le a fényképezőgépet az áramforrásról, míg a kártyaművelet jelzőfénye ki nem alszik. Ha kikapcsolja a fényképezőgépet, mialatt adat maradt a tárolóban, a tápforrás nem kapcsol ki, míg a tárolóban lévő összes kép rögzítve nem lesz. Ha az akkumulátor lemerül, miközben képek maradtak az átmeneti tárolóban, a kioldógomb nem használható és a képeket a memóriakártyára másolja a fényképezőgép.

Lásd még

Kapcsolódó információk:

  • Megadhatja, hogy fényképezés után milyen sorrendben jelenjenek meg az egyes sorozatok képei, erről lásd a D > Sorozat után megjelenítés: menüpontot (0 Sorozat után megjelenítés:).
  • Az egy sorozatban készíthető felvételek maximális számának megadását lásd a A > d2 Egyéni beállításban (Sorozatf. legnagyobb képsz., 0 Sorozatf. legnagyobb képsz.).
  • Az egy sorozatban készíthető felvételek számáról tájékozódjon a „Memóriakártyák kapacitása” részben (0 Memóriakártyák kapacitása).