A záridő rögzítése záridő-előválasztásos automatikus és kézi expozíciós módban, a rekesz rögzítése rekesz-előválasztásos automatikus és kézi expozíciós módban érhető el. A záridő és a rekesz rögzítése nem használható programozott automatikus expozíciós módban.

 1. Rendelje hozzá a záridő és a rekeszérték rögzítését a fényképezőgép egyik vezérlőjéhez.

  Az f1 Egyéni beállításban (Egyéni vezérléskiosztás, 0 Egyéni vezérléskiosztás) rendelje a Záridő és rekesz rögzítése funkciót az egyik vezérlőgombhoz.

 2. Rögzítse a záridőt és/vagy a rekeszértéket.

  Záridő (S és M expozíciós mód): Nyomja meg a kiválasztott vezérlőgombot, és forgassa a fő vezérlőtárcsát mindaddig, míg az F ikon megjelenik a keresőben és a funkciókijelzőn.

  A záridő rögzítésének feloldásához nyomja meg a vezérlőgombot, és a fő vezérlőtárcsát forgassa mindaddig, amíg az F ikon eltűnik a kijelzőkről.

  Rekesz (A és M expozíciós mód): Nyomja meg a kiválasztott vezérlőgombot, és forgassa a segédtárcsát mindaddig, míg az F ikon megjelenik a keresőben és a funkciókijelzőn.

  A rekesz rögzítésének feloldásához nyomja meg a vezérlőgombot, és a segédtárcsát forgassa mindaddig, amíg az F ikon eltűnik a kijelzőkről.

Lásd még

A záridőt és a rekeszt a kiválasztott értéken rögzítheti, erről lásd az A > f3 Egyéni beállítást (Záridő és rekesz rögzítése; 0 Záridő és rekesz rögzítése).