Picture Control beállítás kiválasztása

A témának vagy a jelenet típusának megfelelően válasszon egy Picture Control beállítást.

 1. Nyomja meg a L (Z/Q) gombot.

  Megjelenik a Picture Control beállítások listája.

  L (Z/Q) gomb

 2. Válasszon egy Picture Control beállítást.

  Jelölje ki a kívánt Picture Control beállítást és nyomja meg az J gombot.

Egyéni Picture Control beállítások

Egyéni Picture Control beállítások a már meglévő Picture Control beállítások módosításával hozhatók létre a fényképezés vagy a videofelvétel menü A Picture Control kezelése menüpontjával (0 A Picture Control kezelése, A Picture Control kezelése). Az egyéni Picture Control beállítások elmenthetők a memóriakártyára és megoszthatók az azonos modellszámú fényképezőgépekkel és a kompatibilis szoftverekkel.

A Picture Control jelző

Az aktuális Picture Control beállítás jelzője megjelenik az információs kijelzőn, ha megnyomja az R gombot.

A fényképezés és a videofelvétel menü

A Picture Control beállítások a fényképezés vagy a videofelvétel menüben is kiválaszthatók a Picture Control beállítása menüpont használatával (0 Picture Control beállítása, Picture Control beállítása).

A Picture Control beállítások módosítása

A meglévő felhasználói vagy egyéni Picture Control beállítások (0 Egyéni Picture Control beállítások) módosíthatók a jelenetnek vagy a felhasználó kreativitásának megfelelően. Válasszon a beállítások kiegyensúlyozott kombinációjából a Gyorsbeállítás használatával, vagy módosítsa manuálisan az egyes beállításokat.

 1. Válasszon egy Picture Control beállítást.

  Jelölje ki a kívánt Picture Control beállítást a Picture Control listában (0 Picture Control beállítás kiválasztása), és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Módosítsa a beállításokat.

  A kívánt beállítás kijelöléséhez nyomja meg a 1 vagy a 3 gombot, majd válassza ki a kívánt értéket a 4 vagy a 2 gombbal 1 lépésközzel haladva, vagy a segédtárcsa elforgatásával 0,25-ös lépésközzel haladva (0 Picture Control beállítások; az elérhető menüpontok Picture Control beállításonként eltérőek). Ismételje a lépést, amíg nem módosított minden beállítást, vagy a beállítások egy előre összeállított kombinációjának kiválasztásához jelölje ki a Gyorsbeállítás lehetőséget, és nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot. Az alapértékek a O (Q) gomb megnyomásával állíthatók vissza.

 3. Nyomja meg az J gombot.

Az eredeti Picture Control beállítások módosítása

A fényképezőgép a Picture Control beállítása menüben csillaggal („U”) jelöli azokat a Picture Control beállításokat, amelyek az alapértékektől eltérő beállításokat tartalmaznak.

Picture Control beállítások

Gyorsbeállítás

Erősítheti vagy mérsékelheti a kiválasztott Picture Control hatását (felhívjuk figyelmét, hogy ezzel felülír minden kézi beállítást). Egyéni Picture Control beállítások esetén nem használható (0 Egyéni Picture Control beállítások).

Kézi beállítások

Az „n Automatikus” Picture Control beállítás

Amennyiben az n Automatikus lehetőséget választotta a Picture Control beállítása menüpontban, akkor a beállítások az A-2 és A+2 közötti tartományban állíthatók. A segédtárcsa elforgatásával nem végezhető művelet.

„A” (automatikus)

Az automatikus élesítés, tisztaság, kontraszt és színtelítettség eredménye az expozíciótól és a téma képen belüli elhelyezkedésétől függ. A legjobb eredmény érdekében használjon G, E vagy D típusú objektívet.

Váltás a kézi és az automatikus beállítás között

Az élesítés, a tisztaság, a kontraszt és a színtelítettség kézi és automatikus (A) beállítása között a X gombbal válthat.

Előző beállítások

A Picture Control beállítási menüjében az értékkijelzés alatt található j jelzés az adott beállítás előző értékét mutatja. Ezt az értéket referenciaként használhatja a beállítások módosításakor.

Szűrőeffektusok (csak monokróm esetén)

Az ebben a menüben található beállítások a színes szűrők hatását szimulálják monokróm fényképeken. A következő szűrőeffektusok használhatók:

Beállítás Leírás
Y Sárga Fokozza a kontrasztot. Tájképek esetén az ég fényességének tompításához használható. A narancs kontrasztosabb eredményt ad, mint a sárga, a vörös pedig kontrasztosabbat, mint a narancs.
O Narancssárga
R Piros
G Zöld Lágyítja a bőrtónusokat. Portrék esetén használható.

Tónus (csak monokróm esetén)

Ha a Tónus beállítás kiválasztásakor megnyomja a 3 gombot, megjelennek a színtelítettségi beállítások. A színtelítettség beállításához nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot. A színtelítettség nem szabályozható, ha a B&W (fekete-fehér) beállítás van kiválasztva.

Érintéses vezérlés

Amennyiben rákoppint a jelzőre, megjelennek a Picture Control beállítások módosítására használható érintéses vezérlőgombok.